Dinamo Kiev Avrupa kupalarında tecrübeli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-16-2011 (11:46)   Son Mesaj: 02-16-2011 (11:46)    Cevap: 0    Gösterim: 389  

    02-16-2011

    Dinamo Kiev Avrupa kupalarında tecrübeli

    Dinamo Kiev Avrupa kupalarında tecrübeli
    Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev, iki kez UEFA Kupa Galipleri Kupası, bir kez de UEFA Süper Kupası'nı müzesine götürme başarısı gösterdi.

    Dinamo Kiev, 1974-75 ve 1985-86 sezonlarında UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kazanırken 1975'te UEFA Süper Kupası'nı da elde etti.
    Avrupa kupalarında toplam 281 maça çıkan Ukrayna ekibi, 127 galibiyet, 89 mağlubiyet, 65 de beraberlik alırken 427 gol attı, 316 da gol yedi.

    -KADROSUNDA 14 YABANCI FUTBOLCU VAR-

    Ukrayna'nın en önemli futbolcularından Andriy Shevchenko'nun da formasını giydiği Dinamo Kiev'in kadrosunda 14 yabancı futbolcu bulunuyor.

    Brezilyalı futbolcular 5 kişi ile başı çekerken Ukrayna ekibinde ayrıca 2 Nijeryalı, birer de Makedon, Faslı, Rumen, Hırvat, Arjantinli, Fin ve Sırp futbolcu forma giyiyor.

    Dinamo Kiev'in kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

    Kaleciler: Oleksandr Shovkovskiy, Stanislav Bogush, Maksim Koval, Denis Boyko.

    Savunma: Danilo Silva (Brezilya), Betao (Brezilya), Goran Popov (Makedonya), Taras Mihkalik, Andriy Nesmachniy, Badr El Kaddouri (Fas), Yevhen Kracheridi, Leandro Almeida (Brezilya).

    Orta saha: Tiberiu Ghioane (Romanya), Ognjen Vukojevic (Hırvatistan), Frank Temile (Nijerya), Facundo Bertoglio (Arjantin), Denis Harmash, Roman Eremenko (Finlandiya), Oleh Gusyev, Gerson Magrao (Brezilya), Milos Ninkovic (Sırbistan), Ayila Yussuf (Nijerya), Vledislav Kalytvyntsev, Roman Zozulya, Artem Sukhotskiy.

    Forvet: Andriy Shevchenko, Andriy Yarmolenko, Artem Milevskiy, Artem Kravets, Guilherme (Brezilya).

    -GRUBU LİDER TAMAMLADI-

    Dinamo Kiev, UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayarak 2. tura yükseldi.

    (E) Grubu'nda Belarus'un Bate Borisov, Hollanda'nın AZ Alkmaar ve Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımlarıyla mücadele eden Dinamo Kiev, 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de mağlubiyet alarak 11 puan topladı ve ilk sırada yer aldı.

    Grupta toplam 10 gol atan Ukrayna ekibi, kalesinde 6 gol gördü. Dinamo Kiev, tek yenilgisini grubu son sırada tamamlayan Sheriff Tiraspol karşısında deplasmanda aldı.

    -EN GOLCÜSÜ MILEVSKIY-

    Dinamo Kiev'in bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki en golcü futbolcusu Artem Milevskiy oldu.

    Milevskiy, grup maçlarında oynadığı 6 karşılaşmada rakip fileleri 5 kez havalandırdı. Ukrayna ekibinin diğer gollerini ise Eremenko, Kracheridi, Vukojevic, Yarmolenko ve Gusev attı.




    Dinamo Kiev Avrupa kupalarında tecrübeli Yorumları