İkinci yarıda Fenerbahçe fırtınası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-14-2011 (23:11)   Son Mesaj: 02-14-2011 (23:11)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    02-14-2011

    İkinci yarıda Fenerbahçe fırtınası

    İkinci yarıda Fenerbahçe fırtınası
    Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de güçlü rakibi Kayserispor'u 2-0 yenerek, tribünleri dolduran taraftarına galibiyet hediye etti.

    Maç öncesi sahaya ''Bitmez Tükenmez Aşkımız'' yazılı pankartla çıkıp tribünlere kırmızı gül dağıtan sarı-lacivertliler, Kayserispor karşısında da 2-0 kazanarak, ligin ikinci yarısındaki çıkışını sürdürerek taraftarına büyük bir mutluluk yaşattı.
    -2.'LİĞE YÜKSELDİ-


    Sarı-lacivertliler, 21. haftanın ardından puanını 45'e yükselterek 2.'liğe yükselirken, lider Trabzonspor'a yakın takibini sürdürdü.

    Fenerbahçe, Bursaspor'un da haftayı puan kaybıyla tamamlamasının ardından yeşil-beyazlı ekiple puanlarını eşitleyip, averajla rakibinin üzerinde yer aldı.

    Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk haftasının ardından puan cetvelinde ilk sırada yer alan ancak diğer haftalarda zirvenin uzağında kalan sarı-lacivertliler, ligin ikinci yarısındaki çıkışıyla 2.'liğe yükselerek, ilk haftanın ardından ilk kez zirveye bu kadar yakınlaştı.


    -LİGDE SON 5 MAÇI DA KAZANDILAR-


    Fenerbahçe, Kayserispor galibiyetiyle Spor Toto Süper Lig'de üst üste 5. maçını da galibiyetle tamamladı.

    Sarı-lacivertliler, ligde 16. haftada Ankaragücü'ne 2-1 yenildikten sonra arka arkaya yaptığı 5 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

    Fenerbahçe'nin ligdeki son 5 maçının sonuçları şöyle:

    17. hafta Fenerbahçe-Sivasspor...............: 1 - 0

    18. hafta Medical Park Antalyaspor-Fenerbahçe: 0 - 1

    19. hafta Fenerbahçe-Trabzonspor.............: 2 - 0

    20. hafta Manisaspor-Fenerbahçe..............: 1 - 3

    21. hafta Fenerbahçe-Kayserispor.............: 2 - 0


    -10 YIL SONRA 2. YARIDA 4'TE 4 YAPTILAR-


    Ligin ikinci yarısında yaptığı 4 maçı da kazanan Fenerbahçe, 10 yıl sonra ikinci yarıda 4'te 4 yaptı.

    Sarı-lacivertliler, son olarak şampiyon olduğu 2000-2001 sezonu 18, 19, 20 ve 21. hafta maçlarını kazanarak, 4'te 4 yapmıştı.


    -ERKEN GOL TRİBÜNLERİ COŞTURDU-


    Fenerbahçe'nin maçın 3. dakikasında Niang'ın ayağından bulduğu gol ilk dakikalardan itibaren tribünleri coşturdu.

    Futbolcuların tribünlere kırmızı gül vererek başladığı mücadelenin henüz başında gelen gol, stattaki coşkuyu artırırken, taraftarlar golün sahibi Senegalli futbolcu için, ''Beni yak kendini yak Mamadou Niang'' şeklinde tempo tuttu.

    Niang attığı bu golle ligde gol sayısını 12'ye yükseltti.

    Sarı-lacivertli taraftarlar 60. dakikada Lugano'nun kaydettiği 2. golden sonra da tribünlerde şampiyonluk şarkıları söylediler.

    Bu arada Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Lugano, Kayserispor'a attığıyla bu sezon ligde 5. golüne imza attı.


    -LUGANO SARI KARTA ''DUR'' DEDİ-


    Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş ile yapacağı maç öncesi sarı kart ceza sınırında olan futbolcusu Lugano, Kayserispor maçını temkinli oyunuyla kart görmeden geride bıraktı.

    Ligin ikinci yarısında bundan önceki Medical Park Antalyaspor, Trabzonspor ve Manisaspor maçlarında üst üste kartlar görerek ceza sınırına gelen Uruguaylı futbolcu, Kayserispor maçını pas geçerek Beşiktaş maçında cezadan kurtuldu.




    İkinci yarıda Fenerbahçe fırtınası Yorumları