Ciritcilerden nefes kesen gösteri /   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-17-2011 (13:11)   Son Mesaj: 02-17-2011 (13:11)    Cevap: 0    Gösterim: 622  

    02-17-2011

    Ciritcilerden nefes kesen gösteri /

    Ciritcilerden nefes kesen gösteri /
    Erzurum'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı heyecanlandıran ve erkek sporu olarak bilinen cirit bayanlar tarafından da yapılıyor. Uşak Bayan Atlı Cirit Spor Kulübü, cirit müsabakalarına böyle hazırlanıyor...

    Türkiye'nin tek bayan cirit takımı olan Uşak Bayan Atlı Cirit Spor Kulübü, cirit müsabakalarına böyle hazırlanıyor. Kalfa Koruluğu"nda bulunan tesislerde at binip cirit atan bayan ciritçiler yetkililerden destek bekliyor.
    Türkiye"nin tek bayan cirit takımı Uşak Bayan Atlı Cirit Spor Kulübü üyeleri 2011 yılındaki cirit müsabakalarına erkek ciritçilerle yaptıkları antrenmanlarla hazırlanıyor. Yaşları 20 ile 30 arasında değişen Uşaklı bayan ciritçiler at üstündeki usta duruşları ve cirit sopası atmadaki başarıları ile görenleri kendilerine hayran bırakıyor.

    Geçtiğimiz yıllarda Uşak ve İstanbul başta olmak üzere bir çok cirit müsabakasında erkeklerle karşı karşıya gelen bayan ciritçiler kendilerine rakip bayan takımı istiyor. Zor şartlar altında kendi imkanlarıyla ata sporu ciridi yaşatmaya ve genç kızlara sevdirmeye çalışan Uşak Bayat Atlı Cirit Spor Kulübü üyeleri yetkililerin destek olmasını da istiyor. Bu yıl iki genç kızın takıma katıldığını belirten Kaptan Aysun Yılmaz, "Emanet atlarla bayan arkadaşlarımız antrenman yapıyor. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da var. Yetkililerin bize destek olmasını istiyoruz"dedi.

    AT ÜSTÜNDE KENDİMİZİ ÖZGÜR HİSSEDİYORUZ

    Ata sporu ciridi küçük yaşlardan itibaren oynamaya başladıklarını ifade eden ve at üstünde kendilerini özgür hissettiklerini kaydeden bayan ciritçiler "Cirit oynamak için cesaretli olmak ve atları sevmek yeterli. Biz karşımızda bir gün bayan takım bulmayı umut ediyoruz. 2011 yılındaki müsabakalara Kalfa Korusu"nda yaptığımız antrenmanlarla hazırlanıyoruz.Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da kısa süre içinde kendini geliştiriyor. Takımdaki arkadaşların hepsinin ailesinde cirit oynayan büyüklerimiz var. Biz cirit oynamayı babalarımızdan, ağabeylerimizden ve yakınlarımızdan öğrendik. Biraz cesareti olan tüm kadınlar cirit oynayabilir. Karşımıza çıkacak başka bir bayan takımı istiyoruz."dedi.

    HEYECAN VERİCİ

    Ata sporu ciride yeni başladığını ve takıma katıldığını ifade eden 23 yaşındaki Mehtap Savaş, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi öğrencisi olduğunu ifade ederek, at binip cirit atmanın heyecan verici olduğunu söyledi. Cirit sporunun bayanlara çok yakıştığını da anlatan Mehtap Savaş, "Küçük yaşlarda atlara biniyordum. Ailemde de ata binen ve cirit oynayan büyüklerim vardı. At binmeyi onlardan öğrendim. Ancak daha sonra planlı olarak at binmedim. Uşak"ta cirit oynayan bayan takımı olduğunu biliyordum ve katılmaya karar verdim. Diğer arkadaşlarıma göre biraz daha kendimi geliştirmem lazım. Bu nedenle antrenmanları aksatmadan katılıyorum. At binip cirit atmak hem eğlenceli hem de heyecan verici. Cirit oynayabileceğini düşünen bayanlar aramıza katılabilir"dedi.
    Uşak Bayan Atlı Cirit Spor Kulübü üyesi ve Kocaeli Üniversitesi Spor Akademisi Öğrencisi Selda Yıldırım da Türkiye"de başka bayan cirit takımı olmamasının kendileri için dezavantaj olduğunu ifade ederek, "Sporun tüm dallarında bayanlar var. Cirit sporunda da olmasını istiyoruz. Biz erkeklerle maç yapmaktan korkmuyoruz ama bayanlarla maç yapmak daha zevkli olacak. Sezon öncesi müsabakalara hazırlanmak için antrenman yapmaya devam ediyoruz. Yetkililer takımımıza destek verirse hem sayıcımız artar hem de ata sporunun yaygınlaştırılmasına katkı sağlarız"dedi.

    Ciritcilerden nefes kesen gösteri /

    Ciritcilerden nefes kesen gösteri /

    Ciritcilerden nefes kesen gösteri /

    Ciritcilerden nefes kesen gösteri /

    Ciritcilerden nefes kesen gösteri /

    Ciritcilerden nefes kesen gösteri /





    Ciritcilerden nefes kesen gösteri / Yorumları