Samet Aybaba'dan destek çağrısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (15:09)   Son Mesaj: 01-25-2011 (15:09)    Cevap: 0    Gösterim: 514  

    01-25-2011

    Samet Aybaba'dan destek çağrısı

    Samet Aybaba'dan destek çağrısı
    Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü İzmir'de Kasımpaşa ile karşılaşacak Bucaspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, ''Kasımpaşa maçında herkesi desteğe çağırıyorum'' dedi.

    Aybaba, düzenlediği basın toplantısında, ligde çok kritik bir döneme girdiklerini, önlerindeki 3 maçta ligde aynı pozisyonda bulundukları takımlarla karşılaşacaklarını söyledi.
    İzmirlilerin Bucaspor'a sahip çıkması gerektiğini kaydeden Aybaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Bucaspor'a sahip çıkılması hem İzmir futboluna hem de Bucaspor'a katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki 3 maçta alacağımız skorlar bu ligdeki konumuzu belirleyecek. Kasımpaşa maçında herkesi desteğe çağırıyorum. Oyuncularımız da destek görmek istediklerini söylüyorlar. Onların da manevi desteğe ihtiyacı var. 3 maçı kazandığımızda bir şey belli olmayacak. Ancak bu 3 maç ligde bizim yönümüzü belirleyecek. Bu maçlardan alınacak sonuçların ardından her zaman olduğu gibi başkanımızla bir değerlendirme yapabiliriz. Her maçı final havasında oynayacağız. İzmir'de futbol sevgisi değil, kulüp sevgisi önde. Diğer şehirlerde Süper Lig'de bir takım varsa onu destekleyen, futbol izleyelim diyen kitleler vardır. Bu İzmir'de sıfır. İzmir takımları her anlamda birbirine destek olması lazım.''

    Aybaba, Kasımpaşa maçının zor geçeceğini, ancak son haftalardaki futbolu sahaya yansıtmaları durumunda müsabakayı galip tamamlayacaklarını söyledi.

    Bugüne kadar ''istifa edeceğim'' diye bir şey demediğini ifade eden Aybaba, ancak kulübün belli sıkıntılarının bulunduğunu, bu konuda yeterli destek göremediklerini kaydetti.

    -TRANSFER-

    Ara transfer döneminde Beşiktaşlı Zapotocny, Tabata ve Fink'le ilgilendiklerini hatırlatan Aybaba, bu transferleri gerçekleştiremediklerini ve transferde istedikleri oyuncuları kadrolarına katamadıklarını ifade etti.

    Aybaba, transferde düşündükleri futbolculardan sadece Beto'yu aldıklarını belirterek, ''Bazı oyuncularımdan memnun değilim. Çok şans verdiğim, bu takımın içinden yetişmiş oyuncuların, takıma katkıları çok düşük. Onları bir süre yanımda oturtabilirim. Bu maddi koşullarda transfer yapmak çok zor. İstediğimiz transferleri yapamayınca, eksik mevkiye oyuncu almak zorunda kalacağız. Bugün yarın 1-2 transfer yapabiliriz'' diye konuştu.

    Türk futbolunun genelinde yaşanan sorunların bulunduğunu söyleyen Aybaba, ''Profesyonel, şirketleşmiş kulüpler olsa, teknik direktörün, yöneticinin ve futbolcunun katkısı daha da artar. Türkiye'de teknik direktörler için '10 haftada bir takım değiştiriyor' diyorlar. Kulüpte memnun olan, kulübün bütçesini beğenen ve çalıştırdığı ortamdan memnun olan teknik adam, kulüpten ayrılmaz'' dedi.

    Aybaba, takımdaki oyuncuların karakterli olduğunu ve hepsiyle çalışmaktan memnuniyet duyduğunu, İbrahim Dağaşan'ın kendi isteğiyle takımdan ayrıldığını, kaleci Carlos'un bazı disiplinsiz davranışları nedeniyle takımdaki iç huzuru bozduğunu anlattı.

    Futbolcularla kişisel problemlerinin bulunmadığını ifade eden Aybaba, ''Carlos ile defalarca konuştum, ikaz etim. Antrenmana, yemeğe geç geliyordu. Terlikle yemeğe geliyordu. Biz bir takımız, herkes birbirine saygılı olacak. Futbolcuların karakterli olup işlerini iyi yapmalarını istiyoruz'' diye konuştu.

    Yeni kalecileri Estonyalı Londak'ın Türkçe öğrenmeye başladığını, bu konuda Koray Çölgeçen'in kendisine yardımcı olduğunu ifade eden Aybaba, Londak'ın ülkesinin milli takım kadrosuna çağrıldığını söyledi.

    Gomes'in bu akşam Türkiye'ye geleceğini, Brezilyalı oyuncunun sakatlığı bulunan Orhan ile birlikte Kasımpaşa maçında forma şansı bulabileceğini kaydeden Aybaba, son dönemde Ragıp ve Musa Aydın'ın etkili bir performans gösterdiğini belirterek, ''Musa Aydın, karakterli, arkadaşlarını çok iyi motive eden bir oyuncu. Türkiye'de defans arkasına iyi koşu yapan ikinci bir oyuncu yok'' dedi.

    Aybaba, sözleşmesini tek taraflı fesheden Manucho'nun Ziraat Türkiye Kupası maçında Fenerbahçe'ye karşı çok iyi oynadığını belirterek, ''Bizim kaderimizi belirleyecek maçlarda çok gol kaçırdı. Manisaspor maçı unutmadığım müsabakalardan. Ama kendisinin bize hizmetleri oldu'' diye konuştu.




    Samet Aybaba'dan destek çağrısı Yorumları