Hüseyin Kalpar'a göre başarının sırrı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-22-2011 (14:09)   Son Mesaj: 03-22-2011 (14:09)    Cevap: 0    Gösterim: 546  

    03-22-2011

    Hüseyin Kalpar'a göre başarının sırrı

    Hüseyin Kalpar'a göre başarının sırrı
    Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, kısıtlı bütçesiyle bu sezon Samsunspor’u şampiyonluğun en güçlü adayı haline getirdi

    Geçen sezon alttan ikinci sırada aldığı takımı kümede tutmayı başaran Hüseyin Kalpar, kısıtlı bütçesiyle bu sezon Samsunspor"u şampiyonluğun en güçlü adayı haline getirdi. Peki nasıl? Eurosport.com Türkiye bu sorunun yanıtını Hüseyin Kalpar"a sordu.
    Samsunspor"da bundan haftalar önce eleştiri konusu olan olan Hüseyin Kalpar, takımı zirveye çıkardı. Onun oluşturduğu kadroyu eleştiren taraftarlar bile şimdi şapkasını önlerine koyuyor. Acımasızca eleştirenler yanıldı, her zaman geleceğin sürprizlerle dolu olduğunu hatırlatan Kalpar, haklı çıktı.

    Çalıştırdığınız her takıma kendi anlayışını benimsetmekte bir ustasınız adeta. Az gol yiyen, öz gol atan! bir takım olma özelliği size artı averajda büyük avantaj sağladı. Örneğin Orduspor, rakip fileleri 39 kez sarssa da kalesinde 26 gol gördü. Samsunspor ise 30 atıp 14 gol yedi.

    Çalışmış olduğum hiçbir takımda başarısızlığım yoktu. Buraya geçen sene geldim Samsunspor en alttan ikinciydi ve küme düşmememek için mücadele ediyordu. Geçen sürede Samsun"a büyük ivme kazandırdık. Şimdi ise istediği sonuçları almayı başaran bir takım hüviyetindeyiz. Kağıt üzerinde avantaj biz de, bunu iyi kullanmak zorundayız.

    Gerçekten de ekip ruhunu yakalamak isterim ben çalıştığım yerlerde. Takımdaşlık ve ekip ruhunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ne kadar iyi oyuncu olursa olsun ekip ruhu olmayınca o takım başarılı olamaz. Şehir inanmış, oyuncularımız inanmış.

    Gol yemeden gol atmak çok önemli. Bunun daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Takım halinde savunma yapmaya çalışıyoruz. Kopuk kopuk görevler çok sağlıklı değil.

    126 gün sonra Tavşanlı Linyitspor"a mağlubiyet tattırdınız. Ancak daha önemlisi, o müsabakada sergilediğiniz oyunla bu sezonki futbolunuzun şahikasına ulaştınız.

    Siz de takdir edersiniz ki maç maçı tutmuyor. Zaman zaman bir maça çok daha önemli bir şekilde konsantre olabilirsiniz. Bazen şehir de öyle olabilir. İşte o karşılaşma da bunlardan birisiydi. Puan puanaydık. İyi bir futbol oynayarak, futbolun gereklerini en iyi şekilde sahaya yansıtmamız, ayrı bir keyif verdi. Hoca olarak ben de çok keyif aldım. Böyle bir oyundan sonra üç puan almak mutluluk verici. Her zaman aynı oyun olmayabilir. Dünyada hiçbir yerinde bir takım her hafta en iyi oyununu ortaya koyamaz. Kötü oynarken de maç kazanmak çok önemli. Hele hele şampiyonluğa oynuyorsan çok daha önemli. Dün Giresun karşısında çok iyi oynayamasak da kazanmasını bildik. Müthiş bir mücadele vardı.

    Akeem Agbetu ve Simon Zenkge gibi çok güçlü yabancılara sahipsiniz. Öte yandan takımda kimsenin forması garanti değil. Sizin için ilk 11"e girmenin yolu, idmanda gösterilecek istek ve performanstan geçiyor...

    Biz de hak edip de oynamayan kimse olmaz. Simon Zenge, Akeem Agbetu ve diğer tüm oyuncularımdan çok memnunum. Bazıları bir hafta iyi olabilir. Birbirini tamamlayan unsurlardır bunlar. Örneğin takımda ilk kez oynayan Dilaver Güçlü, haftanın en en güzel gollerinden birini attı. Oynamadığı süreçte de kendini diri tutmayı başardı.

    Sezon başında 1. Lig"de oynanan futbolu kıyasıya eleştirip hasıraltı etmeye çalışanlar, şimdi lige kayıtsız kalamıyor.

    Erken konuşmak doğru değil. Bazen çok şey kaybettiriyor. Daha önce küçük gören şimdi öyle değerlendirmiyor. Bize de öyle diyorlardı. Biz gerçekleri konuştuk. Üç hafta kaybedebilirsin ama 10 hafta kazanabilirsin demiştik. Futbolda bunlar vardır. Bir Fenerbahçe mesela. Düne kadar neydi şimdi ne oldular.

    Yarışın sonunu görebiliyor musunuz?

    Sekiz takım Süper Lig"e çıkabilmek için müthiş bir çekişme içinde. Daha sonra play-off için mücadele eden takımlar var. Lig çok çekişmeli geçiyor. Bu puanlardan da belli oluyor. Sezon başından beri söylediğim gerçekler var. Önemli olan üç beş maçı düşünmek değil. Ligin sonunda nerde olduğun çok önemli. İyi başlamayı herkes ister ancak yarışı iyi şekilde bitirmek çok daha önemli. Hâlâ bir şeyi gerçekleştirmiz değiliz. Bugün ligin sigin sonu olsa şampiyonuz. Ama sonu değil, daha sekiz maç var. Yarışın sonunda şampiyon olursak, hedefimizi tutturmuz olacağız. Kötü sonuçlar aldığımızda acımasız eleştirilere uğradık. Maçlar oynanırken inişli-çıkışlı olduğumuz dönemlerde istenmeyen sonuçlar olabiliyor. Burada önemli olan birlik ve beraberlik. Hedeften şaşmadan ilerlidiğimiz ligde şu anda iyi durumdayız. Yine söylüyorum, ligi bu durumda bitirmek çok daha önemli. Tavşanlı"dan sonra beş maç daha kazanmış olsak, hedefimizi gerçekleştiriz. Kendi sahamızdaki maçları kazanırsak şampiyonuz.

    eurosport.com

    Eurosport - Serhat Ramay




    Hüseyin Kalpar'a göre başarının sırrı Yorumları