Polat: Aziz Yıldırım'la dostluk sürecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-19-2011 (18:11)   Son Mesaj: 02-19-2011 (18:11)    Cevap: 0    Gösterim: 373  

    02-19-2011

    Polat: Aziz Yıldırım'la dostluk sürecek

    Polat: Aziz Yıldırım'la dostluk sürecek
    Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile olan dostluğunun eleştirilmesini anlayamadığını söyledi.

    Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi Rumeli Salonu'nda kulüp üyelerine yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısında konuşan Adnan Polat, ''Aziz Yıldırım ile kankalığı'' konularındaki sorular üzerine, ''Bu ifade Aziz beyin bir televizyon programındaki sözünden kaldı. Biz Fenerbahçe ile büyük rakibiz ama dost olmamız lazım. Tüm kulüp başkanlarıyla da dostum. Sahada kazanmak için tüm gücümüzü kullanırız. Fakat onun dışında kulüp başkanlarının dost olarak bir araya gelmesi insanları niye rahatsız ediyor anlamıyorum'' dedi.
    Aziz Yıldırım ile 2 yıl önce yaptıkları bir görüşmede, kulüpler olarak birlikte hareket etmenin kendi menfaatlerine olacağını söylediklerini aktaran Polat, ''Yayın ihalesini tek başına federasyon mu yaptı? Orada bizlerin ciddi çalışması oldu. O çalışma sayesinde 400 milyon dolarlık gelirler ortaya çıktı. En son kulüplerin vergi sıkıntısı ile ilgili çok ciddi çalışma içinde olduk Fenerbahçe Başkanıyla. Vergi affından incelemede olduğumuz için yaralanamıyorduk. Şimdi 75 milyon TL olan borcu 2,9 milyon TL'ye indirdik ve bunu da 84 aya böldük. Kulüp başkanları arasında dostlukların olması lazım. Bu dostlukların olması lazım. Dostluğumuz sürdüreceğiz. Aziz Yıldırım ile dostluğumuzu sürdüreceğiz. İnşallah Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'yi de çok iyi ağırlayacağız, onu da göreceksiniz. Misafir umduğunu değil, bulduğunu yiyecek'' ifadelerini kullandı.


    -''İBRA İÇİM SEÇİM RÜŞVETİ VERMEM''-


    Adnan Polat, Galatasaray yönetimi içinde oluşan çatlağın karar almalarını engellemediğini aktarırken, erken seçime de gitmeyeceğini yineledi.

    Yönetim içinde karar almaları için yeterli çoğunluğa sahip olduklarını söyleyen Polat, ''Bu arkadaşlarımızla ilgili daha fazla konuşmak istemiyorum. Görüşlerimi daha önce anlattım. Değerlendirmeleri kendileri yapmalı. Gelip masanın bir ucunda oturmak hayatlarının en önemli yaklaşımıysa, oturmaya devam etsinler. Biz işimizi yapmaya devam edeceğiz'' dedi. Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Mali ve idari konularda ibra olmak için ben Galatasaray Kulübü üyelerine seçim rüşveti teklif etmem. Böyle bir şey olamaz. Ben bilgilendiririm. Üyelerimiz bazılarının söylediği gibi değildirler. Yüzde 99.9'u kendi bilgi ve birimleriyle, hür iradeleriyle, kendi kararlarını verirler. O karara da ben saygı duyarım. Kulübün sahibi genel kuruldur. İbra için, asla kulübün zarar göreceği bir adım atmam. Onun için de gündemimizde seçim yok.''


    -TÜRK TELEKOM ARENA'NIN ULAŞIM SORUNU-


    Adnan Polat, Türk Telekom Arena'da ulaşımın rahatlatılması için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü aktarırken, gelecek yıl ağustos ayında yeniden büyük bir açılış yapacaklarını açıkladı.

    Polat, Maslak'tan başlayıp Kemerburgaz'a giden yolun inşaatının ancak 2 yılda biteceğini, ancak Şişli Etfal Hastanesi ile stat arasındaki yolun yaza kadar tamamlanacağını belirtti.

    Stadın bitmesine karşın çevre düzenlemelerinin henüz tamamlanmadığını vurgulayan Polat, ''Aslanlı Yol'un iki tarafında birçok dükkan göreceksiniz gelecek yıl metroya giderken. Orayı açık bir alışveriş merkezi haline getirmek istiyoruz. Tünellerden maç bittikten sonra ilk 2 dakikada 3 bin kişi çıkıyor ama son çıkanlarını çıkışı 1 saati buluyor. Oraya bir üst geçit gerekiyor. Karşıda metroya ait bir otopark var. Ulaştırma Bakanlığımıza önerimizi yaptık. Bu olursa çok büyük rahatlık olur. İnşası 1,5 ay sürer ama bürokraside zaman alacaktır. Gelecek sezona mutlaka yapmak istiyoruz bunu'' dedi.


    -''BORÇTAN KORKMAMAK LAZIM''-


    Galatasaray'ın çok borçlandırıldığı yorumlarına katılmadığını anlatan Adnan Polat, gelir gider dengesi sağlandığı müddetçe prensip olarak borçtan korkmamak gerektiğini söyledi.

    Şu anda Galatasaray'ın yıllık 220 milyon dolar geliri bulunduğunu, toplam banka borçlarının ise 126 milyon TL olduğunu aktaran Polat, şöyle konuştu:

    ''Bu tablo kötüden iyiye gidiş değil mi. Bizim kullandığımız o meşhur kredinin 44 milyon dolarını kullanmışız. VIP kombinelerin yarısını sattık. Locaların tamamını sattık. Toplam 71 milyon dolar gelir elde ettik. Kredi ve satış gelirinin toplamı 115 milyon dolar. 2006 yılı öncesi hacizler, UEFA'da olan sporcu dosyaları, Galatasaray'a daha önce para verip alamayanlar, bunlar için yaklaşık 32 milyon dolar ödedik. Tüm hacizleri kaldırdık, UEFA'da hiç dosyamız kalmadı. Hisselerin alınması için çağrı yaptık ve yine 32 milyon dolar civarı oraya gittik. 23 milyon dolar da temettü ödendi birleşmeden hemen önce. Bir de stada 10 milyon dolar civarında harcama yaptık. Bu gelirler havuza geliyor ve ihtiyaçlara göre harcanıyor. Bakıldığında 115 milyon dolara karşılık, 114 milyon dolar harcama yapmışız. Bu kredinin bir kısmını daha ihtiyaca göre kullanacağız. 15 milyon dolarlık eski bir kredi kapattık mesela. Burada konsolidasyona bakmak lazım. Tek tek bakarak hesabın içinden çıkılamaz. O krediyi de Galatasaray'ın itibarı aldı. Kimse arkasında durmadı. Eski günleri unutuyoruz.''

    Adnan Polat, şirket ilk halka açılırken 38 milyon dolar kazanıldığını, ancak 10 yıllık süreçte yeniden kulübe bu hisselerin kazandırılmasının 183 milyon dolara geldiğini belirtti.




    Polat: Aziz Yıldırım'la dostluk sürecek Yorumları