Özbekistan'dan tarihi başarı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-22-2011 (19:13)   Son Mesaj: 01-22-2011 (19:13)    Cevap: 0    Gösterim: 627  

    01-22-2011

    Özbekistan'dan tarihi başarı!

    Özbekistan'dan tarihi başarı!
    Özbekistan A Milli Futbol Takımı, tarihinde ilk kez Asya Futbol Şampiyonası yarı finaline yükseldi.

    Katar'ın başkenti Doha'da devam eden Asya Futbol Şampiyonası'nda grup maçlarında çok başarılı bir performans sergileyerek, çeyrek finale yükselen Özbekistan Milli Takımı, çeyrek finaldeki rakibi Ürdün'ü 2-1 yenerek, tarihinde ilk defa Asya Şampiyonası yarı finaline yükselme başarısını gösterdi.
    Maçın ilk yarısına göre, ikinci yarıda daha atak bir futbol sergileyen Özbekistan Milli Takımı, maçın 46. ve 49. dakikalarında forvet oyuncu Uluğbek Bakayev'in ayağından gelen golle 2-0 öne geçti. Maçın 58. dakikasında ise Ürdünlü futbolcu Yaseen maçın skorunu belirleyen golu attı: 2-1

    Bağımsızlığının kazanmasından bu yana katıldığı Asya Futbol Şampiyonaları'nda iki kez çeyrek finale kadar yükselme başarısı sergileyen Özbekistan Milli Takımı, böylece ilk defa yarı finale yükselerek tarih yazdı.

    Şampiyonanın diğer çeyrek final maçında da Asya Futbol Konfederasyonu'na üye olmasının ardından 2. kez Asya Futbol Şampiyonası'na katılan Avustralya Milli Takımı, son Asya Futbol Şampiyonası galibi Irak Milli Takımı'nı uzatma bölümünün 117.dakikasında Galatasaray forması giyen Harry Kewell attığı gole 1-0 yenerek, yarı finalde Özbekistan'ın rakibi oldu.

    Asya Futbol Şampiyonası diğer çeyrek final maçında ise Asya kıtasının en güçlü ekiplerinden Japonya, ev sahibi Katar'ı 3-2 yenerken, yarı finalde, İran ve Güney Kore arasında bu akşam oynanacak son çeyrek final maçı galibi ile eşleşecek.

    Asya Futbol Şampiyonası yarı final maçları 25 Ocakta, final maçı ise 29 Ocakta Doha'daki Halife Stadı'nda oynanacak.




    Özbekistan'dan tarihi başarı! Yorumları