8 yaşındaki güreş makinesi -   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-05-2011 (08:10)   Son Mesaj: 03-05-2011 (08:10)    Cevap: 0    Gösterim: 606  

    03-05-2011

    8 yaşındaki güreş makinesi -

    8 yaşındaki güreş makinesi  -
    Dünyayı kendine hayran bırakan 'Asrın Güreşçisi' Hamza Yerlikaya artık siyasi bir isim olarak anılırken dünya 8 yaşındaki güreşçi çocuğun şaşırtıcı gücünü ve geleceğin güreş efsanesi olup olamayacağını konuşuyor



    Ersin Çelik'in haberi
    "Türk Güreşinin geleceği nereye gidiyor, ata sporumuz güreşte Türkiye'nin sırtı neden minderden kalkmıyor, yeni Hamzalarımız olmayacak mı?" bunlar bizim tartıştığımız konular ve malesef tartışmaya kim katılırsa katılsın gelecek adına umut veren isimlerden söz etmek pek mümkün değil. Belki de çok sayıda Hamza'mız var ama biz futbol konuşmaktan onlara dönüp bakamıyoruz bile...

    Ardarda attığı saltolar, kündeler ve çırpmalarla sırtı yere getirilemeyen Hamza Yerlikaya, dünya güreş tarihine sadece şampiyonlukları ve altın madalyaları ile değil aynı zamanda güreşin kurallarını değiştirmesiyle de geçmişti. Hamza'nın ard arda çırpmalarıyla topladığı puanlarla başedemeyen güreş otoriteleri çareyi "aynı oyun araya başkma bir oyun girmeden iki kez ard arda tekrarlandığında ikincisine puan verilmez" kararını almakta bulmuşlardı.

    Dünyayı kendine hayran bırakan, rakiplerini korkutan titreten son büyük şampiyonumuz Hamza Yerlikaya, hâlâ Asrın Güreşçisi olarak anılıyor olsa da artık siyasi bir isim ve minderlerden çok uzak.

    Amerika'nın New York şehrinin Schuylerville kasabasında yaşayan 8 yaşındaki Stevo Poulin ise adeta geleceğin Hamza'sı gibi. Çok zor pozisyonlarda sergilediği şaşırtıcı güç, rakiplerinin oyunlarını bozarak, onların oyunlarından kendisine galibiyet getirecek oyunlar çıkartmayı başaran bu çocuk geleceğin güreş efsanesi olarak tanıtılıyor.

    Sert siması, punk modeli saçları ve hırçın mizacıyla sadece yaşıtlarını değil kendinden iri rakiplerini de rahatlıkla deviren çocuk geleceğin güreş efsanesi olabilecek mi, yoksa bahis salonlarında harcanıp gidecek mi?

    Son olarak Teh Post Game sitesi tarafından Kuzey Amerika ayılarından daha güçlü olup olmadığı tartışmasıyla gündeme getirilen Stevo Poulin'in çıkartığı güreşlere siz de bir göz atın ve karar verin:

    Bu çocuk geleceğin Hamza Yerlikayası olabilir mi?



    Haber 7




    8 yaşındaki güreş makinesi - Yorumları