Çalımbay: Buca'dan iyi sonuçla döneceğiz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-17-2011 (17:13)   Son Mesaj: 03-17-2011 (17:13)    Cevap: 0    Gösterim: 429  

    03-17-2011

    Çalımbay: Buca'dan iyi sonuçla döneceğiz

    Çalımbay: Buca'dan iyi sonuçla döneceğiz
    Çalımbay, Buca'da Sivasspor'a yakışır bir şekilde futbolumuzu oynayacağız, mücadelemizi edeceğiz, iyi bir şekilde de buraya döneceğiz dedi.

    Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ''Buca'da Sivasspor'a yakışır bir şekilde futbolumuzu oynayacağız, mücadelemizi edeceğiz, iyi bir şekilde de buraya döneceğiz'' dedi.
    Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Kayserispor ile çok önemli bir maç oynadıklarını, neticede iyi bir galibiyet aldıklarını belirtti. Önlerinde çok kritik maçlarının olduğunu, bunlardan birini de Bucaspor ile oynayacaklarını söyleyen Çalımbay, ''Biz takım olarak hazırız. Orada bizi nelerin beklediğini çok iyi biliyoruz. Çünkü iki takım açısından da çok zor bir maç. Çok büyük bir atmosfer olacak. Taraftar baskısı da olacak. Ama biz bunların hepsine hazırız'' diye konuştu.

    Rakip ayıracak durumda olmadıklarını anlatan Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Buca'dan iyi bir şekilde dönmek zorundayız. Bunun da bilincindeyiz. Bizim en çok sevindiğimiz şey şu anda her şey bizim elimizde, bize bağlı. Ve Bucaspor'dan alacağımız iyi neticeyle de yolumuza devam edeceğiz. Kesinlikle ben şuna inanıyorum, neticesi ne olursa olsun kesinlikle bu maçı alan takım sadece iyi bir avantaj yakalayacak. Lig bitmiyor, ondan sonra da iki takımın da çok zor maçları var. Onun için de sadece kazanan takım iyi bir avantaj yakalayacak. Biz kazanmak istiyoruz. Daha bir tane deplasman galibiyetimiz yok. Biz inşallah ilk deplasman galibiyeti olacağını düşünüyoruz.''

    Şu anda takımından çok memnun olduğunu ifade eden Çalımbay, Kadir'in dışında önemli bir sakatlıklarının olmadığını, Korcan'ın hafif bir sakatlığının bulunduğunu söyledi. Bütün futbolcularının her şeyi ortaya koyacağına ve bu maçta kapasitelerinin çok üstüne çıkacaklarına inandığını anlatan Çalımbay, şunları kaydetti:

    ''Ve bu maçın ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduklarını da biliyorum. Biz oradan istediğim şekilde çıkacağımıza inanıyoruz. Tabii ki Buca'nın mücadele ettiğinin en az iki katı biz orada mücadele edersek mutlaka maçı alıp geleceğiz. Takım olarak hazırız, takımıma yürekten inanıyorum, hepsine de güveniyorum. Orada Sivasspor'a yakışır bir şekilde futbolumuzu oynayacağız, mücadelemizi edeceğiz, iyi bir şekilde de buraya döneceğiz. Şu andaki tek düşüncemiz, tek odaklandığımız nokta Bucaspor maçı.''

    Gerilimi yüksek bir maç olacağını söyleyen Çalımbay, ''Burada hakemlere çok zor işler düşecek. Şimdi bizler nasıl çok dikkatliysek, her şeye çok dikkat ediyorsak, şu ligin sonu yaklaştıkça gerilim, stres her yerde artar, her yerde olur bu. Onun için hakemler üstünde de tabii ki mutlaka olacaktır, mutlaka artık kritik maçlar yöneteceklerdir'' dedi.

    Hakem görevlendirmelerine de dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Çalımbay, şöyle devam etti:

    ''Örneğin geçen hafta bir Buca maçını Manisa bölgesinin bir hakeminin yönetmesi bence iyi bir şey değil. Hakem açısından da çok zor. Çünkü hakemi de çok zor durumda bırakabilir. Bizim en kritik maçlarımızdan bir tanesini Tokat bölgesinden veya bize en yakın Erzincan bölgesinden bir hakem yönetse herkes ona çok farklı bakar. Hakem de zor durumda kalır. Onun için bundan sonra zaten daha dikkatli olunacağına ben inanıyorum. Çünkü kimseyi zorda bırakmaya gerek yok. Ben Türk hakemlerine gerçekten inanıyorum, güveniyorum. Bizim kimseden bir beklentimiz yok, sadece normal bir maç yönetilsin yeter, başka bir şey istediğimiz yok. Biz kendimize yürekten inanıyoruz, güveniyoruz.''

    Rıza Çalımbay, taraftarlarına da kendilerine gösterdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

    Bu arada Sivasspor, Bucaspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yaptığı idmanla sürdürdü.





    Çalımbay: Buca'dan iyi sonuçla döneceğiz Yorumları