İtalyan tenisci ülkesinde göklere çıkarıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-23-2011 (17:13)   Son Mesaj: 01-23-2011 (17:13)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    01-23-2011

    İtalyan tenisci ülkesinde göklere çıkarıldı

    İtalyan tenisci ülkesinde göklere çıkarıldı
    Avustralya Açık'ta, kadınlar tenisinin en uzun maçına sahne olan mücadele sonunda, çeyrek finale yükselen İtalyan raket Francesca Schiavone, ülkesinde göklere çıkarıldı.

    Teniste, sezonun ilk grand-slam turnuvası Avustralya Açık'ta, kadınlar tenisinin en uzun maçına sahne olan mücadele sonunda, çeyrek finale yükselen İtalyan raket Francesca Schiavone, ülkesinde göklere çıkarıldı.
    Turnuvanın 4. turunda, dünya sıralamasının 23 numaralı ismi Rus Svetlana Kuznetsova'yı 4 saat 44 dakikalık mücadelenin ardından 6-4, 1-6 ve 16-14'lük setlerle 2-1 devirerek, bu turnuvada ilk kez çeyrek finale çıkma başarısı gösteren 2010 Fransa Açık (Roland Garros) Şampiyonu Schiavone, ülkesinin gurur kaynağı oldu.

    İtalyan spor basınında yer alan haberlerde, Schiavone'nin bu başarısıyla sert zemin turnuvalarda ilk kez bir Rus rakete karşı galip gelmesinin yanı sıra kadınlar dünya sıralamasında da 4. sıraya kadar yükseleceği belirtildi.

    Maç puanının bir gidip, bir geldiği ve her iki tenisçinin büyük efor sarfettiği karşılaşmada, Francesca Schiavone'nin rakibinden daha yaşlı olmasına karşın bu zafere ulaşması İtalyan spor medyasının dikkati çektiği bir başka unsurlardan. Schiavone gibi 30 yaşına gelmiş çoğu tenisçi için bu yaşın anlamının, ''Masalın sonu'' olduğu ancak Schiavone için durumun tam tersi işlediği yorumu yapıldı. Bu başarının İtalyan raketin kariyerindeki olağanüstü anlar arasındaki yerini de alacağı kaydedildi.

    İtalyan sporcunun üstüste aldığı bu başarıların kadınlar tenisinde İtalyanların ulaştıkları en iyi noktalardan biri olduğu ifade edildi.

    Schiavone, çeyrek finaldeki rakibi dünya 1 numarası Danimarkalı raket Caroline Wozniacki ile yapacağı mücadele ise rövanş değeri taşıyor. İtalyan raket, geçen yıl kariyerinde kazandığı ilk grand-slam Fransa Açık'ta şampiyonluğa ulaşırken, turnuvanın çeyrek finalinde Wozniacki'yi elemişti.

    Bu arada İtalyanlar, Avustralya Açık'ta yoluna devam eden bir başka İtalyan raket Flavia Pennatta ile Francesca Schiavone'nin finalde karşılaşmasını arzu ediyor.




    İtalyan tenisci ülkesinde göklere çıkarıldı Yorumları