Topbaş, UCLG için Barcelona'ya gitti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-24-2011 (17:12)   Son Mesaj: 01-24-2011 (17:12)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    01-24-2011

    Topbaş, UCLG için Barcelona'ya gitti

    Topbaş, UCLG için Barcelona'ya gitti
    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı Kadir Topbaş, UCLG toplantısına başkanlık etmek üzere Barselona'ya gitti.

    Topbaş, İspanya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, UCLG'nin genel merkezinin bulunduğu Barselona'da dünyanın beş kıtasından gelen UCLG eş başkanlarıyla bir toplantı yapacaklarını ve 2011 programını değerlendireceklerini söyledi.
    Topbaş, 9 Şubatta New York'ta Birleşmiş Milletler'de (BM) düzenlenecek panelde bir konuşma yapacağını ve 10 Şubatta da BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile bir araya geleceğini bildirerek, Barselona'daki toplantılarda bu konuların da ele alınacağını söyledi.

    Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Topbaş, İstanbul'da hafta içinde beklenen kar yağışına ilişkin tedbirlerin sorulması üzerine, göreve geldikleri 2004 yılından itibaren karla mücadelede ciddi ekipman hazırlığı yaptıklarını anlattı.

    Şehirde alınan tedbirlerin yeterli olduğunu düşündüğünü ifade eden Topbaş, İstanbul halkından araçlarına kış lastiği takmasını, toplu ulaşım araçlarını tercih etmesini istedi.




    Topbaş, UCLG için Barcelona'ya gitti Yorumları