Orhan Şam: Hayatım alt üst oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-18-2011 (12:11)   Son Mesaj: 02-18-2011 (12:11)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

    02-18-2011

    Orhan Şam: Hayatım alt üst oldu

    Orhan Şam: Hayatım alt üst oldu
    Gençlerbirliği'nin başarılı futbolcularından Orhan Şam, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen idari tedbir kararının kaldırılmasını değerlendirerek, ''Galatasaray maçından bu yana 50 gün süren dönemde hayatım alt üst oldu'' dedi.

    Alınan karar sonrasında bu mutluluğunu basın mensuplarıyla paylaşmak istediğini anlatan Orhan, ''Anlatacağım çok şeyler var. Galatasaray maçından bu yana 50 gün süren dönemde hayatım alt üst oldu. Dünyam yıkıldı. Aslında futbol oynamaya hasret kaldım. 2 yıl ceza var dediler, kahroldum. Futbolu çok seviyorum. Geri döndüğüm için mutlu ve sevinçliyim'' diye konuştu.
    Yaşanan süreçte arkasında duran Gençlerbirliği Kulübü ve başkanı İlhan Cavcav'a teşekkürlerini sunan Orhan, şöyle devam etti:

    ''Her zaman bana inandılar. Gençlerbirliği'ne 14 yaşında geldim. Şu anda 24 yaşındayım. 10 senem burada geçti. Bana inandılar, güvendiler. Eşime, anneme, babama, dostlarıma ve futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Herkes beni biliyor. Allah'a ve peygambere inanan bir insanım. Hiç yalan söylemedim. Böyle bir madde kullanacak bir insan değilim. Temize çıktık. Söylediğim gerçek oldu.''

    -''TRANSFERDE İSMİM YİNE GEÇECEK''-

    Orhan, transfer döneminde isminin her zaman gündemde olduğuna dikkati çekerek, ''Formama kavuştuğum zaman transferde ismimin geçeceğine inanıyorum'' dedi.

    5 senedir bu ligde oynadığını hatırlatan başarılı futbolcu, ''Üç büyük kulüp beni istiyor. Başkanımla görüştük, bu transferin erken olduğunu düşündük. Biraz daha oynamam gerektiğine karar verdik. Devre arası isteyen kulüpler de vardı. Bu belki bizim için hayırlı olmuştur. Formama kavuştuğum zaman transferde ismimin geçeceğine inanıyorum'' diyerek görüşlerini açıkladı.

    -ÖZÜR BEKLİYOR-

    Gençlerbirliği'nin başarılı sağ bek oyuncusu Orhan, doping konusunun gündeme gelmesinin ardından bazı spor yazarlarının kendisi hakkında haksız yorumlarda bulunduğunu hatırlatarak, ''Bir özrü hak ettiğimi düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

    Hukuksal süreç konusunda bir düşüncesinin bulunmadığını, ancak bunu avukatıyla görüşeceğini anlatarak, ''Benim hakkımda asılsız şeyler söyleyenleri merak ediyorum. Bir özrü hak ettiğimi düşünüyorum. Şu an ağlayabilirim. İnsanları lekelemek, karalamak bu kadar kolay olmamalı'' değerlendirmesini yaptı.

    -''DOPİNG MERKEZİ DAHA DİKKATLİ OLSUN''-

    Orhan Şam, Türkiye Doping Kontrol Merkezi çalışanlarına da uyarıda bulunarak, ''İnsan hayatıyla oynamak basit olmamalı. Çok daha dikkatli olmalılar'' diye konuştu.

    ''Türkiye Doping Kontrol Merkezi kapanır mı, askıya mı alınır, bilmiyorum'' diyen genç oyuncu, ''Bugüne kadar ceza almışların durumu ne olacak, onu da bilmiyorum. Tıbba güvenimiz sonsuz. Futbolcu da kuldur, hata yapabilir. Bir ara ben de 'acaba ben de mi yaptım' diye düşünmeye başladım. Hiçbir şey ifade edemiyorum. İnsan hayatıyla oynamak basit olmamalı. Çok daha dikkatli olmalılar'' diyerek görüşlerini açıkladı.

    Gençlerbirliği Kulübü'nün yetkililerinin bu tür konularda çok dikkatli davrandığını dile getiren Orhan, ''Bizim kulübümüz kullandığımız her türlü madde konusunda çok titiz. Ben Savaş hoca olsun, Emin hoca olsun hepsine güveniyorum. Bizi zaten en iyi şekilde kontrol ediyorlar'' diyerek sözlerini tamamladı.

    -OLAY-

    Gençlerbirliği Kulübü sporcularından Orhan Şam'ın, Galatasaray-Gençlerbirliği maçında alınan A ve B örneğinde ''modafinil'' adlı yasaklı maddeye rastlandığı için PFDK'ya tedbirli olarak sevk edilmişti. Türkiye Doping Kontrol Merkezi'nin 27 Aralık 2010 tarihli A ve 07 Ocak 2011 tarihli B numunelerine ilişkin analiz sertifikalarının geçersizliğini bildiren 15 Şubat 2011 tarihli analiz sertifikaları uyarınca, Hukuk Müşavirliği tarafından 30 Aralık 2010 tarihinde verilmiş bulunan idari tedbir kararı kaldırılmıştı.

    Öte yandan, Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı oyuncularından Diana Taurasi hakkında da Türkiye Doping Kontrol Merkezi doping yaptığını açıklamıştı. Daha sonra sarı-lacivertli kulüp yetkililerinin olaya karşı çıkması ve süreci başlatmasının ardından sporcunun temiz olduğu ortaya çıkmıştı.




    Orhan Şam: Hayatım alt üst oldu Yorumları