Sivasspor'da Antalya mesaisi başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-25-2011 (19:13)   Son Mesaj: 01-25-2011 (19:13)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    01-25-2011

    Sivasspor'da Antalya mesaisi başladı

    Sivasspor'da Antalya mesaisi başladı
    Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını belirterek, ''Antalyaspor maçını iyi oynayarak, iyi mücadele ederek mutlaka kazanmamız gerekiyor'' dedi.

    Ligde Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına kulüp tesislerinde başlayan Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
    Deplasmanda oynadıkları Galatasaray maçının kendileri açısından 3 ihtimalli bir karşılaşma olduğunu ifade eden Çalımbay, ''Maalesef ummadığımız, istemediğimiz sonuç oldu. Ama genel olarak baktığımızda takımın oyunundan memnunum, ama zaman zaman çok daha iyi şeyler yapabilirdik, girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilirdik. Herkes tabii ki Galatasaray'ın daha baskılı oynadığını düşünebilir, bizim istediğimiz de buydu zaten. İstediğimiz şeyleri de gerçekleştirdik ama maalesef son paslarda bir türlü istediğimiz şeyler olmadı. Eğer girdiğimiz pozisyonlardan bir tanesini gol yapabilseydik, oyunumuz daha farklı, daha değişik bir şekilde olacaktı'' diye konuştu.

    Galatasaray maçının ilk yarısının sonunda Hayrettin Yerlikaya'nın sakatlanarak oyundan çıkmasının oyunlarını etkilediğini anlatan Çalımbay, şunları söyledi:

    ''Ama her şeye rağmen iyi bir lig maçı oynadık, yeni transferlerimiz takımla birlikte ilk defa bir arada oynadı, o yüzden bizim için her açıdan zor bir maçtı. Biraz önce söylediğim gibi 3 ihtimalli bir maçtı, o maç. Ama Antalya maçının 3 ihtimalli olma ihtimali yok, bizim mutlaka kazanmamız gereken bir maç, final niteliğinde bir maç ve telafisi olmayan bir maç. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Kendi sahamızda ve seyircimiz önünde sahaya çıkacak arkadaşlarımız, yeni transferlerimiz, hepimiz, her şeyimizi, varımızı yoğumuzu ortaya koyup bu maçları, bilhassa kendi sahamızda oynadığımız maçları kazanmamız gerekiyor, öncelikle de Antalyaspor maçını kazanmamız gerekiyor. Antalyaspor maçının zor olacağını biliyoruz. Rakibimiz iyi bir takım, iyi bir kadroya sahip. Ama bulunduğumuz konum itibariyle kazanmaktan başka seçeneğimiz yok. Galatasaray maçında oynadığımız oyunun çok çok üstüne çıkmamız gerekiyor. Ligde son oynadığımız maçlara baktığınızda Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadık. İkisi de deplasman, ikisini de 1-0 kaybettik. Artık kendi sahamızda kazanmamız gerekiyor, başka hiçbir seçeneğimiz yok.''


    -''BİRLİK, BERABERLİK İÇERİSİNDE BU GÜNLERİ AŞMAMIZ GEREKİYOR''-


    Yeni transferlerin en kısa sürede takıma uyum sağlayacağını belirten Çalımbay, ''Mutlaka bize çok büyük faydaları olacaktır, ben buna yürekten inanıyorum, çünkü hepsi çok iyi oyuncular. Birlik, beraberlik içerisinde bu günleri aşmamız gerekiyor. Ama her şeyden önce Antalyaspor maçını iyi oynayarak, iyi mücadele ederek mutlaka kazanmamız gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

    Başka transfer yapılıp yapılmayacağı yönündeki soru üzerine Çalımbay, şunları kaydetti:

    ''Büyük transferler tamam. Yönetim kurulumuza teşekkür ederiz, hep beraber çok iyi transferler yaptık, yapabilirsek eğer belki genç, ileriye dönük 1-2 tane arkadaşı takıma kazandırabiliriz. U-17 takımında oynayan Yakup arkadaşımız, artık bizimle birlikte antrenmanlara çıkacak. Onun dışında şu anda bir aksilik olmazsa transfer yapmayı düşünmüyoruz. Biliyorsunuz geçen hafta hiçbir şey yokken kaleci Ramoviç sakatlandı, sakatlığı bayağı da uzun sürecekti, o yüzden sözleşmesi donduruldu. Onun yerine yeni kaleci arkadaşımız Lubos Kamenar'ı kadromuza kattık. O da seyrettiğimiz, beğendiğimiz, çok iyi bir kaleci. Onun dışında transfer düşünmüyoruz. Şu andaki tek hedefimiz artık oynayacağımız lig maçları.''


    -İZİNLER KALDIRILDI-


    Sakat oyuncuların durumun sorulması üzerine Çalımbay, 1 günlük iznin ardından Sivas'a geldiğinde, oyuncularının bazılarının rahatsızlandığını öğrenince şok olduğunu söyledi.

    Şu anda sakat ve hasta oyuncular nedeniyle 13-14 kişilik kadroyla antrenman yaptıklarını belirten Çalımbay, soğuk havalarda futbolcuların kendilerine dikkat etmediğini belirterek, şöyle konuştu:

    ''Bundan sonraki bütün izinleri kaldırdım, maçtan sonra verilen bütün izinleri kaldırdım. Önemli bir durum olmadıktan sonra kesinlikle hiçbirine izin vermeyeceğiz. Sakatlardan Hayrettin, inşallah iyileşir, çünkü Galatasaray maçında kötü bir darbe aldı. Şimdi evinde istirahatte, maça yetişeceğine inanıyorum. Sedat ve Abdurrahman'ın oynayacağını zannetmiyorum, bu hafta da öyle geçeceklerdir, önümüzdeki haftadan itibaren bu arkadaşlarımız da takıma katılacaktır. Onun dışında Dennis İvanovs 1 aya yakın yok, Pedriel'in durumu belli değil, hastaneye gitti, geldiğinde durumuna bakacağız.''


    -YENİ TRANSFERLER BASIN MENSUPLARINA POZ VERDİ-


    Galatasaray yenilgisinin ardından 1 gün izin yapan Sivasspor, bugün akşam saatlerinde kulüp tesislerinde toplanarak ligde Antalyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

    İdman öncesinde yeni transferler Jakub Navratil, Tomas Rada, Kamil Grosicki, Sandro Da Silva Mendonça, Michael Eneramo, Slovak kaleci Lubos Kamenar ve kaleci Korcan Çelikay basın mensuplarına poz verdi.

    Soğuk bir havada gerçekleşen antrenmana sakatlıkları süren Hayrettin Yerlikaya ve Dennis İvanovs ile hasta oldukları belirtilen Mehmet Nas, Kadir Bekmezci, Uğur Kavuk, Souleymane Keita ve Ricardo Pedriel Suarez katılmadı. Kadrosunda 24 futbolcu bulunan Sivasspor, bugünkü antrenmanını sakat ve hasta oyuncuların sayısının çokluğu nedeniyle 17 kişiyle yaptı.

    Sakatlıktan yeni kurtulan Abdurrahman Dereli ve Sedat Bayrak ise takımdan ayrı olarak saha etrafında koştu. Futbolcuların saha etrafında bir süre koştuğu idman, yarı sahada çift kale maçla devam etti.




    Sivasspor'da Antalya mesaisi başladı Yorumları