Özgener: Gaziantep'e stadyum gerekli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-23-2011 (13:13)   Son Mesaj: 02-23-2011 (13:13)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    02-23-2011

    Özgener: Gaziantep'e stadyum gerekli

    Özgener: Gaziantep'e stadyum gerekli
    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Gaziantep'in futbol şehri olma yolunda önemli adımlar attığını ifade ederek, '' Bu adımlar atılırken bir eksiğin fark edilmesi mutluluk verici. Buradaki tek eksik şehre yakışacak bir stat'' dedi.

    Özgener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'te iki başarılı takım olduğunu, Gaziantep'in tek eksiğin şehre yakışacak bir stat olduğunu belirtti.
    Özgener, ''Artık tüm dünyada futbol sadece oynanan bir oyun olmaktan çıktı. Bank Asya 1. Ligde rekabet var diyorum, Spor Toto süper ligde daha fazla bir rekabet var diyorum. Rekabette iyi yerlere gelebilmek için iyi şartlarda oynamak lazım. Gaziantepspor'un rakiplerine baktığımız zaman, Gaziantepspor'un burada hakikaten iyi bir stada ihtiyacı var. Modern bir stada ihtiyaç var'' diye konuştu.

    Özgener, 2013 yılında gerçekleştirilecek olan 20 yaş altı Dünya Şampiyonasında Gaziantep'i aday şehir olarak gösterdiklerini hatırlatarak, Uluslar arası organizasyonlarda Gaziantep'i kullanmak istediklerini ifade etti.

    Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Önemli Uluslararası organizasyonlarda Gaziantep'i kullanmak istiyoruz. Bu bölgeyi kullanmak istiyoruz. 2013 yılında yapılacak olan 20 yaş altı Dünya Şampiyonasında Gaziantep'i aday şehri olarak gösterdik. Bu da buraya verdiğimiz önemi gösteriyor. Bizim 2020 yolculuğumuz olacak. İnşallah orada da Gaziantep'in bu yolculuk içerisinde bizimle olabilmesi için bu stadın yapılmasının bir kaçınılmaz olması gerektiğini düşünüyorum. Fakat sevindiğim şu, Sayın Belediye Başkanı ve Sayın Valimiz, bölgemiz milletvekili, şehrimiz milletvekili olan Maliye Bankanımız da bu konuda son derece sıcak. Anladığım kadarıyla başlangıca yakın bir noktadayız. Bunun önemini tüm yöneticilerin, yerel halkın benimsemiş olması önemli.''

    Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl'ı, Gaziantepspor'u başarılı bir takım haline getirmesinden dolayı ve tebrik ettiğini belirten Özgener, ''İbrahim Kızıl'ı tebrik ediyorum. Başkanlık döneminden bu yana sabırla, büyük bir titizlikle çalışarak, hem ülke futbolumuza hem Gaziantepimize çok önemli katkılarda bulundu. Bugün Gaziantepspor, tüm ülkenin seyrettiği, daha iyi yerlere gelmesinin hakkı olduğuna inanılan bir takım haline geldi. Yönetimsel bazda, izlemiş olduğu transfer politikasıyla, takımda yaptığı kurumsallıklarla çok doğru işler yaptı. Takımın bu şehrin geleceğine önemli katkıları olacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu.

    -FUTBOLDAKİ BAŞARI, ŞEHRE KATKI SAĞLAYACAK-

    Gaziantep'te yaşanan kentsel ve kültürel değişim anlamında olumlu işler yapıldığını büyük mutlulukla gördüğünü ifade eden Özgener, şunları kaydetti:

    ''Gaziantep'te kentsel bazda çok önemli işlerin yapıldığını bir vatandaş olarak büyük bir memnuniyetle gördüm. Hem kentsel değişim, hem kültürel değişim anlamında çok olumlu işler yapılmış. Şehir büyümüş ama daha da büyüyecek, daha da önemli yatırımlar yapılacak. Burada beni futbol adamı olarak sevindiren şu, bu şehirlerin gelişmesinde, bu şehirlerin geleceği ile ilgili futbol çok önemli. Dolayısıyla, futboldaki başarıların şehre önemli katkıları olacağına inanıyorum.''

    Özgener, futbol açısından diğer bir güzelliğin de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un Bank Asya 1. Ligdeki başarısı olduğunu söyledi.

    Mahmut Özgener, sözlerini şöyle tamamladı:

    ''Bu açıdan da kutlamak lazım, çok mütevazi bir bütçeyle, çok doğru atılmış adımlarla Gaziantep'in ikinci takımı olarak Spor Toto Süper Ligde oynamaya doğru ilerliyorlar. Bank Asya Ligi çok zorlu geçiyor. Kurulduğundan bu yana rekabetin en üst düzeyde yaşandığı yılını yaşıyor. Bundan ben açıkçası çok keyif alıyorum çünkü Bank Asya'daki bu değişikliği öneren 2005 yılındaki federasyondaki görevli bendim. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un da futbolda doğru işler yaptığına inanıyorum.''




    Özgener: Gaziantep'e stadyum gerekli Yorumları