Şampiyona Japonya'dan Rusya'ya alındı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-25-2011 (03:12)   Son Mesaj: 03-25-2011 (03:12)    Cevap: 0    Gösterim: 518  

    03-25-2011

    Şampiyona Japonya'dan Rusya'ya alındı

    Şampiyona Japonya'dan Rusya'ya alındı
    Japonya’da yapılması planlanan 2011 Dünya Buz Pateni Şampiyonası'nı bu ülkede yaşanan deprem ve tsunami nedeni ile Rusya'ya alındı.

    Rusya Başbakanı Vladimir Putin, uluslararası yarışmaya hazırlık çalışmalarıyla ilgili Spor Bakanı Vitali Mutko"ya talimat verdi. Şampiyona 25 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde Moskova"da düzenlenecek.
    Uluslararası Buz Pateni Federasyonu ISU tarafından yapılan yazılı açıklamada, "ISU"ya turnuvanın gerçekleşebilmesi için Avusturya, Kanada, Hırvatistan, Finlandiya, Rusya ve ABD dilekçelerini sundu. Federasyon kısa sürede dilekçelerini hazırlayan tüm ülkelere çabalarından dolayı teşekkür ediyor. Her devleti değerlendikten sonra biz Moskova"nın adaylığını tercih ettik. Dünya turnuvası Megasport spor sarayında yapılacak. Rusya Buz Pateni Federasyonu, turnuvanın en yüksek düzeyde geçeceği hususunda elinden gelen her şeyi yapacağını kaydetti. Federasyon olarak şuna da inanıyoruz: Moskova"ya gelecek Japon sporculara özel ilgi ve saygı gösterilecek" denildi.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Başbakanı Putin ise, gerekli hazırlık çalışmalarıyla ilgili Spor Bakanı Mutko"ya talimat vererek, "Tüm dost ve partnerlerimize şunu emin şekilde söyleyebilirim ki, onların sporcuları, konuklar Moskova"da kendilerini kendi evindeymiş gibi hissedecek" diye konuştu.




    Şampiyona Japonya'dan Rusya'ya alındı Yorumları