Mersin 2013 için müjdeli haberi bekliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-22-2011 (12:11)   Son Mesaj: 02-22-2011 (12:11)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    02-22-2011

    Mersin 2013 için müjdeli haberi bekliyor

    Mersin 2013 için müjdeli haberi bekliyor
    2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmak için Libya'nın Tripoli ve İspanya'nın Tarragone şehriyle yarışan Mersin, yarın yapılacak oylama neticesinde çıkacak müjdeli haberi bekliyor.

    Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e getirebilmek için yoğun bir çalışma stratejisi yürümelerine karşın, 2007'de İtalya'nın Pescara kentinde yapılan oylamada, finalde ev sahipliğini Yunanistan'a kaptırdıklarını anımsattı.
    Bu gelişme üzerine yeni hedef belirleyerek 18'incisi yapılacak 2017 Akdeniz Oyunları'na Mersin'e getirebilmek için çalışmalara başladıklarını belirten Taşkın, bu kapsamda Souhail Khoury başkanlığındaki değerlendirme komitesi üyelerinin Mısır'ın İskenderiye, Hırvatistan'ın Rijeka, İspanya'nın Tarragone ve Libya'nın Trablus kentleriyle yarışan Mersin'de geçen ay inceleme yaparak, kentten olumlu izlenimlerle ayrıldığını anımsattı.

    Bu çerçevede çalışmalar sürerken, Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi'nin (ICMG) ekonomik kriz nedeniyle birçok yükümlülüğü yerine getiremeyen Yunanistan'ın Volos kentinden 2013 Akdeniz Oyunları'nı düzenleme hakkını aldığını ifade eden Taşkın, ''Bu karar sonucunda daha önce adaylık sürecinde yarışan Mersin, 17. Akdeniz Oyunları'na yeniden talip oldu'' dedi.

    Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığındaki heyetle önce Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi Başkanı Amar Addadi ile Cezayir Milli Olimpiyat Komitesi Başkanını Cezayir'de ziyaret ettiklerini, ardından da Paris'te, Fransa Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Denis Masseglia ile görüştüklerini anlatan Taşkın, şöyle konuştu:

    ''Mersin'le birlikte İspanya'nın Tarragona ve Libya'nın Tripoli şehirlerinin aday olduğu 2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacak ülke yarın belirlenecek. Oylamaya, aday olan 3 ülkenin dışında 21 Akdeniz ülkesi internet yoluyla katılacak. Yarın akşam sona erecek ilk tur oylamada adaylardan birisi kullanılan oyların yarısından 1 fazlasını alırsa, 2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapma hakkını kazanacak. Eğer herhangi bir aday yarıyı geçemezse, en az oy alan ülke elenecek ve ikinci tur oylama iki ülke arasında 23 Şubat-3 Mart tarihleri arasında yapılacak.''

    Yüzde 51 oyla Mersin'in kazanacağına inandıklarını dile getiren Taşkın, ''Böylelikle kentimizin ve ülkemizin uluslararası spor arenasında prestiji daha da artacak. Artık Mersin nefesini tuttu, yarın yapılacak oylama neticesinde çıkacak müjdeli haberi bekliyor'' diye konuştu.

    Taşkın, oylama neticesinin Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi Başkanı Amar Addadi tarafından açıklanacağını sözlerine ekledi.

    -TURAB, OYUN KOMİTESİ ÜYELERİNE MEKTUP GÖNDERDİ-

    Bu arada, Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin (TURAB), 2013 Akdeniz Oyunları'na adaylık sürecine destek amacıyla oyun komitesi üyelerine mektup gönderdiği bildirildi.

    TURAB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, oyunların Mersin'de düzenlenmesi konusunda her türlü devlet garantisini veren mektubunu Komite Başkanı Amar Addadi'ye göndermesinin ardından, TURAB Genel Başkanı Doğan Narin de Amar Addadi başta olmak üzere 14 komite üyesine mektup göndererek Mersin için destek istedi.

    Narin, ekonomik kriz nedeniyle birçok yükümlülüğü yerine getiremeyen Yunanistan'dan düzenleme hakkı alınan 2013 Akdeniz Oyunları'na Mersin'in ev sahipliği yapacağına inandıklarını belirtti.

    Mersin'de yaşayan iş adamları ve vatandaşların oyunların kentte yapılmasını büyük bir heyecanla arzu etiklerini ve beklediklerini vurgulayan Narin, şunları kaydetti:

    ''Bu konuda tamamlanmamış spor tesislerini süratle hizmete almak için uluslararası alanda inşaat müteahhitliği deneyimi, bilgi, sermaye ve emek gücümüze tam olarak güveniyoruz. Mersin, Doğu Akdeniz'in çok önemli antik kentlerine, coğrafyasına ve iklimine sahip çok özel bir kenttir. Doğu Akdeniz'in en büyük liman işletmesi vardır. Mersin Türkiye'nin en temiz ve en uzun sahil bandına sahiptir.

    Mersin tüm dinlere ait özenle ve saygı ile korunan ve cemaatlerinin yararlandığı ibadethaneleri ile Türkiye'de özel konumda olan birkaç kentten birisidir. 2013 Akdeniz Oyunları için aday kentler arasında en hazır kentin Mersin olduğunu açıklamaktan onur duyuyoruz. Oyunlar bizim hakkımızdır.''

    -KÜRŞAD TÜZMEN İDDİALI-

    AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Mersin'in 2013 Akdeniz Oyunları adaylığı ile ilgili, ''Büyük bir aksilik olmazsa, yarın yapılacak oylamada bu organizasyonu Mersin'e kazandıracağız'' dedi.

    Tüzmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında İtalya'nın Pescara kentinde yapılan Akdeniz Oyunları esnasında gerçekleştirilen 2013 Akdeniz Oyunları'na evsahipliği yapacak ülkenin belirlenmesi oylamasında çok önemli çalışmalar yaptıklarını, ancak organizasyonun Yunanistan'a verildiğini hatırlattı.

    Dönemin Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'nin oyunları ülkesine kazandırmak için çok büyük çaba sarf ettiğini kaydeden Tüzmen, ''Sayın Bakan İtalya'ya gelerek ciddi bir karargah kurmuştu ve günlerce çalışmıştı. Biz de bir diğer devlet bakanı arkadaşım ve Mersin'deki üst düzey yöneticilerle çalışmalar yapmıştık. Ancak oyunlar Yunanistan'ın Volos şehrine verildi. Tabii biz hüsranla geri döndük. Bundan sonra biz de bu sefer 2017 için çalışmalara başladık. Ancak Avrupa'da yaşanan kriz, Yunanistan'ın bu işlerde eskisi kadar rol alamayacağını gösterdi'' diye konuştu.

    2013 Akdeniz Oyunları'na İspanya ve Libya'nın da aday olduğunu ifade eden Kürşad Tüzmen, şöyle devam etti:

    ''Libya'nın durumu malum, İspanya'da oyunları düzenlemek için çalışmalar yapabilir. Ama onların durumunu net olarak bilmiyorum. Oyunların komite üyeleri bizlere, 'Her şeyiniz tamam, heyetinizi gönderin' dediler. Biz de heyetimizi göndererek çalışmalarımızı yaptık. Heyetin içindeki eski sporcular da bizim arkadaşımız. Biz, burada daha çok telefon trafiği yapıyoruz. Onlara Mersin ile ilgili olarak çeşitli sunumlar da yaptık. Belediye başkanımız ve sayın valimiz, tesisler konusunda da çeşitli bilgiler verdi.''

    -BAŞBAKANIN DESTEĞİ-

    Oyunlar komitesinin oyunların düzenlemesi adına garanti mektubu istediğini ifade eden Tüzmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunların Türkiye'ye alınması konusunda her türlü desteği verdiğini söyledi.

    Oyunlar komitesinin kendilerinden 'garanti mektubu' istediğini vurgulayan Tüzmen, ''Bizler söz konusu garanti mektubunu 2017 yılındaki oyunlara evsahipliği yapmak adına zaten yazmıştık. Komitenin bu talebi doğrultusunda biz de hemen Sayın Başbakanımız'a gittik. Başbakanımızın garanti mektubu olmasa, bu işin Mersin'e gelmesi mümkün değildi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Nafız Özak da oyunların Türkiye'ye verilmesi adına çok gayret gösterdi. Türkiye, Erzurum'da düzenlenen Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda büyük bir organizasyon yaparak kendini kanıtladı. 2013 Akdeniz Oyunları için toplam 21 ülke delegesinin katılacağı ve internet üzerinden yapılacak oylamada, yüzde 51 oy almamız gerekiyor. Mersinimiz, bu oyunları kucaklamanın başarısını yaşayacaktır'' diyerek sözlerini tamamladı.




    Mersin 2013 için müjdeli haberi bekliyor Yorumları