Milan-Tottenham maçına daoğru   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-14-2011 (13:11)   Son Mesaj: 02-14-2011 (13:11)    Cevap: 0    Gösterim: 463  

    02-14-2011

    Milan-Tottenham maçına daoğru

    Milan-Tottenham maçına daoğru
    AC Milan ile Tottenham Hotspur, yarın Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında karşı karşıya gelecek.

    Seria A'da liderliğin verdiği keyifle mutlu günler yaşayan, ancak aynı başarıyı oynadığı son uluslararası karşılaşmalarda gösteremeyen AC Milan ile sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan Tottenham, neredeyse 40 yıl aradan sonra tarihlerinde 2. kez kozlarını paylaşacak.
    Müzesinde 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan Milan, evinde oynadığı son 9 uluslararası karşılaşmada sadece Auxerre'i 2-0'lık skorla yenebildi.

    Grup maçlarında 18 golle en çok gol atan takım unvanına sahip olan Tottenham ise yarınki maça, San Siro'da İnter'e 3 gol atan Gareth Bale'den yoksun çıkacak. Tottenham'ın son 4 maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Galli orta saha oyuncusu Bale, takımını yarın yapılacak maçta da yalnız bırakacak. Bale'nin yanısıra Younes Kaboul, Ledley King ve Tom Huddlestone Milan'a karşı oynayamayacak. Luka Modric'in durumunun da şüpheli olduğu, Rafael van der Vaart'ın ise oynayabileceği belirtiliyor.

    Tottenham, Avrupa'da oynadığı son 4 maçta toplam 10 gol attı. Fakat İngiliz ekibi Avrupa'daki son 5 maçında galibiyete ulaşamadı. Milan ile 1972 yılında oynadığı 1-1'lik maçtan bu yana İtalya'ya 2 kez giden Tottenham, her iki maçtan da mağlup ayrıldı.

    Milan ise geçen yıl bir başka İngiliz ekibi Manchester United ile karşılaştı ve evinde oynanan bu maçı 3-2 kaybetti. Arsenal, bir önceki yıl da yine bir İngiliz takımı olan Arsenal ile aynı turda karşılaşmış ve 2-0'lık skorla mağlup olmuştu. Milan, evinde İngiliz takımlarıyla oynadığı 14 maçtan sadece bu ikisinde sahadan boynu bükük ayrıldı.

    Milan'da orta saha oyuncuları Andrea Pirlo ile Massimo Ambrosini sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekler. Savunma oyuncusu Alessandro Nesta'nın omuzundaki sakatlığın ise geçtiği ve bu futbolcunun yarın oynayabileceği ifade ediliyor.

    Her iki takımın olası ilk 11'leri şöyle:

    AC Milan: Christian Abbiati - Massimo Oddo, Thiago Silva, Alessandro Nesta, Luca Antonini - Gennaro Gattuso, Mathieu Flamini, Clarence Seedorf - Robinho - Zlatan Ibrahimovic, Alexandre Pato

    Tottenham Hotspur: Heurelho Gomes - Vedran Corluka, Michael Dawson, William Gallas, Benoit Assou-Ekotto - Aaron Lennon, Wilson Palacios, Steven Pienaar, Niko Kranjcar - Peter Crouch, Jermain Defoe




    Milan-Tottenham maçına daoğru Yorumları