Taş atan çocuklar bu sefer gol atacak!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-15-2011 (22:12)   Son Mesaj: 02-15-2011 (22:12)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    02-15-2011

    Taş atan çocuklar bu sefer gol atacak!

    Taş atan çocuklar bu sefer gol atacak!
    Muşlu çocuklar, İsviçre'nin Aargau kentinde 16-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek, ''Swiss Masters Aargau U-11 Futbol Turnuvası''nda Türkiye'yi temsil edecek.

    Muşlu çocuklar, İsviçre'nin Aargau kentinde 16-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek, ''Swiss Masters Aargau U-11 Futbol Turnuvası''nda Türkiye'yi temsil edecek.
    ''Swiss Masters Aargau U-11 Futbol Turnuvası''nda C grubunda mücadele edecek Muşlu minik futbolcular, THY uçağıyla Muş'tan akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına formalarıyla poz veren minik futbolcular, Türkiye'yi İsviçre'de temsil edecek olmanın mutluluğu ve heyecanını duyduklarını söyledi.

    -''TAŞ ATMA GOL AT'' ALTIN ÇOCUK PROJESİ-

    Anadolu Spor Akademisi Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, havalimanına gelişlerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu Spor Akademisi'nin sadece Muş'un değil, Doğu ve Güney Anadolu bölgesinin umudu olan bir projeyi yürüttüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

    ''Bu projenin ismi 'Taş atma gol at' altın çocuklar projesi. Daha önce Ağrı'dan İsviçre'ye, Hakkari'den Almanya'ya ve Hollanda'ya götürdüğümüz çocuklarımız vardı. Erzurumlu çocuklarımız da Kuşadası'nda Chelse'nin katıldığı turnuvaya katılmıştı. Şimdi de Anadolu Spor Akademisi Muş takımını İsviçre'ye götürüyoruz. Takımımız hem projeyi hem Türkiye'yi İsviçre'de temsil edecek. Türkiye'den başka bir takım yok.

    Projenin amacı bölge çocuklarını spora yönlendirerek dışarıda siyasi olaylara karışmalarını önlemek. C grubunda mücadele edecek takımımız 2010 da İsviçre'deki turnuvada şampiyon olan Brezilya'nın Recife, bu sezon Fenerbahçe'yi Avrupa kupalarında saf dışı bırakan İsviçre'nin Young Boys ve İsviçre'nin Aarau takımları ile mücadele edecek. Grubumuzda dünyanın ünlü takımları var. Alman devi FC Bayern Münih D gurubunda, Rusya'dan Moscoa, Alman ekibi TSV 1860 Münih ve Hollanda ekibi Feyenoord Rotterdam B grubunda, SK Letonya, Metalurgs A grubunda mücadele edecek.''

    Şimşek, eleme maçını geçmeleri durumunda grup maçlarına kalacaklarını ve turnuvada başarılı olmaya çalışacaklarını söyledi. Turnuvaya katılırken aslında sportif başarı beklentilerinin ön planda olmadığını da vurgulayan Şimşek, ''Amacımız yaşadıkları stresli ortamdan çocukları uzaklaştırıp, sosyal anlamda motivasyonlarını artırmaktır'' dedi.

    Turnuvanın ardından 21 Şubat tarihinde Ankara'ya döneceklerini belirten Şimşek, Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet ve hükümet yetkililerini ziyaret edeceklerini, Meclisspor ile karşılaşarak 21-26 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek organizasyonun ardından Muş'a döneceklerini söyledi.

    İsviçre'ye gidecek ekipte 12'si futbolcu, ikisi öğretmen 18 kişi bulunuyor.




    Taş atan çocuklar bu sefer gol atacak! Yorumları