Culio: Galatasaray için canımı veririm   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (03:10)   Son Mesaj: 02-11-2011 (03:10)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    02-11-2011

    Culio: Galatasaray için canımı veririm

    Culio: Galatasaray için canımı veririm
    Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Juan Emmanuel Culio, futboldaki hırslı yapısına dikkat çekerken, formasını giydiği takım için her şeyini vereceğini belirtti.

    Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Juan Emmanuel Culio, futboldaki hırslı yapısına dikkat çekerken, formasını giydiği takım için her şeyini vereceğini belirtti.
    Galatasaray TV'de yayınlanan ''Son Pas'' programına konuk olan Culio, ilk kez Galatasaray forması giydiği Beypazarı Şekerspor maçından itibaren takımda iyi şeyler yaptığına inandığını, takım olarak da her maçta da daha iyiye gideceklerini düşündüğünü söyledi.

    ''Giydiğim forma için saha içerisinde ölebilirim. Canımı verebilirim'' diyen Arjantinli futbolcu, ''Saha içerisinde elimden geleni vermek istiyorum. Saha içerisinde takım arkadaşlarımı sürekli motive etmek istiyorum. Takım oyunu sonuçta ve mutlaka hatalar olabiliyor. Ama birilerinin onları motive etmesi gerekiyor ve her geçen maçta da daha iyiye gideceğini düşünüyorum. Söyleyebileceğim tek şey saha içerisinde Galatasaray forması için canımı bile verebilirim'' ifadesini kullandı.

    Culio, kendisi için taraftarın çok önemli olduğunu aktaran ve Türk Telekom Arena'da inanılmaz bir taraftara karşı oynadıklarını vurgulayarak, ''Kendimi sanki Arjantin'de oynuyormuş gibi hissediyorum. Çünkü buradakiyle oradaki taraftar toplulukları birbirine çok benzeyen, çok örtüşen taraftar toplulukları'' dedi.


    -''SAVAŞMAYI SEVEN BİR FUTBOLCUYUM''-


    Culio, ligde oynadığı 3 maçta da sarı-kart görmesiyle ilgili olarak, şunları söyledi:

    ''Futbol karakteri olarak mücadele etmeyi, savaşmayı seven bir futbolcuyum ama geçmişe bakarsanız aslında bu kadar sık sarı kart görmemiştim. 3 maçta 3 sarı kart gördüm ve mesela son maçtakinin çok fazla haklı olduğunu da düşünmüyorum. Kariyerimde hiç bu kadar sık kart görmedim. İlk defa başıma geliyor. Onun haricinde futbol oynuyorsunuz, futbol birebir temasın, birebir mücadelenin olduğu bir oyun. O yüzden bu tür mücadelelere alışık olmanız gerekiyor ve Türkiye;de de bu tip mücadeleler gerçekten üst düzeyde yaşanıyor. Biraz fiziğe, sert mücadelelere dayalı bir oyun ama demin de belirttiğim gibi bundan kaçamazsınız. Futbol oynuyorsunuz ve buna alışık olmanız gerekiyor.''


    -''BAŞARI İÇİN TAKIM İÇİ ARKADAŞLIK GEREKLİDİR''-


    Arjantinli orta saha oyuncusu, bir takımın başarılı olabilmesi için takım içi arkadaşlığın önemine dikkat çekti.

    Culio, ''Takımdan sportif anlamda bir başarı bekleniyorsa, bu kesinlikle bir oyuncudan, iki oyuncudan gelecek şeyler değildir. Takımın beraber olması lazım, birlik olması lazım'' dedi.

    Kadrodaki 24 kişinin tamamının hem saha içinde hem saha dışında, özellikle soyunma odasında birbirine kenetlenmesi ve birbirini motive etmesi gerektiğine dikkati çeken Culio, ''Onun haricinde teknik kadronun da aynı şekilde olması lazım. Şu anda Galatasaray'da gerçekten bu ortam var. Herkesin birbirini desteklediği bir ortam. Bu da doğal olarak Galatasaray'ı başarılı hale getirecektir. Şu an içinde bulunduğumuz durumu hak etmiyoruz ama demin de belirttiğim gibi bu durumdan arkadaşlıkla, birbirimize kenetlenmemizle çıkarak daha güzel yerlere geleceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.




    Culio: Galatasaray için canımı veririm Yorumları