Sivasspor deplasmanda yok   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-24-2011 (12:11)   Son Mesaj: 01-24-2011 (12:11)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    01-24-2011

    Sivasspor deplasmanda yok

    Sivasspor deplasmanda yok
    Galatasaray ile ligdeki 12'inci randevusuna çıkan Sivasspor, önceki 5 deplasman maçında olduğu gibi dünkü karşılaşmada da sarı-kırmızılı rakibine boyun eğdi.

    Ligin ikinci yarısından düşme hattından uzaklaşmak isteyen Sivasspor, dün akşam Türk Telekom Arena Stadı'nda, yeni transferlerinden Jakup Navratil, Tomas Rada, Kamila Grosicki ve kaleci Korcan Çelikay'ın ilk onbirde, Nijeryalı golcü Michael Eneramo'nun ise sonradan oyuna girdiği maçta Galatasaray karşısında 70 dakika direndi.
    Rakibi karşısında zaman zaman etkili ataklar geliştiren, 64. dakikada Mehmet Yıldız ve Yannick Kamanan ile net gol fırsatını değerlendiremeyen Sivasspor, eski oyuncusu Servet Çetin'in 70. dakikada attığı gole engel olamadı. 80. dakikada Eneramo'nun yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşu sonrası bir topu da direkten dönen Sivasspor, sahadan 1-0 yenik ayrılarak ligde deplasmanda hiç yenemediği Galatasaray'a yine dış sahada boyun eğdi.

    Sivasspor, Galatasaray'a karşı ligde toplamda 7'nci, deplasmanda ise 6'ncı mağlubiyetini aldı. Galatasaray ile İstanbul'da yaptığı 6 maçın 6'sından da yenik ayrılan Sivasspor, sarı-kırmızılı ekiple evinde oynadığı 6 maçın 2'sinden galibiyetle, 3'ünden beraberlikle, 1'inden ise yenilgiyle ayrılmıştı.

    Ligin ilk haftasında Galatasaray'ı Sivas'ta 2-1 yenerek sezona galibiyetle başlayan Sivasspor, İstanbul'daki rövanşı 1-0 kaybederek sezonun ikinci yarısının startını mağlubiyetle verdi.

    -DIŞ SAHADAKİ HASRET 18 MAÇA ÇIKTI-

    Sivasspor'un ligde dış sahadaki galibiyet hasreti, Galatasaray yenilgisiyle birlikte 18 maça çıktı. Dış sahada en son galibiyetini 19 Aralık 2009'da geçen sezonun 17. haftasında Ankaragücü'ne karşı 3-2'lik skorla alan Sivasspor, bugüne dek geçen 401 günde 8'i geçen sezona, 10'u (Galatasaray maçı dahil) bu sezona ait olmak üzere 18 maçta galibiyet elde edemedi. Sivasspor, bu 18 deplasman maçında 8 beraberlik, 10 yenilgi aldı.

    -ÇALIMBAY'IN İSTANBUL EKİPLERİNE KARNESİ ZAYIF-

    Galatasaray maçıyla birlikte teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde ligdeki 9. sınavını veren Sivasspor, Çalımbay dönemindeki 5. yenilgisini aldı.

    İstanbul takımlarına karşı başarısız bir grafik çizen Çalımbay'ın ekibi, Galatasaray'ın yanı sıra dış sahada Beşiktaş'a 2-1, Kasımpaşa'ya 2-0, Fenerbahçe'ye 1-0, evinde ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 4-0 mağlup oldu.




    Sivasspor deplasmanda yok Yorumları