İnönü Stadı için yıkım kararı çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (20:09)   Son Mesaj: 01-25-2011 (20:09)    Cevap: 0    Gösterim: 1409  

    01-25-2011

    İnönü Stadı için yıkım kararı çıktı

    İnönü Stadı için yıkım kararı çıktı
    Beşiktaş Kulübü'nün uzun süredir stat projesiyle ilgili beklediği karar, İstanbul 3 Nolu Kültür ve Tabiatı Koruma Kurulundan çıktı.

    Siyah-beyazlı kulübün stat ile ilgili imar planları konusu, İstanbul 3 Nolu Kültür ve Tabiatı Koruma Kurulunun bugünkü toplantısında görüşüldü. Görüşmeler sonucunda Beşiktaş Kulübünün Fiyapı İnönü Stadı konusundaki imar planlarının kurul tarafından onaylandığı öğrenildi. Uzun süredir gerekli onayları bekleyen siyah-beyazlı kulübün, bu kararın çıkmasının ardından stadın yıkılıp yeniden yapımı konusunda büyük bir aşamayı aştığı bildirildi. Beşiktaş Kulübü, beklediği kararın çıkmasından sonra mayıs ayında stadı yıkarak yeniden yapmayı planlıyor.
    İNŞAAT NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
    Beşiktaş Kulübü Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka, en kısa sürede idari ve teknik sorunları aşıp Fiyapı İnönü Stadı'nın inşaatına sezon sonunda başlamak istediklerini bildirdi. Saka, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, stadı yenileme düşüncelerinin uzun zamandır devam ettiğini belirterek, ''Bu konu ile başkanımız Yıldırım Demirören, yakından ilgileniyor. Proje çalışmaları ile sona gelindiğini defalarca dile getirdi ve yoğun bir çaba sarf ediyor. Yenileme düşüncemizin hem günümüzün teknolojisine uygunluğu açısından, hem de UEFA kriterlerine cevap verecek uygulamalar açısından gerekli olduğu bir gerçek. Dileğimiz, idari ve teknik sorunlarımızı aşıp yeni stadımızın inşaatına bu sezon sonunda başlamak için kazmayı vurabilmektir'' ifadesini kullandı.

    Orhan Saka, 1947 yılında yapılan 63 yıllık yaşlı bir yapıyı günümüz teknolojisi ile değerlendirmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, şu görüşlere yer verdi: ''Stadımız için; 23.07.2001 tarihinde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 10.04.2004 tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi, Mayıs 2007 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından incelemeler yapılmış, alınan teknik raporlarda stadın kullanılamaz, yıkılabilir olduğuna dair hiçbir ifade yer almamıştır. Raporlarda yapıya acil olarak müdahale edilmesini gerektirecek, bozulma-aşırı sehim ve çatlak oluşumu görülmediği belirtilmektedir. 2004 yılında kapasite artırımı için yapılan çalışmalarda yapı tümüyle ele alınmış, tadilatlar yapılmış, ilave yapıdan dolayı mevcut yapıya ek yük getirilmemiştir. Stadın orijinal kullanım şekli olan ayakta izleme kapasitesine göre oturma düzenine geçildikten sonra seyirci yükünün yüzde 40 azaldığı raporlarda zikredilmektedir. Yapıya ait teknik bilgiler olmadan, tüm toplumu ilgilendiren bu konuda açıklama yapmanın doğru olmadığı kanaatindeyiz.''




    İnönü Stadı için yıkım kararı çıktı Yorumları