Yerli hocalar yabancıları gölgede bıraktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-23-2011 (13:11)   Son Mesaj: 03-23-2011 (13:11)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

    03-23-2011

    Yerli hocalar yabancıları gölgede bıraktı

    Yerli hocalar yabancıları gölgede bıraktı
    Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor'u mutlu sona ulaştırmasıyla değeri bir kat daha artan yerli teknik adamlar bu sezonda yabancı teknik direktörlerden daha başarılı bir performans ortaya koyuyor.

    Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor'u mutlu sona ulaştırmasıyla yerli çalıştırıcıların değeri bir kat daha artarken yabancı teknik direktörlerin yıldızı ise Frank Rijkaard ve Bernd Schuster'le yine söndü. G.Saray'da Rijkaard'ın yerine koltuğa oturan Gheorghe Hagi de Süper Lig'de hüsrana uğrayan yabancı hocalar kervanına katılan son isim oldu.
    Buna karşılık ligin 26. haftası itibarı ile puan cetvelinin ilk 4 sırasında yer alan ekiplerin tamamını yerli teknik adamlar çalıştırıyor. Sırasıyla Aykut Kocaman, Şenol Güneş, Ertuğrul Sağlam ve Tolunay Kafkas takımlarını zirve yarışında tutmayı başardı. Bir dönem Trabzonspor'dan futbolcu olarak tanıdığımız Kayserispor'un genç teknik patronu Şota Arveladze ise yabancı hocaların adeta prestijini kurtardı. İlk 26 hafta sonunda Sarı-Kırmızılı takımı ilk 5'te tutan Gürcü çalıştırıcı, aynı zamanda ligin en başarılı yabancı hocası unvanını aldı. Ligde Hagi ve Şota'nın dışında teknik adamlık yapan bir diğer yabancı isim ise 14. sırada yer alan G.Birliği'nin Alman teknik direktörü Ralf Zumdick. Türkiye'ye veda eden son yabancı hoca ise Beşiktaş'a büyük umutlarla gelen Bernd Schuster oldu. Siyah-Beyazlılara hem Türkiye'de hem de Avrupa'da hayal kırıklığı yaşatan Alman çalıştırıcı, koltuğunu Tayfur Havutçu'ya devretmek zorunda kaldı. Havutçu ile birlikte ligdeki yerli teknik adam sayısı 15'e yükselirken yabancı hocaların sayısı 3'e düştü.

    Milli Takım'ın başı dönecek!

    A Milli Takım'ın 29 Mart'ta Avusturya ile Kadıköy'de oynayacağı Euro 2012 grup eleme maçı için 3 ayrı statta idman yapacak olması kafaları karıştırdı. Dün akşam Swiss Otel'de kampa giren millilerin Avusturya maçının hazırlıklarını karşılaşmanın oynanacağı Şükrü Saracoğlu Stadı'nın dışında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı ile FiYapı İnönü Stadı'nda gerçekleştirecek olması dikkat çekti. Ay-Yıldızlı ekip, maç gününe kadar 3 kez İnönü'de, 2 kez Kasımpaşa Stadı'nda ve bir kez de Şükrü Saracoğlu'nda olmak üzere toplam 6 idman yapacak.

    Zaman




    Yerli hocalar yabancıları gölgede bıraktı Yorumları