Olcan Adın: Okumak istedim   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (14:13)   Son Mesaj: 01-26-2011 (14:13)    Cevap: 0    Gösterim: 754  

    01-26-2011

    Olcan Adın: Okumak istedim

    Olcan Adın: Okumak istedim
    Gaziantepspor'un başarılı orta saha oyuncusu Olcan Adın, profesyonel futbolcu olduğunda futbolun çok zor olduğunu düşünüp, okumak istediğini söyledi.

    Kırmızı-siyahlı kulübün başarılı iki futbolcusu Olcan Adın ve Serdar Kurtuluş, merkezi Gaziantep'te bulunan ''Dünya Televizyonu''nda bir programa katılıp burada futbol yaşantıları, Türk ve dünya futbolu ve gelecekle ilgili düşüncelerini paylaştılar.
    Futbola 8 yaşında Balıkesirspor'da başladığını, Kartalspor, Karşıyaka ve Fenerbahçe'den sonra şimdi Gaziantepspor'un başarısı için ter döktüğünü belirten Olcan Adın, kampların ve 24 saat futbolun içinde kalmasından dolayı futbolu çok sıkıcı bulduğunu söyledi.

    ''Bu futbol çok zor dedim. Bir anda tekrar ben okuyacağım dedim'' diyen Olcan, Türkiye'de oynayan yabancı futbolcu sayısına bir sınırlama gelmesinden yana olduğunu vurguladı.

    Olcan Adın, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Çünkü burada birçok Türk futbolcusunun önü kesiliyor. Özellikle büyük takımlarda artık genç oyuncular oynama şansı bulamıyor. Büyük takımlara gençlerden ziyade takım başarılarına önem veriyor. Türkiye ve Avrupa'da ne kadar başarılı olurumun hesaplarını yapıyorlar. Biz artık belirli bir yaşa geldik. Ama bizden sonra gelecek genç oyuncular için yabancı sınırlaması çok tehlikeli olacak. Genç oyuncular takımlarda forma şansı bulamayacak konuma gelecekler. Bu da Türk futbolu adına çok iyi bir şey değil.''

    Anadolu'da şampiyon takımların çoğalması gerektiğini ve bunu ilk kez Sivasspor'un başlattığını, ancak Bursaspor'un devamını getirdiğine dikkati çeken başarılı futbolcu Olcan, artık bu kategoriye Gaziantepspor'un da girmesi gerektiğini ifade etti.

    Büyük takımlarda futbol oynamanın zor olduğuna işaret eden Olcan Adın, Fenerbahçe'de oynarken çok az sayıda forma giyme şansı bulduğunu söyledi.

    Futbolcunun oynamadığı sürece kendine olan güveninin kaybolmaya başladığını, var olan yeteneklerinin de gitmeye başladığını ifade eden Olcan, ''Ben de Fenerbahçe'de iken böyle olmaya başlamıştım. Hayatımın en güzel kararını Gaziantepspor'a gelmekle verdiğimi düşünüyorum. Çünkü buraya geldikten sonra kendimi ispatlama şansı buldum. Uzun yıllar da Gaziantepspor'da kalmak istiyorum'' dedi.

    Teknik Direktör Tolunay Kafkas ile genç milli takımlarda da birlikte çalıştığını anımsatan Olcan, Tolunay Kafkas'ın azimli, çalışkan ve kazanma arzusuna sahip bir teknik adam olduğunu kaydetti.

    -SERDAR KURTULUŞ-

    Gaziantepspor'un başarılı sağ kanat oyuncusu Serdar Kurtuluş da Türk, dünya futbolu ve alt yapı ile milli takımlar hakkında açıklamalar yaptı.

    Futbola 8 yaşında Bursaspor alt yapısında başladığını ve B Genç Milli Takım ile Türkiye Şampiyonu olduklarını ve iyi bir performans sergileyerek A takıma çıkma şansını bulduğunu söyleyen Serdar Kurtuluş, Bursaspor'un ilk kez kümeye düştüğü sene kendisinin de Hüseyin Kalpar ile A takıma çıktığını belirtti.

    Türkiye'de alt yapıya gereken önemin verilmediğini ve özellikle alt yapı hocalarının futbolcuları yönlendiremediğini savunan Serdar Kurtuluş, hocaların genç oyuncuları bir üst takıma hazırlaması gerektiğini bildirdi.

    Bu konuda alt yapı hocalarının yetersiz kaldığını ileri süren Kurtuluş, profesyonel takım ile alt yapı takımlarının arasında çok farklılıkların bulunduğunu söyledi.

    Profesyonel takımlarda tüm çalışmaların belirli bir düzen içerisinde yürüdüğünü ve antrenmanların çok ağır olduğunu vurgulayan genç oyuncu, alt yapıda ise sadece antrenman ile ev arasında bir hayatın olduğunu ifade etti.

    Serdar, Türk futbolcusuna imkan verilmesi durumunda yabancı oyunculardan daha iyi bir futbolcu olacaklarına inandığını belirterek, ''Ben açıkçası Türk futbolcuların fırsat verilmesi durumunda yabancılardan daha iyi olacağını düşünüyorum. Ama her kulüp bunu yapmıyor. Bazıları Türk futbolcusuna daha çok önem veriyor, bazıları ise gereken önemi vermiyor. Türkiye'de hak ettiği değerde yabancı oyuncusu bence çok az sayıda'' diye konuştu.

    Bursaspor'un şampiyon olmasına bir Bursalı olarak çok sevindiğini ve bundan sonra bir Anadolu takımının daha şampiyon olmasını isteyen genç oyuncu Serdar, bunun da Gaziantepspor olmasını çok istediğini bildirdi.

    Bursaspor'un şampiyon olmasından sonra Anadolu takımlarının şampiyonluk havasına girdiğine işaret eden Serdar, bunun da Anadolu takımlarına yaradığını söyledi.

    Serdar, lige iyi başlayamadıklarını, ancak ilerleyen haftalarda toparlanıp gerekli puanları aldıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

    ''Hedefimiz bu sene Ziraat Türkiye kupasında final oynayıp kupayı Gaziantep'e getirmek. Bunu takım olarak çok istiyoruz. Yönetimimiz, teknik kadromuz ve bizler futbolcu kadrosu olarak çok istiyoruz. İnşallah istediğimiz hedefe ulaşıp Gazianteplileri sevindiririz.''




    Olcan Adın: Okumak istedim Yorumları