Tüzüğü değiştiren Polat başına iş mi aldı?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-23-2011 (11:11)   Son Mesaj: 01-23-2011 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 404  

    01-23-2011

    Tüzüğü değiştiren Polat başına iş mi aldı?

    Tüzüğü değiştiren Polat başına iş mi aldı?
    G.Saray’da Adnan Polat ve yönetimini mali açından ibra etmemeye hazırlanan birçok üyenin, idari bakımdan da ibra etmeyerek yeni bir formülün üzerinde durdukları konuşuluyor.

    Erhan Telli'nin haberi
    59. maddeye göre yönetim mali açıdan ibra edilse bile idari açıdan ibra edilmezse 1 ay içinde seçime gidilecek. Kongrede Polat ve mevcut yöneticiler aday olamayacak!

    Polat"ın istifa etmeyeceğini açıklamasının ardından mart ayındaki kongreye çok sıkı bir şekilde hazırlanan üyeler, başkanın yeniden aday olamaması için ayrı ayrı ibra oylaması yapılacak olan kongrede, mali açıdan ibra etmemeyi başaramamaları durumunda idari bakımdan ibra etmeyerek, Polat"ın bir sonraki seçimde aday olmasını engelleyecekleri iddia ediliyor. Zira yeni tüzüğün 59. maddesi doğrultusunda yönetim mali açıdan ibra edilse bile idari açıdan ibra edilmezse bir sonraki seçime giremez. İşte bu madde etrafında birleşen muhalifler, Polat"ı devirmek için büyük güç oluşturmaya başladı.

    NİSAN SONU SEÇİME GİDİLİR

    Ayrıca başkan ve yönetim, idari açıdan da olsa ibra edilmeme halinde 87.madde 22. fırkasına göre en az 30 gün içinde Genel Kurul"u olağanüstü kongreye davet etmek zorunda. Buna göre martın 2. yarısında yapılması şart olanmali kurulun ardından yönetimnisan sonuna kadar Genel Kurul"u toplayıp yeni bir seçim gerçekleştirmek durumunda. Buna göre de 59.madde doğrultusunda ne Polat ne de ekibinden tek kişi dahi ibra edilmemiş olacakları için seçime giremeyecek.

    HELVACI'NIN KORKUSU ANLAŞILDI

    Polat"ı istifaya davet edip, seçim isteyen Mehmet Helvacı"nın derdi yeni tüzükle birlikte ortaya çıktı. Mali ya da idari anlamda ibra olunamaması durumunda seçilme hakkını kaybetme ihtimali beliren Helvacı"nın mali kongreye ramak kala bu riskten kurtulmak adına istifa edeceği konuşuluyor.

    2. BAŞKANLIĞI ALINIYOR

    Başkan Polat"ın istifaya çağırdığı halde buna yanaşmayan Mehmet Helvacı"dan 2. başkanlık görevini alacağı belirtiliyor. Helvacı ve ekibini pasifize etmeyi planlayan Polat"ın Helvacı"nın görevini Yiğit Şardan"a vereceği vurgulandı.

    İMZA KAMPANYASINA DEVAM

    Başkan Adnan Polat aleyhinde başlatılan imza kampanyası sürüyor. Yaklaşık 2 bin üyenin imzasına ihtiyaç duyulduğu ifade edilirken bu imzaların en geç mart ayı başındaki mali genel kurul toplantısına sunulması gerekiyor.

    İŞTE O MADDELER

    59. madde son paragraf

    Aklanmayan kulüp başkanı ile yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler.

    3. Kısım: Organlar ve seçimleri

    (87. 22) Genel Kurulca mali ve/veya yönetsel yönden aklanmama durumunda, en geç 30 (otuz) gün içinde Olağanüstü Seçim Genel Kurulu"nu toplantıya çağırır.

    Mali kongre martın sonunda

    Madde 26: Yıllık olağan toplantı her yıl mart ayının ikinci yarısındaki hafta sonu tatil günlerinden birinde yapılır. (Buna göre mali kongrenin 26 Mart 2011"de yapılmasının planlandığı açıklandı).

    HABERTÜRK - HTSPOR




    Tüzüğü değiştiren Polat başına iş mi aldı? Yorumları