Derbinin kahramanı Alex ne dedi?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-20-2011 (23:11)   Son Mesaj: 02-20-2011 (23:11)    Cevap: 0    Gösterim: 501  

    02-20-2011

    Derbinin kahramanı Alex ne dedi?

    Derbinin kahramanı Alex ne dedi?
    Beşiktaş karşısında takımına 3 gol kazandıran Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex, ''Bu tarz maçlara hazırlanışım farklı oluyor'' dedi.

    Beşiktaş karşısında takımına 3 gol kazandıran Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex, ''Bu tarz maçlara hazırlanışım farklı oluyor'' dedi.
    Alex, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Beşiktaş karşısında oyuna etkili başladıklarını belirterek, ''Skoru lehimize çevirdik. Kontrol bizdeydi. Ancak bir pozisyon hatasından yediğimiz golle durum 1-1 oldu. Morallerin bozulmasıyla birlikte düşüşe geçtik. Ancak tekrar ayağa kalktık. Rakibin önemli pozisyonunda Volkan'ın güzel kurtarışı da bizim için farklı oldu'' dedi.

    Fenerbahçeli futbolcu, maça etkili bir şekilde başlayıp, sonra düşüşe geçenlerin, tekrar ayağa kalkmasının tebrik edilecek bir durum olduğunu kaydetti. İlk yarıda öne geçtikten sonra skoru artıracak pozisyonları bulduklarını ifade eden sarı-lacivertli takımın futbolcusu, 16 gole ulaşmasını neye bağladığı yönündeki soruyu da şu şekilde yanıtladı:

    ''Bu sayıya ulaştıysam, bu, takım içerisindeki herkesin özverisinden kaynaklanıyor. Şu an 16 golüm varsa takımım sayesinde. Niang'ın golleri de az değil. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Bizim yaptığımız da bu. Volkan da bugün üzerine düşeni en iyi şekilde yapıp önemli pozisyonu kurtardı. Yeri geldiğinde ben, yeri geldiğinde başkası çıkacak. Bir kısım belki ön plana çıkacaktır, ama önemli olan takım mücadelesi.''

    Lugano ile Ferrari arasında yaşanan olayın hatırlatılması ve takım arkadaşlarıyla bu konuda bir konuşma yapıp yapmadığının sorulması üzerine ise Allex, ''Lugano ile konuştum. Bir darbe eğilimi olduğunu söyledi. Tam etkili şekilde darbe gelmediğini, ama eğilim olduğunu ve darbenin olması halinde sağlık açısından ciddi sorunun yaşanabileceğini anlattı'' diye konuştu.

    Alex, Lig TV'ye yaptığı açıklamada ise ''Derbi maçlar detaylar üzerine kuruludur'' şeklinde yaptığı açıklamayı hatırlatarak, ''Detayların bizim tarafımızda olduğu bir maç izledik. Dia'nın ilk yarıda ya da Almeida'nın ikinci yarıda girdiği pozisyon gol olsaydı, farklı bir skor olabilirdi'' dedi.

    Fenerbahçe ile sözleşme yenilemesinin kendisini olumlu şekilde etkilediğini kaydeden Alex, ''Kafanızda başka şeyleri düşünmüyorsunuz. Ancak performans anlamında, saha içinde arzum hiçbir şekilde değişmiyor. Her zaman en iyi performansımı yansıtmaya çalışıyorum. 2013'e kadar takımla birlikte olacağım'' diye devam etti.

    Alex, Beşiktaş'a karşı çok sayıda gol attığının hatırlatılması üzerine de '''Bu kadar golün Beşiktaş'a gelmesi tesadüf. Benim için mutlu bir tesadüf. Daha önce oynadığım bütün takımlarda, klasik maçlarda başarılı oldum. Bu tarz maçlara hazırlanışım farklı oluyor. Maçın öncesinde ya da sonrasında yaşananlar değil, 90 dakikada yaşananlar tarihe geçiyor. Ben de böyle bir yerde olduğum için çok mutluyum'' ifadelerini kullandı.


    -VOLKAN: ''FARKLI OLABİLİRDİ'-


    Maçta özellikle Almeida'nın pozisyonunda önemli bir kurtarış yapan kaleci Volkan ise ikinci yarının başından itibaren 5 maçlık bir hedef koyduklarını ve bunu başardıklarını söyledi.

    Volkan, iyi oynadıklarını ve farklı kazanabilecekleri bir mücadelenin olduğunu ifade ederek, ''Rüştü ağabeyin önemli kurtarışları oldu'' derken, Almeida ile Güiza'yı karşılaştırmasının istenmesi üzerine, ''Bu bana düşmez. Ben sadece Almeida'nın pozisyonunda üzerime düşeni yaptım. Süratli bir şekilde geliyordu. Geldiği anda çıkış yapsaydım vurabilirdi. Bekledim. Almeida topa baktı, sonra bana baktı, ben de hamlemi yaptım. Burada ben de kendimi tebrik ediyorum'' dedi.

    Beşiktaş'ı yenerek istedikleri sonucu aldıklarını kaydeden Volkan, ''Her maça final gözüyle bakıyoruz. Tek hedef için uğraşıyoruz. Geriye düşsek bile maçı bırakmıyoruz. Herkes bir yumruk oldu. Bu yumruk sezon sonunda hedefini bulacak'' diye konuştu.




    Derbinin kahramanı Alex ne dedi? Yorumları