Doğan: Konyaspor yüzde 100 ligde kalacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-14-2011 (14:12)   Son Mesaj: 02-14-2011 (14:12)    Cevap: 0    Gösterim: 383  

    02-14-2011

    Doğan: Konyaspor yüzde 100 ligde kalacak

    Doğan: Konyaspor yüzde 100 ligde kalacak
    Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, küskünlüklerin ve menfaat ilişkilerinin bir tarafa bırakılıp Konyaspor'un herşeyin üzerinde tutulması durumunda takımın yüzde 100 ligde kalacağını iddia etti.

    Teknik direktör Ziya Doğan ile yollarını ayıran Konyaspor'da kulüp başkanı Bahattin Karapınar ile Ziya Doğan, kulüp binasında ortak bir basın toplantısı düzenledi.
    ''Ziya Doğan hocamızla bugünden itibaren sadece teknik direktörlük hususunda ayrılmış oluyoruz'' diyerek sözlerine başlayan Karapınar, Konyaspor'un bundan sonra yeni bir teknik direktörle çalışacağını belirtti.

    Uzun yıllardır futbolun içinde olduğunu ve ilk defa şehri, takımı, kulübü emanet edebileceği çok düzgün bir insanla çalıştığını ifade eden Karapınar, ''Bir adamla, ağabeyle, babayla çalıştım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Konyaspor'a çok şeyler kattı. Ziya Doğan ismi Konyaspor tarihine altın harflerle yazılmıştır. Bunu kimse kazıyamayacaktır'' diye konuştu.

    Karapınar, Doğan'ın Türk futbolu adına çok büyük bir değer olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

    ''İnşallah Konyaspor için de Ziya Doğan hocamız için de bu ayrılık hayırlı olur. Profesyonel kulüplerde bu tür ayrılıklar yaşanabiliyor. İstemeseniz de bunu yaşayabiliyorsunuz. Hocamız bunu çok doğal karşıladı. Kendisi de bu konuda bize çok anlayışlı davrandı. Sözleşmesinde tazminatları, yaptırım şartları olmasına rağmen hiçbir şey istemedi, sadece hak ettiğini istedi. Bu da Ziya hocanın kalitesini gösterir. Kendisine çok teşekkür ediyorum.''

    -TOKALAŞARAK AYRILDILAR-

    Konuşmasının sonunda Ziya Doğan'a seslenen Karapınar, ''Senin kurduğun takım, senin şu ana kadar başında olduğun takım sezon bittiğinde kümede kalacaktır. Bunun sevincini en büyük şekilde senin yaşayacağını da ben biliyorum'' dedi.

    Karapınar, konuşmasının ardından Doğan ile tokalaşıp basın toplantısından ayrıldı.

    Teknik direktör Ziya Doğan da konuşmasına Karapınar'a teşekkür ederek başladı.

    Her zaman kalbinden konuştuğunu söyleyen Doğan, bir teknik adamın çok rahat çalışmasını sağlayan ve onu çok iyi anlayan bir başkanla çalıştığını, böyle insanların Türk futbolu için şans olduğunu vurguladı.

    Türkiye'de meyve veren ağacı taşlamanın gelenek olduğunu belirten Doğan, hem yönetim kurulunun hem de kendisinin takım için çok büyük fedakarlıklar yaptığını bildirdi.

    Doğan, çektikleri sıkıntılar konusunda kamuoyunu çok fazla aydınlatamadıklarını, ikinci yarıdan itibaren iyi oynamalarına karşın şanssız mağlubiyetler aldıklarını bildirerek, ''Transferlerde geç kaldık. Antrenmanlarda 5'e 5 çalışma yaptık. Buna rağmen oynadığımız 4 maçın 3'ünü kazanabilirdik. Belirli bir süreçten sonra bu takım kesinlikle çıkış yapacak. Böyle bir durumda yönetim kurulu ile oturduk yeni bir heyecanın, oluşumun kulübe fayda getireceğini düşündük ve ben de önlerini açtım'' diye konuştu.

    -''MENFAAT SAĞLAMAK İSTEYEN GAZETECİ'' İDDİASI-

    Başarısızlığın tek sorumlusunun kendisi olduğunu vurgulayan Doğan, şöyle devam etti:

    ''Konya'da yaşayıp da Konya'da menfaatlerinin dışında hiçbir şey peşinde koşmamış insanlardan çok daha verimli olduğumu biliyorum. Bu menfaatçilerden bir tanesini sizden özür dileyerek söylemek istiyorum. Bir arkadaşınız alışmış beleşten geçinmeye. Bunu özür dileyerek söylüyorum, sizleri tenzih ediyorum. Çok kaliteli insanlar var içinizde, biliyorum. Ama kendine oynayan, kendi cüzdanının peşinde koşan bir arkadaş var içinizde. Hiçbir zaman da buraya gelmedi. Basın toplantılarında 'niye eleştirmediniz' diye nifakı o arkadaş soktu. Sonra bir hastayı kullanarak menfaat sağlamak istedi. 'Evet' dedikten yardımcı olduktan sonra araştırdım baktım ki benden önceki hocalara da yönetimlere de aynı şeyi kullanmış. Benim kavgam bu tür adamlarla hep olmuştur, olacaktır da.''

    -YİNE KEFİL OLDU-

    Konyaspor'un kalıcı şahısların gidici olduğunu belirten Doğan, ''Bu doğrultuda bu takıma herkesin sahip çıkması gerekir. Küskünlükleri ve menfaat ilişkilerini bir tarafa bırakıp, Konyaspor'u herşeyin üzerinde tutarsak bu takım yüzde 100 ligde kalır. Gidişattan memnunum. Yine söylüyorum takıma kefilim, ama çıkarları bir taraf bırakmalıyız'' dedi.

    Doğan'ın toplantı sırasında sık sık duygulandığı gözlendi.




    Doğan: Konyaspor yüzde 100 ligde kalacak Yorumları