Süper Lig maçlarının internet yayınına engel   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-01-2011 (17:13)   Son Mesaj: 03-01-2011 (17:13)    Cevap: 0    Gösterim: 485  

    03-01-2011

    Süper Lig maçlarının internet yayınına engel

    Süper Lig maçlarının internet yayınına engel
    Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi ve Diyarbakır 5.Asliye Ceza Mahkemesi, yayın hakları Digiturk'e ait olan Sportoto Türkiye Süperlig müsabakalarını yayımladığı gerekçesiyle, bazı internet siteleri ve IP adreslerinin erişime engellenmesine karar verdi.

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) yapılan yazılı açıklamaya göre, ''Digiturk avukatlarının talebi üzerine; Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi ve Diyarbakır 5.Asliye Ceza Mahkemesi, yayın hakları şirkete ait olan Sportoto Türkiye Süperlig müsabakalarını yayınladığından bahisle bazı internet siteleri ve IP adreslerini 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun ek-4 maddesi gereğince erişime engellenmesi yönünde'' karar verdi.
    Açıklamada, mahkeme kararının Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından doğrudan erişim sağlayıcılara gönderildiği ve erişim engellemenin doğrudan erişim sağlayıcıları tarafından uygulandığı bildirilerek, ''Bu işlem 5651 sayılı yasa kapsamı dışında verilen erişim engellenmesi niteliğinde bir karar olduğundan Kurumumuz tarafından herhangi bir işlem tesis edilmemiştir'' bilgisine yer verildi.




    Süper Lig maçlarının internet yayınına engel Yorumları