Tottenham'a çağ atlatacak proje   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-15-2011 (11:09)   Son Mesaj: 03-15-2011 (11:09)    Cevap: 0    Gösterim: 385  

    03-15-2011

    Tottenham'a çağ atlatacak proje

    Tottenham'a çağ atlatacak proje
    İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham, gelecek sezondan itibaren uzay teknolojisine geçecek. Formaların göğsündeki elektronik tabaka ile oyuncuların tüm verilerini teknik direktör maç sırasında görebilecek.

    Önümüzdeki sezondan itibaren geçerli olmak üzere forma üretimi için Amerikalı Under Armour şirketiyle anlaşan İngiliz kulübü Tottenham 2012-13 sezonu itibariyle uzay teknolojisine geçecek.
    Şirketin Tottenham için tasarlayacağı yeni formaların göğsünde yer alacak ince bir elektronik tabaka oyuncuların kalp atışlarını, nabzını, vücut ısısını, soluk alma sıklığını, hızını ölçecek ve oyuncunun ne kadar yorulduğunu göstererek kenar yönetime son derece önemli bilgileri maç esnasında verecek. Bu bilgiler sadece kenar yönetimine değil, bir kısmı da televizyon başında maçı izleyen futbolseverlere de sunulacak.

    Şirketin Yardımcı Başkanı Mark Dowley, İngiltere"de yayın yapan Daily Telegraph gazetesine verdiği demeçte "Bu yeni formalarla oyuncunun 60 bin kişi önünde penaltı kullanırken tam olarak neler yaşadığını görebileceğiz. Topa doğru koşarken kalbinin ne kadar hızlı attığına izleyenler de şahit olabilecek. Aynı zamanda sezon boyunca bir oyuncunun fiziksel kondisyonu sürekli olarak sağlam verilerle göz önünde olacak ve maç esnasında teknik direktörü oyuncunun yorulmaya ne zaman başladığını görerek doğru anda değişikliği yerine getirecek" ifadelerini kullandı.

    Ancak futbolda teknolojiyi alt seviyede tutmak isteyen FIFA"nın bu gelişmeye nasıl bir yaklaşım ve tutum sergileyeceği merakla bekleniyor. Futbolun patronlarının bu teknolojiyi kabul etmemesi halinde Tottenham geliştirilecek bu uzay teknolojisine sahip formayı sadece antrenmanlarda kullanabilecek.

    Milliyet




    Tottenham'a çağ atlatacak proje Yorumları