İbrahim Üzülmez'den çarpıcı sözler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-17-2011 (11:11)   Son Mesaj: 03-17-2011 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 515  

    03-17-2011

    İbrahim Üzülmez'den çarpıcı sözler

    İbrahim Üzülmez'den çarpıcı sözler
    İbrahim Üzülmez, kadro dışı bırakılması, Schuster’in istifası jubile teklifiyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu...

    İbrahim Üzülmez, kadro dışı bırakılması, Schuster"in istifası, Alman teknik adama bakışı ve jubile teklifiyle ilgili düşüncelerini olanca içtenliğiyle anlattı.
    Radyospor"da Özgür Sancar" la Haber Özel Programı"na konuk olan İbrahim Üzülmez, "Kavga dünyanın her takımında oluyor. Bizim başımıza gelince neden acele biçimde karar aldılar; sadece 2 ay beklemelerini istedim. Beşiktaş"a 10 yılımı verdim, Beşiktaş"tan gönderildim. Yabancı futbolcu olsaydı; aynı şey yapılacak mıydı? Türkiye"de yabancılar her zaman yerli futbolcuların üzerinde tutuluyor" dedi.

    İşte İbrahim Üzülmez"in birbirinden çarpıcı açıklamaları:

    TAKIMIN BAŞARISI İÇİN BİR ŞEYLER DEĞİŞMELİYDİ; SCHUSTER"İN İSTİFASI BÖYLE DEĞERLENDİRİLMELİ

    Ortada bir başarısızlık var. Schuster"in istifası herkes gibi benim için de sürpriz oldu; ama beni şaşırtan bir olay değil. Takımın başarısı için bir takım şeylerin değişmesi gerekiyordu. Schuster de istifa etti.

    FATURAYI TAMAMEN SCHUSTER"E KESMEK DOĞRU OLMAZ

    Teknik direktör-futbolcu ilişkilerinde ben bırakana kadar bir sorun yoktu; fakat bir buçuk aydır takımdan ayrıyım: Bu süreçte ne oldu bilemiyorum. Fakat, Türkiye"de oyunculara biraz daha sıcak yaklaşmanız gerekiyor; belki Schuster bu konuda bazı şeyleri eksik bırakmıştır Ancak mevcut başarısızlıkta tek başına faturayı Schuster"e kesmek doğru değil.

    DÜNYANIN EN ÖNEMLİ TEKNİK DİREKTÖRÜ, FUTBOLCUSU DA OLSANIZ BEŞİKTAŞ"TAN ÜSTÜN DEĞİLSİNİZ

    Dünyanın en önemli teknik direktörü de oyuncusu da olsa Beşiktaş"tan üstün değildir. Önemli olan Beşiktaş"a hizmet etmek; başarılı olmaktır. Schuster"in oyuncularla dialoğunun iyi ya da kötü olması birinci dereceden önemli değil. Burada önemli olan Beşiktaş"a hizmet etmektir.

    Schuster"in de bu doğrultuda hareket etmesi gerekirdi

    SÖZLEŞMEMİN FESHİ NEDEN BU KADAR GECİKTİRİLDİ?

    Sözleşmemin feshi neden bu kadar geciktirildi ve neden Schuster"in gönderildiği gün acele bir karar alındı. Bunlar soru işaretleri. Ben onlar kadar hatta onlardan daha iyi bir Beşiktaşlı olduğumu her fırsatta dile getirdim. Ölene kadar da Beşiktaş"ı seven ve Beşiktaş"a saygı duyan bir oyuncu olacağım.

    BANA OLAN SEVGİYİ GÖRDÜKTEN SONRA KENDİMLE BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUM

    Böylesine bir olay nedeniyle Beşiktaş"tan ayrı kalmak doğru değil. Ama insanların dışarıda gösterdiği sevgiyi samimiyeti gördükten sonra kendimle bir kez daha gurur duydum.

    BENİ "2 AY İDARE EDİN" DEDİM; ONU BİLE YAPMADILAR, YABANCI FUTBOLCU OLSAYDI AYNI UYGULAMA YAPILIR MIYDI?

    Kavga olayı dünyanın her takımında yaşanacak olaylardır. Kimse bunu göz ardı edemez. Ama benim olayım olduğu zaman neden bu kadar çabuk karar alıyorlar buna anlam veremiyorum.

    Beni sevdiğini her fırsatta söyleyen kişiler bu olayın sabahında karar almaları beni çok şaşırttı. Bir iki gün geçsin, bu takımda 10 yılım geçti; bunu istemeye hakkım yok mu? Kendilerinden özellikle rica ettim. "Beni 2 ay idare edin" dedim. Onu bile yapmadılar. Yabancı oyuncu olsaydı; aynı şeyi yapabilecekler miydi? Türkiye"de yerli oyuncu-bayancı oyuncu ayrımı vardır. Yabancılar her zaman yerlilerin üzerinde tutuluyor. Kimse bunu inkâr edemez.

    DEMİRÖREN"LE GÖRÜŞECEĞİZ

    Başkanımız Demirören"le son yaptığımız basın toplantısının ardından görüşmedik: ama bir bir iki gün içerisinde görüşeceğimizi tahmin ediyorum.

    JUBİLE KONUSUNDA KARARIM NET DEĞİL, SEZON SONUNDA KARAR VERECEĞİM

    Futbolu bırakıp bırakmama konusunda karar vermiş değilim. Birkaç tane teklif aldım. Şu anda futbol oynayabilecek düzeydeyim; fakat jubile yapar mıyım; futbola devam eder miyim, bilmiyorum; sezon sonunda karar vereceğim. Ailemle görüştüm, bu kararı tamamen bana bırakıyor. Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez olarak gönüllerde taht kurduk. Beşiktaş"ta futbolu noktalamak gibi bir düşüncem var; ama bu tam olarak netleşmedi.

    BAŞKA BİR TAKIMDA 1-2 SENE FUTBOL OYNADIKTAN SONRA BEŞİKTAŞ"TA JUBİLE YAPABİLİRİM, SAMİMİ İSELER BU ALTERNATİF GÖZARDI EDİLMEZ

    Şu da olabilir, bir iki sene gücüm yettiği oranda futbol oynar; sonrasında döner Beşiktaş"ta jubile yaparım. Jubile konusunda samimi iseler bu olur. Zaten samimi olup olmadıkları bu şekilde ortaya çıkar. Beşiktaş"tan bir şekilde gönderildik. Başkanımın beni çok sevdiğini biliyorum. Ben Antep"ten gelirken çok büyük bir emeği vardı; bunu inkâr edemem; ama benimle ilgili karar alınırken çok acele ettiler. Biraz daha bekleyebilirdi yönetim. Neden acele ettiler, anlayamıyorum.

    RAHMETLİ AĞABEYİM BEŞİKTAŞ"TA OYNAMAMI VASİYET ETTİ

    Kinci bir insan değilim. Toraman"la yaşadığımız olay orada kaldı. Ben ölene kadar Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez olarak kalacağım. Beşiktaş"ı çok seviyorum. Beşiktaş"ı rahmetli ağabeyim sayesinde içime o kadar sindirdim ki; ağabeyim Beşiktaş"ta oynamamı çok isterdi; onun da isteğini gerçekleştirmiş oldum. Beşiktaş taraftarı ölünceye kadar Beşiktaş"ı seveceğimi çok iyi bilsin.




    İbrahim Üzülmez'den çarpıcı sözler Yorumları