Asya Şampiyonası’nda ilk finalist Japonya   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-25-2011 (19:11)   Son Mesaj: 01-25-2011 (19:11)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    01-25-2011

    Asya Şampiyonası’nda ilk finalist Japonya

    Asya Şampiyonası’nda ilk finalist Japonya
    Japonya, Katar'ın başkenti Doha’da devam eden Asya Futbol Şampiyonası'nda (Asya Kupası) ilk finalist oldu.

    Japonya bugün oynanan yarı final ilk maçında zorlu geçen ve penaltılara kalan mücadelede güçlü rakibi Güney Kore"yi 5-2 yenerek finale kalan ilk takım oldu. Doha El Garafa Stadı"nda oynanan yarı final ilk maçında Asya kıtasının iki güçlü Japonya ve Güney Kore karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Suudi Arabistanlı hakem Halil El Hamdi görev aldı.
    Karşılaşmada gol perdesini G.Kore açtı. Karşılaşmanın 22 dakikasında Japonya kalesine yapılan ortada gelen topa rakibiyle birlikte yükselen Japon oyuncu Yusujuki Konno, rakibi Ji Sung Park"a omuz atınca S.Arabistanlı hakem penaltı noktasını gösterdi. 23.dakikada kazanılan penaltı vuruşunu kullanan G.Koreli oyuncu Sung Yong Ki takımı 1-;0 öne geçirdi.
    Golden sonra rakip kaleye daha çok yüklenmeye başlayan Japonya aradığı golü çabuk buldu. 36.dakikada gelişen atakta, Yuto Nagatama"nın orta sahadan ceza sahasına taşıdığı topla buluşan Ryoichi Maeda güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu:1-1 Ve ilk yarıda futbolcular bu skorla soyunma odalarına gitti.

    Tarafların ikinci yarıdaki çabaları ise gol getirmedi. Ve karşılaşmanın 90 dakikalık normal süresi 1-1"lk skorla bitince Suudi Arabistanlı hakem Hamdi karşılaşman ek sürelere kaldığını gösteren düdüğü çaldı.

    Japonya karşılaşmanın ilk ek süresinin 97.dakikasında kazanılan penaltı vuruşunda öne geçti. Japon oyuncu Keisuke Honda"nın kullandığı penaltı vuruşunda kaleciden dönen topu iyi takip eden bir diğer Japon oyuncu Hosegai sert bir vuruşla filelere gönderdi:2-;1

    Japon taraftarlarının galibiyet ve finala kalma şencisini yaşadığı karşılaşmanın ek süresinin 120.dakikasında Japonya kalesi önünde yaşanan karambolda Japonya savunmasını bir türlü uzaklaştıramadığı topu filelere gönderen G.Koreli Jae Won Hawng takımına beraberliği sağlayarak maçı penaltılara taşıdı.

    Penaltı atışlarında rakibine karşı 3-0"lık üstünlük sağlayan Japonya zorlu mücadele sonunda 5-2"lik skorla finale kalan ilk ekip oldu.

    İkinci finalistin belli olacağı günün ikinci yarı final maçında ise Özbekistan ve Avustralya mücadele edecek.




    Asya Şampiyonası’nda ilk finalist Japonya Yorumları