Erzurum'da şimdi de kar yağmasın duası!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-24-2011 (13:09)   Son Mesaj: 01-24-2011 (13:09)    Cevap: 0    Gösterim: 426  

    01-24-2011

    Erzurum'da şimdi de kar yağmasın duası!

    Erzurum'da şimdi de kar yağmasın duası!
    Yarışların yapılacağı tüm pistleri hazır hale getirdiklerini ifade eden Türkiye Kayak Federasyonu Palandöken Genel Müdürü Naim Gül, bu kez de ‘kar yağmaması için’ dua edeceklerini söyledi.

    Turgay İpek'in haberi
    Üniversite Kış Oyunları için Palandöken'e tonlarca kar taşıtan Kayak Federasyonu, "Aman kar yağmasın pistler bozulmasın" diye duacı.

    Dünya Üniversiteler Kış Oyunları"na ev sahipliği yapacak olan Palandöken Kayak Merkezi, kış sezonunda kar yağışı yetersiz kalınca oyunlara taşıma sistemiyle hazır hale getirildi. Erzurum"da Palandöken"deki gölete tankerlerle 12 bin ton su taşınarak suni kar üretilirken 400 kamyonla taşınan 1600 ton kar da pistlere serildi. Kış oyunlarında yer alan yarışmaların önemli bölümünün yapılacağı Palandöken"e karın yağmamasına rağmen hiçbir yarış iptal edilmeyecek.

    Türkiye Kayak Federasyonu Palandöken Genel Müdürü Naim Gül, 27 D-Ocak-6 Şubat arasında yapılacak kış oyunlarından alınlarının akıyla çıkmak için insanüstü çaba sarf ettiklerini söyledi. Gül "20 bin metreküp su kapasitesine sahip gölet dolu değildi. O suyun bir miktarını suni kar yaptıktan sonra yetmeyeceğini görünce belediyenin su deposundan tankerlerle su taşımaya başladık. Şu ana kadar 12 bin metreküp su taşıdık. Ayrıca belediyenin günde akan 400 ton suyunu da gölete bağladık. Yine yetmez düşüncesiyle 40 kilometre uzaklıktaki Nenehatun-Tekman karayolundan 400 kamyonla yaklaşık bin 600 ton karı Palandöken"e taşıdık. Taşıma işleminin devam ettiği Palandöken"de kar miktarı 30 bin metreküpe ulaştı. Palandöken"de yapılacak olan yarışların hiçbiri iptal olmayacak" dedi.

    Konaklı"da yapılacak yarışmalar için de yaklaşık 40 bin ton su kullanılarak suni kar yapıldığını açıklayan Gül, kayak pistlerinde 570 balya ot kullanacaklarını da açıkladı.

    Gül, "Kar az yağınca serbest stilde yapılacak rampalara ot balyaları yerleştireceğiz. Çünkü temizlenmesi kolay ve sporculara zarar vermeyeceği için bu yöntemi seçtik" dedi.

    Kar yağmasın duası

    Yarışların yapılacağı tüm pistleri hazır hale getirdiklerini ifade eden Türkiye Kayak Federasyonu Palandöken Genel Müdürü Naim Gül, bu kez de "kar yağmaması için" dua edeceklerini söyledi.

    RADİKAL




    Erzurum'da şimdi de kar yağmasın duası! Yorumları