Siyasiler Erbakan'ın ardından ne dedi...   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-01-2011 (18:11)   Son Mesaj: 03-01-2011 (18:11)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    03-01-2011

    Siyasiler Erbakan'ın ardından ne dedi...

    Siyasiler Erbakan'ın ardından ne dedi...
    Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreni siyasileri bir araya getirdi.

    Fatih Camii'ndeki cenaze törenine çok sayıda kişi katılırken, zaman zaman izdiham yaşandı. Cami avlusuna gelen siyasiler kalabalık nedeniyle adım atma bile güçlük çekti.

    Başbakan Erdoğan'ın yanında bulunan danışmanı da camideki törende talihsiz bir kaza geçirerek, yere düştü. Cenaze namazının ardından HAP Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, cenazenin camiden çıkarılmasını beklemeden camiden ayrıldı. Erbakan'ın kızının da cenaze aracına bindiği görüldü.
    Cenaze törenine katılan Yaşar Okuyan, "12 Haziran'daki seçimlerle ilgili bazı temaslar ve çalışmalar oluyordu bazı partililerle. Biz de bu konuda bir çaba içindeydik. Sayın Erbakan ile de bu konuyla ilgili konuştuk" dedi.

    Mehmet Ağar ise Erbakan'ın insanlara gösterdiği hoşgörüyü başkalarından göremediğini belirterek, "Büyük bir ömür, büyük bir mücadele, büyük bir hoşgörü. Ama kendisinin başkalarına gösterdiği hoşgörüyü kendisine göstermediler. İyi anlaşılamadı. Maalesef Türkiye'de insanları kaybettikten sonra neye hitap ettiğini, neyin karşılığı olduğunu çok geç anlatıyoruz. Keşke daha önce anlaşılsaydı. Buna rağmen yaptıklarıyla, ortaya koyduklarıyla, bugünün Türkiye'nin dünyada meydana gelen olaylar karşısında ne ölçüde hizmet ettiği daha iyi anlaşıldı. Cenazeye olan büyük katılımın, kendisine gösterilen saygının altında yatan gerçeği de göstermektedir" diye konuştu.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de Erbakan'ın yakın tarihimizin en önemli devlet, siyaset ve bilim adamlarından birisi olduğunu ifade ederek, "Mekanı cennet olsun. Tüm millete de başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

    Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Önemli etkileri olmuş birisi. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin" derken, Recai Kutan ise, "Kendisine rahmetler diliyorum. Yaşarken anlaşılmamış ama şimdi ne olduğunu çok iyi anlıyorlar. Hepimizin üzerinde, aziz milletimizin üzerinde emeği var. Eminim onun arzu ettiği gerek Türkiye'de, gerek İslam aleminde en güzel şeyler olsun ve adil dünya düzeni kurulsun" diye konuştu.

    BDP'li Sırrı Sakık da Erbakan'ın bu ülkenin mağdurlarından birisi olduğunu belirterek, "28 Şubat'ta halkın iradesine ipotek konuldu. 28 Şubat2ın mimarları dün timsah gözyaşları akıtıyorlardır. Hoca ile ilgili önemli övgüler yapıyordu. 12 Eylül'den hesap sorulsun" dedi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Necmettin Erbakan'ın bir döneme imza atmış bir insan olduğunu belirtirken, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "28 Şubat denilen o fitne günlerinde gidip de görev yaptı, mücadele etti. 15 gün önce görüşmüştüm. Bana söylediği son söz 'vatan ve millet tehlikede. Vatan ve milleti kurtarın.' Dün görüşecektik. Ama nasip olmadı" şeklinde konuştu.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de cenaze törenine katıldı. Türkiye'nin büyük bir değerini kaybettiğini ifade eden Gökçek, "Rahmetli hocamın bizim üzerimizdeki hakkı son derece büyüktür. Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.

    Cenaze törenine İran İslam Cumhuriyeti'ni temsilen gelen Ayetullah Tashiri "İslam dünyasının, tüm dünyanın babasıydı. Bugün nasıl ki tüm Müslümanlar uyandı, böyle bir öndere ihtiyacımız var" diye konuştu.






    Siyasiler Erbakan'ın ardından ne dedi... Yorumları