Erzurum mutlak Kış Oyunlarını kazanmalı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-06-2011 (05:10)   Son Mesaj: 03-06-2011 (05:10)    Cevap: 0    Gösterim: 614  

    03-06-2011

    Erzurum mutlak Kış Oyunlarını kazanmalı

    Erzurum mutlak Kış Oyunlarını kazanmalı
    Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, ''2020'li yıllardan sonra yapılacak olan Dünya Kış Olimpiyatları'nın mutlak suretle bu şehre (Erzurum'a) getirilmesi lazım'' dedi.

    İsen, Erzurum Valiliği tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen, ''Marka Şehir Erzurum'' adlı toplantıda yaptığı konuşmada, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan kentin markalaşması yönünde bir dizi çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.
    Erzurum Winter UNİVERSİADE 2011'in Erzurum'un marka kent olma yolunda önemli bir adım teşkil ettiğini ifade eden İsen, ''Bence UNİVERSİADE bir başlangıç. Erzurum'a alınması, bunun yüz akıyla gerçekleştirilmesi bir başlangıç. Bundan sonraki süreç, gerçekten iyi yönetilmesi gereken bir süreç. İyi yönetilme sürecinde de devletten çok bizatihi Erzurumlu'nun buna çok ciddi bir şekilde sahip çıkması gerekiyor'' diye konuştu.

    Kış sporlarının önemine vurgu yapan İsen, kış sporlarının dünyada yaygın olarak Alpler'de başlayıp Kafkaslar'da biten bir olgu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

    ''Alpler'in çevresindeki ülkelerde diyelim ki ülkede kişi başına düşen milli gelir 25 bin Avro civarında ise, Alpler'in eteklerindeki dağ köylerinde bu işlerle uğraşan köylülerin milli geliri, yaklaşık diğer ülke milli gelirinin 3.5, 4 katı civarındadır. O zaman gerçekten biz bu faaliyeti iyi organize edebilirsek, iyi örgütleyebilirsek bugüne kadar Erzurum ve Doğu Anadolu için dert, sıkıntı ve problem kaynağı olan kar, bir anlamda beyaz altına dönüşme gibi bir fırsatı da beraberinde getirmektedir.''

    Kış oyunlarının bu anlamda çok önemli olduğunu söyleyen İsen, UNİVERSİADE'nin inşa ve icra alanında başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

    Bu süreçte şehrin gelişmesi için bir takım hedeflerin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan İsen, ''Bu hedeflerle nasıl UNİVERSİADE gerçekleştirildiyse benzer bir biçimde bu da gerçekleştirilebilir. Bunun nihai süreci 2020'li yıllardan sonra yapılacak olan Dünya Kış Olimpiyatları'nın mutlak suretle bu şehre getirilmesi lazım. Bunlar yapılabilirse ileride Erzurum tarihini yazanlar bu şehri 'olimpiyatlardan önce ve olimpiyatlardan sonra' diye ikiye ayırarak izah etmek ihtiyacını duyacaklardır'' şeklinde konuştu.

    TANPINAR'IN ''BEŞ ŞEHİR'' ADLI ESERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

    Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ''Beş Şehir'' adlı kitabında Erzurum'un iktisadi yönüne de değindiğini anımsatarak, ''Erzurum için Tanpınar'ın o Ortaçağ uygarlığı çerçevesinde zikrettiği İpek Yolu uygarlığını, biz bugün büyük ölçüde turizm ve kış turizmi çerçevesi üzerine oturtabiliriz'' dedi.

    Turizmin beraberinde 48 sektörü sürükleyen bir lokomotif alanı olduğunu vurgulayan İsen, Erzurum'un tarihi ve turistik dinamiklerini harekete geçirmesi halinde turizm sektöründe de önemli gelişmeleri yakalayacağını ifade etti.

    AA




    Erzurum mutlak Kış Oyunlarını kazanmalı Yorumları