Hagi de, Kocaman da iddialı!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-17-2011 (11:11)   Son Mesaj: 03-17-2011 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 424  

    03-17-2011

    Hagi de, Kocaman da iddialı!

    Hagi de, Kocaman da iddialı!
    Yarın oynanılacak olan GS-FB derbisi önce Hagi ve Aykut Kocaman, yarınki derbi öncesi iddialı konuştu...

    Aygün Özipek ve Alper Mert'in haberi
    Arena'da kazanırız

    Fener"in patronu "G.Saray eskisinden daha tehlikeli. 9 maçlık zafer serisine yenisini ekleyeceğiz. Baros ve Culio tehlikeli. Hedefimiz 78 puan" dedi

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kollektif anlayışlarını sürdürmeleri halinde Galatasaray derbisinden iyi bir sonuçla ayrılacaklarını söyledi. Favori gösterilmeleriyle ilgili olarak Kocaman "Bu, sadece bulunduğumuz konumdan değil, sergilediğimiz futboldan da oluyor. Çok yüksek bir motivasyonla, yeni stadında Fenerbahçe ile oynayacak bir takımın karşısına çıkacağız. İşimiz kolay değil" açıklamasında bulundu.

    Baros ve Culio"ya önlem şart

    Bundan önceki derbilere nasıl hazırlandıysalar öyle hazırlandıklarını belirten Kocaman, "Galatasaray"ın kadrosu konusunda 7-8 oyuncusunu hesap edebiliyorum ama 2-3 oyuncusu konusunda tahminim yok. Benim düşündüğüm kadroda Baros ve Culio bize tehdit oluşturabilecek oyuncular. Onlara önlem alacağız" dedi.

    Galatasaray hep tehlikelidir

    Galatasaray"ın derbi maç için kaybedecek bir şeyi olmadığını anlatan Kocaman, ""Kaybedecek bir şeyleri olmayanlar en tehlikeli gruptur. Öyle bir 4 maça çıkacağız ki, Galatasaray maçı bunlar öncesinde bizim süratimizi artırabilecek bir karşılaşma olacak. Tersi olursa bu 4 maçlık periyot, bizim de Trabzonspor için de çok zorlu olacak"" şeklinde konuştu.

    Emre"nin yokluğu dezavantaj

    Aykut Kocaman, Emre"nin derbide forma giyemeyecek olmasının kendileri için dezavantaj olduğunu vurgulayarak, ""Emre takımdaki en önemli oyunculardan bir tanesi. Böyle bir oyuncudan mahrum kalmak; her ne kadar ben takımın önemli olduğunu söyleyen biriysem de dezavantajdır. Takım olgumuzu düşünürsek Emre"nin yokluğunu aramayacağız diye düşünüyorum"" ifadesini kullandı.

    78 puan alan şampiyon olur

    Genç teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı: "İki takım, 25 maçlık performans ortalamasının üstüne çıkarsa tavan puan artar. Tahminim 78 puana ulaşan şampiyonluğu elde eder. Derbi hakemi Fırat Aydınus"a dileğim, maç şansının yanında olması. Ayrıca voleybolda Fenerbahçe Acıbadem"den Avrupa şampiyonluğunu bekliyoruz. Futbol takımı olarak kalbimiz onların yanında.

    GALATASARAY CEPHESİ

    G.Saray"ın Rumen hocası "Alacağımız bir zafer şampiyonluk kadar değerli olacak ve tüm sezon yaşanan acıları unutturacak" açıklamasında bulundu

    Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Fenerbahçe karşısında oynayacakları maçın bir derbiden öte olduğunu söyledi. Bu sezon ligde hedeften uzakta olmalarının bu maçın değerini biraz daha artırdığına dikkat çeken Cim-Bom"un patronu, "Fenerbahçe galibiyeti bizim için şampiyonluk kadar değerli. Çünkü alınacak bir galibiyet bizim acılarımızı hafifletecek, taraftarlarımızın yüzünü güldürecek. Sokakta başı önde gezen taraftarımızı sevindirmek bizim boynumuzun borcu. Bütün futbolcular da bu bilinç içerisinde sahaya çıkıp oynayacaklar" diye konuştu.

    F.Bahçeliler beni iyi tanır

    Teknik direktörlük yaptığı önceki dönemde Türkiye Kupası"nda Fenerbahçe"ye karşı aldıkları 5-1"lik galibiyete dikkat çeken Hagi, "Fenerbahçeliler beni iyi tanır. Geçmişte onlara karşı elde ettiğim sonuçlar ortada. Kanarya benim için yenilmesi güç bir rakip değil. Galatasaray"daki ikinci teknik direktörlük kariyerime de bir Fenerbahçe derbisi ile başladım. O maç 0-0 bitmişti ama kazanmayı hak eden oyunu biz oynamıştık. Fenerbahçe belki güçlü bir kadroya sahip ama, büyük maçları isimler değil, sahada işini iyi yapan takım kazanır" dedi.

    Kazım"dan gol bekliyorum

    Bu karşılaşmanın Colin Kazım için ayrı bir önem taşıdığını da belirten Rumen çalıştırıcı, "Elbette eski takımına karşı kendini ispat etmek isteyecek. Ekstra bir motivasyonla sahaya çıkacak. Futbolseverlerin ona özellikle dikkat etmesini istiyorum. Bu derbide ondan bir gol bekliyorum. Arda"yı da bu maça özel olarak hazırlıyorum. Ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu o da herkese gösterecek. Şuna inanıyorum ki Arena"da istatistikler değil, yürekler çarpışacak. Rakamlara bakıp tahmin yapan, "Fener favori" diyenler yanılacak" ifadesini kullandı.

    Yeniler kendini ispatlayacak

    Hagi son olarak devre arası yapılan transferler için ortaya atılan eleştirilere de yanıt verdi. Aslan"ın hocası şöyle devam etti: "Culio, Zapata, Stancu, Kazım ve Yekta kaliteli oyuncular. Niye bu kadar eleştiriliyorlar anlamıyorum. Hiç bir futbolcu yeni geldiği takımda hemen harikalar yaratamaz. Onlara zaman tanımak gerek. Ben yine de Fenerbahçe derbisinde bu oyuncuların başarılı olacağına inanıyorum."




    Hagi de, Kocaman da iddialı! Yorumları