Hagi: Sabırlı oynadık kazandık   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-23-2011 (23:13)   Son Mesaj: 01-23-2011 (23:13)    Cevap: 0    Gösterim: 453  

    01-23-2011

    Hagi: Sabırlı oynadık kazandık

    Hagi: Sabırlı oynadık kazandık
    Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, 1-0 kazanılan Sivasspor karşılaşmasında oyuncularının inanarak sabırlı oynamalarından dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

    Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Gheorghe Hagi, Sivasspor karşısında güzel bir galibiyet aldıklarını kaydederken, ''Sahaya taktik disiplini iyi uygulayan, her zaman golü arayan bir takımla çıktık ama kolay olmadı. Rakibimiz iyi kapandı. Böyle olacağını biliyorduk. Oyuncularımın inanarak, sabırlı oynamalarından memnunum'' dedi.
    İyi bir yolda olduklarının ve gün geçtikçe daha iyi olduklarının görüldüğünü aktaran Rumen teknik adam, ''Takımda önemli oyuncularımız da eksik. 5-6 oyuncumuzdan hala yoksunuz. Yeni gelen futbolcuların da hızla adapte olmaları gerekiyor. Takıma çabuk monte etmemiz lazım'' diye konuştu.

    Sivasspor karşısında ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmaya ihtiyaçları olduğuna vurgu yapan Hagi, galip gelmenin kendileri için çok önemli olduğunu ve oyuncularını kutladığını kaydederken, ''Ben takımın oyununu beğendim. İyi top tutuk, oyuncularım iyi hareket ettiler. İnşallah önümüzdeki maçlarda daha fazla gol atabiliriz'' ifadelerini kullandı.


    -''ARDA KENDİNİ İYİ HİSSETMEDİ''-


    Sivasspor maçında kasık ağrıları nedeniyle oynayamayan Arda Turan'la ilgili olarak Hagi, oyuncunun kendini iyi hissetmediğini söyledi.

    Arda'nın maç öncesi ağrıları olduğunu dile getiren Hagi, ''Kendisini maç öncesi iyi hissetmedi. Ağrıları vardı ve ben de kendisini zorlamak istemedim. Doktorlarla birlikte böyle bir karar aldık. Kendisi önemli bir ameliyat geçirdi. Son 3 maçta yapabildiği kadar takıma yardımcı oldu. Şimdi 2 gün dinlenmesi gerekiyor. Sonra tekrar takımla çalışmaya başlayacak'' dedi.


    -''YENİ OYUNCULAR İÇİN SABIRLI OLMALIYIZ''-


    Hagi, Galatasaray'a yeni transfer olan oyuncuların üst seviyede performanslarını görebilmek için biraz sabırlı olunması gerektiğini kaydetti.

    Yekta'nın Galatasaray'ı tanıyan ve Galatasaraylı bir oyuncu olduğunu dile getirerek, ''Ligi ve rakipleri biliyor'' diyen Hagi, Stancu'nun ise ilk yurt dışı tecrübesini Galatasaray'da yaşayan genç ve yetenekli bir futbolcu olduğunu ifade etti.

    Stancu'nun ilk maçında kalitesini biraz gösterdiğini aktaran Hagi, şunları söyledi:

    ''Onun adaptasyon süreci biraz daha zaman alabilir. Genç, yetenekli, gol atmayı seven bir futbolcu. Biraz sabırlı olmalıyız. Yeni gelen oyuncular takıma katkıda bulunuyorlar. Büyük takımların her zaman güçlü yedeklere ihtiyacı vardır. Elimizde iyi alternatifler olmalı. Bu amaçla transferler yapıldı. Stancu, Romanya'da büyük bir takımda oynadı. Galatasaray da çok büyük bir kulüp. Biz her yönden Stancu'ya yardımcı olacağız. Bir an önce Türkçe öğrenmesi için, takıma alışması için, arkadaşlarına alışması için, bir an önce bu süreci geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Biraz daha zamana ihtiyacı var. Kaliteli bir oyuncu ve bunu başarabilir.''

    Gheorghe Hagi, takıma başka transferin yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, ''Başkanla ve Adnan Sezgin'le neler konuştuğumuzu söyleyemem. Ama ben yapılanlardan mutluyum. Önümüzde de 1 haftamız daha var'' derken, gidecek oyuncu olup olmayacağı konusunda da ''Ben Adnan Sezgin'le konuşuyorum, o da başkana iletiyor. Galatasaray'ın geleceğini düşünmemiz gerekiyor. Çok iyi bir Galatasaray takımı kurmalıyız. Ben her zaman kazanmak isterim, futbolcularımın da böyle düşünmesini beklerim'' şeklinde konuştu.

    Hagi, Milan Baros'un takıma dönmesiyle nasıl bir oyun sistemi olacağıyla ilgili olarak, ''Bir sisteme bağlı kalmayacağız. Baros bizim için çok önemli biri ve durumu da iyiye gidiyor'' demekle yetindi.


    -''TÜRKİYE'DE ÇOK GÜÇLÜ BİR LİG VAR''-


    Rumen çalıştırıcı, Türkiye'de ligin gücüne değinirken, şu ifadeleri kullandı:

    ''Türkiye'de çok güçlü bir lig var. Anadolu takımlarında güçlü kadrolar çıkıyor. İyi bütçeleri var artık. Oyuncu olduğum döneme göre çok şey değişmiş. O zamanki büyük takımların bütçesiyle, bugünkü Anadolu takımlarının bütçeleri neredeyse aynı. Dengeli ve güçlü bir lig. Kalan haftalarda çok puan kaybı olabilir. Ümit ediyorum ki, puan kayıplarımızı azaltırız.''




    Hagi: Sabırlı oynadık kazandık Yorumları