Fi-Yapı İnönü için tarihi gün   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-25-2011 (10:13)   Son Mesaj: 01-25-2011 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 1106  

    01-25-2011

    Fi-Yapı İnönü için tarihi gün

    Fi-Yapı İnönü için tarihi gün
    Yeni stat için tüm engelleri aşıp Anıtlar Genel Kurulu'nun kararını bekleyen Beşiktaş'ın kaderi bugün çiziliyor...

    İnönü için tarihi gün
    Yeni stat için tüm engelleri aşıp Anıtlar Genel Kurulu'nun kararını bekleyen Beşiktaş'ın kaderi bugün çiziliyor. Kurul onay verirse, Mayıs'ta Dolmabahçe'de ilk kazma vurulacak

    Yıldırım Demirören"in başkanlık dönemindeki en büyük vaadlerinden olan yeni stat projesinin akıbeti bugün belli olacak. İnönü"nün yerine modern ve günün 24 saati faaliyette olan bir yapı inşa etmeyi planlayan Siyah-Beyazlılar, bugün Anıtlar Genel Kurulu"ndan olumlu ya da olumsuz haber alacak.

    Kurul bugün tek gündem maddesiyle İnönü için talep edilen izni görüşecek. Projeye onay çıkarsa, mayıs ayında lig biter bitmez inşaata başlanacak. Yeni proje için uzunca bir süre mesai harcayan Başkan Yıldırım Demirören, federasyon eski başkanı merhum Hasan Doğan"ın projeye sıcak bakması ve desteğiyle düğmeye basmış, öncelikle Beşiktaş Belediyesi"nden imar planı değişikliği izni alınmıştı. Ardından Büyükşehir Belediyesi"ne başvurular yapılmış, belediyenin projede değişiklik talebi üzerine yeni düzenlemelerle projeye son hali verilmişti.

    Finansmanı hazır

    Ardından Ankara"da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı"ndan gerekli onaylar alınmış ve proje Anıtlar Genel Kurulu"na gönderilmişti. Beşiktaş Yönetimi"nin proje için tüm finasman kaynaklarını ve diğer hazırlıklarını tamamladığı, kuruldan bugün onay çıktığı takdirde mayıs ayında stat inşaatına başlanacağı bildirildi.

    İşte projenin detayları

    - Yaklaşık 120 milyon Euro"ya mal olacak.
    - Kompleks içerisinde otel de yapılabilecek.
    - Alışveriş merkezi, restoran, kafeler olacak.
    - Mimari açıdan Old Trafford"a benzeyecek.
    - En az 42 bin kişi kapasiteli olacak.
    - Kombine satışından 30 milyon dolar bekleniyor.
    - Yılda toplam 70 milyon dolar getirecek.




    Fi-Yapı İnönü için tarihi gün Yorumları