Çalımbay, Beşiktaş'ı gözüne kestirdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-24-2011 (15:13)   Son Mesaj: 03-24-2011 (15:13)    Cevap: 0    Gösterim: 684  

    03-24-2011

    Çalımbay, Beşiktaş'ı gözüne kestirdi

    Çalımbay, Beşiktaş'ı gözüne kestirdi
    Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş maçında tek hedeflerinin galibiyet olduğunu belirterek, ''Sahamız ve seyircimiz önünde galip gelmek istiyoruz'' dedi.

    Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Bucaspor maçında bu sene deplasmandaki ilk galibiyetlerini elde etmelerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Bunu normal karşıladığını, çünkü daha önce de deplasmanda çok güzel maçlar oynadıklarını bildiren Çalımbay, ''Rahatlıkla kazanacağımız maçlar oynadık. Ama maalesef ya bizim hatalarımız, ya da şanssızlıklarımızdan dolayı kaybettik veya berabere kaldık'' diye konuştu.
    Bu maçı almakla kesinlikle her şeyin bitmediğini, ancak iyi bir avantaj elde ettiklerini vurgulayan Çalımbay, ''Çünkü bizim oynayacağımız çok kritik 8 maç var. Diğer takımların da aynı şekilde kritik maçları var. Onun için ligin daha ne yukarıda, ne aşağıda ne olacağı belli değil. Bunun bilincindeyiz, kalan 8 maçımızı inşallah mükemmel şekilde bitireceğiz'' ifadesini kullandı.

    Önlerinde zorlu bir Beşiktaş maçı olduğunu belirten Çalımbay, ''Tek hedefimiz galibiyet, başka bir düşüncemiz yok. Çünkü sahamız ve seyircimiz önünde galip gelmek istiyoruz'' dedi.

    Taraftarlarına destekten dolayı teşekkür eden Rıza Çalımbay, ''Onları memnun etmek ve daha iyi duruma getirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Göreve başladığımdan bu yana çok sıkıntılı günler yaşadık. Ama bundan sonra çok iyi olacağına inanıyorum. Ama işin ucunu kesinlikle bırakmayacağız. Bundan sonra daha disiplinli, daha dikkatli olacağız. Futbolcularıma sonuna kadar inanıyorum, güveniyorum. İlk maçımız Beşiktaş maçı. Tek düşüncemiz sahamızdan iyi bir şekilde ayrılmak'' ifadesini kullandı.

    Beşiktaş teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun başarılı olacağına inandığını vurgulayan Çalımbay, şöyle devam etti:

    ''Birisi benim doğduğum, büyüdüğüm yer Sivas, birisi de futbol olarak başladığım, bitirdiğim yer. Yani benim için ikisi de çok anlamlı. Ama şu anda önemli olan Sivasspor. Bizim mutlaka buradan galip çıkmamız gerekiyor. İnanılmaz derecede herkes varını yoğunu ortaya koyacak, biz oradan galip çıkacağız. Başka bir düşüncemiz yok. Ama tabi ki Beşiktaş iki hafta önceki Beşiktaş değil. Bu maç iki takım açısından da çok zor geçecek. Telafisi olmayan maçlar oynuyoruz, bu maçı kazanmak için her şeyimizi ortaya koyacağız.''

    -GELECEK SEZON HEDEF İLK 5-

    Şu an hedeflerinin bu seneyi atlatmak, kümede kalmak olduğuna işaret eden Çalımbay, ''Ama bizim esas hedefimiz seneye. Bizim bu seneyi atlatmamız gerekiyor. Şu anda en küçük şeye dikkat etmemiz gerekiyor. 8 maçımızı çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Öbür sene tabiki ilk 5'teyiz, yani tek hedef o, başka bir şey yok'' dedi.

    Bu seneyi atlattıktan sonra gelecek sezon bu takımın ilk 5'e yüzde 99 gireceğine inandığını bildiren Çalımbay, gelecek yılla ilgili olarak altyapının da içinde bulunduğu projelerinin olduğunu kaydetti.

    UEFA U21 Futbol Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup ilk maçında yarın Sivas'ta Liechtenstein ile karşılaşacak olan Ümit Milli Futbol Takımının kentte bulunmasının da kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Çalımbay, taraftarlarından maçta milli takıma destek vermelerini istedi.




    Çalımbay, Beşiktaş'ı gözüne kestirdi Yorumları