Ödünç kıyafetle gidip 4 altınla döndüler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-09-2011 (21:12)   Son Mesaj: 03-09-2011 (21:12)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    03-09-2011

    Ödünç kıyafetle gidip 4 altınla döndüler

    Ödünç kıyafetle gidip 4 altınla döndüler
    Sivas’ta yapılan Güneydoğu Anadolu Muay thai (Tayland boksu) Bölge şampiyonasına katılan Batmanlı sporcular büyük bir başarıya imza attılar.

    Batman Spor Akademisi Kulübü bünyesinde çalışmalarını yürüten 9 sporcudan 7"si madalya ile döndü, 2 sporcu ise rahatsızlıkları nedeniyle müsabakalara katılmadı.
    Batmanlı sporcular 05-06 Mart 2011 tarihleri arasında Sivas"ta yapılan Güneydoğu Anadolu Muay thai Bölge Şampiyonasında yedi de yedi yaptı. 9 Sporcuyla gittikleri Sivas"ta rahatsızlanan 2 sporcu müsabakalara katılmadı. Diğer yedi sporcu ise rakiplerini yenerek Batman"a madalya ile döndüler.

    Zor koşullarda çalışmalarını yürüten ve valiliğin sağladığı katkı ile ilk kez Muay Thai Bölge Şampiyonasına katılan sporcular, 4 Altın, 2 Gümüş,1 Bronz madalya aldı. 7'de 7 gibi bir sonucun büyük bir başarı olduğunu belirten Batman Spor Akademisi Kulübü sorumlusu Abdulaziz Velioğlu alınan derecelerin, sporcuların teknik olarak donatılması halinde daha büyük başarılara imza atacağına güzel bir örnek teşkil ettiğini ifade etti.

    Velioğlu, "Rahatsızlanan iki sporcumuz Wushu şampiyonasına katılacağı için sadece izleyip tecrübelerini geliştirmelerini istedim. Geriye kalan 7 sporcumuzla aktif şampiyonaya iştirak ettik. Diğer illerden gelen sporcuların maç ve Muay Thai deneyimi fazlaydı. Çoğu 5 yıllık maç deneyimine sahiptiler. Biz ilk kez katılıyorduk. 7 sporcumuzda sıkletlerinde derece yaparak Batman"ı onurlandırdı." dedi.

    Kürsüye çıkan bazı sporcularının eşofmanlarının olmadığını dile getiren Velioğlu, bazı sporcuların kürsüye ödünç eşofmanlarla çıkıp madalyalarını aldıklarını belirtti.

    Asıl branşlarının Wushu olduğunu Muay thai ye uyumlu hale getirmek için şampiyona öncesi sadece 1 aylık hazırlık yaptıklarını belirten Velioğlu, kentin ileri gelenlerinden çocukların olanaklarını geliştirmelerine yönelik katkı beklediklerini ifade etti.




    Ödünç kıyafetle gidip 4 altınla döndüler Yorumları