Mert Günok gelecekten umutlu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-01-2011 (14:11)   Son Mesaj: 03-01-2011 (14:11)    Cevap: 0    Gösterim: 1270  

    03-01-2011

    Mert Günok gelecekten umutlu

    Mert Günok gelecekten umutlu
    Fenerbahçeli kaleci Fehmi Mert Günok, Fenerbahçe kalesini devraldıktan sonra milli takımla başarılı yıllar geçirmek istediğini söyledi.

    Futbol Federasyonu'nun ''Tam Saha'' dergisinin 77. sayısında röportajı yer alan Mert, son yıllarda Fenerbahçe'de kalecilik yapan isimlerin hemen hepsinin yolunun (A) Milli Futbol Takımı'ndan da geçtiği ifade edilerek yöneltilen soruya verdiği yanıtta, ''Umarım bundan sonra da sözünü ettiğiniz gelenek benimle devam eder ve Fenerbahçe'nin kalesini devraldıktan sonra (A) Milli Takım'da da başarılı yıllar geçiririm'' dedi.
    Volkan Demirel ile Fenerbahçe antrenmanlarında birlikte çalıştıklarını ifade eden Mert, ''Kendisine ara sıra takıldığım da oluyor, 'Ağabey bırak artık şu kaleyi de ben geçeyim' diye. Onların tavsiyeleri her zaman bizi teşvik etme yönünde. Ben de onların sözünü dinliyor ve iyi bir kaleci olmak için çalışmalar yapıyorum. Volkan Ağabey benim büyüğüm, ancak sonuçta ben o kaleyi almak için çalışıyorum. Onunla rekabet ediyorum yani. Bunu zaten kendisine de söylüyorum. Ancak o da her zaman belirttiğim gibi beni teşvik ediyor. Bu sene ilk kez (A) Milli Takım'a seçilerek, Engin hocayla çalışma fırsatım oldu. Ondan da önemli şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Umarım bundan sonra da sözünü ettiğiniz gelenek benimle devam eder ve Fenerbahçe'nin kalesini devraldıktan sonra milli takımda başarılı yıllar geçiririm'' şeklinde ifadeler kullandı.

    Kalecilikte usta ve çırak ilişkisinin olduğu ifade edilerek yöneltilen ''Bu durum seninle Volkan Demirel arasında nasıl gelişti'' sorusuna ise Mert, ''Volkan ağabey her zaman bize 'Beni örnek almayın' der. Bu biraz da işin şakası gerçi. Volkan Ağabey bana her zaman maç anında ne yapmam gerektiğini değil de yediğim hatalı gollerden sonra nasıl davranmam gerektiğini anlatır. Bunu da zamanında kendi yaptığı hatalar ve bunlardan çıkardığı derslerden yola çıkarak, kazandığı tecrübelerle söyler. Yani 'Benim yaptığım gibi yap' demiyor ama kendi yaptığı hatalardan çıkardığı derslere uygun bir durum gelişirse, 'Şu şekilde davranman daha doğru' şeklinde uyarılarda bulunuyor'' diye yanıt verdi.

    Güney Kore ile yaptığı özel maçta (A) Milli Futbol Takımı'na ilk kez çağrılan Mert, ''Buraya gelen, bir daha gitmemek için gerçekten elinden gelen her şeyi yapar. Ben de buraları gördükten sonra aynı şekilde çalışmalara devam edip, kendi takımımda da daha çok süre alarak, buradan kopmamak için çok çalışacağım. Formasını giymek kısmet olmadı ama milli takımın antrenmanlarında bile bulunmak gerçekten inanılmaz bir şey'' ifadelerini kullandı.




    Mert Günok gelecekten umutlu Yorumları