Tolunay Kafkas: Kupada iddialıyız   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-21-2011 (18:12)   Son Mesaj: 01-21-2011 (18:12)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    01-21-2011

    Tolunay Kafkas: Kupada iddialıyız

    Tolunay Kafkas: Kupada iddialıyız
    Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, lige verilen arayı Antalya'da yaptıkları kamp ile en iyi şekilde değerlendirdiklerini ve ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.

    Kafkas, Celal Doğan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Antalya'daki kamp programı içerisinde oldukça yüksek tempoda çalıştıklarını belirtti.
    Ara transfer döneminde Lokomotif Moskova takımından transfer ettikleri Brezilyalı futbolcu Wagner'in çok önemli bir oyuncu olduğunu kaydeden Kafkas, ''Yaptığımız transfer Avrupa'da en çok ses getiren 10 transfer içinde 7. sırada. Wagner, kariyerli, kaliteli, iyi bir oyuncu. Takıma büyük katkı yapmasını bekliyoruz. Umarım uyum süreci de kısa sürer. Çünkü ligin ikinci yarısı zorlu geçecek. Her takımı zorlu bir periyot bekliyor. Biz de ligde daha yukarılara çıkmak ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da iddiamızı sürdürmek istiyoruz. Bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.

    Gaziantepspor'un az gol yiyen ve az gol atan bir takım görünümünde olduğunu hatırlan Kafkas, ''Bu durum da orta sahadan kaynaklanıyor. Ama maçların geneline baktığınızda pozisyonlara giren bir takımız, ancak pozisyonları değerlendiremiyoruz. Golcü arayışımız sürüyor. Bir yerli, bir de yabancı santrfor alacağız. Yeni transfer ettiğimiz Wagner'in katkılarıyla ve golcü sıkıntısının giderilmesiyle de bu sorunumuzu aşarız diye düşünüyorum. Bizim bütün amacımız daha iyi bir Gaziantepspor izletmek. Ligin ilk yarısında 25-30 arası puan hesaplıyordum ama ona yakın bir puan topladık. Futbolun da gerçeği var, hayatın gerçeği olduğu gibi. Bazı şeyler zamanla oluyor. Takım, ciddi bir değişim içerisinde. Uzun sürede takımın iyi yerlere geleceğini düşünüyorum'' diye konuştu.

    Kafkas, kadroda genç oyunculara şans vermeye özen gösterdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

    ''Bugüne kadar oyuncularla ilgili size bilgi vermedim. 'Takımla ilgili bir suç varsa her zaman tamamen sorumlusu benim' dedim. Şimdi giden oyuncular oldu. Mesela İbrahim Ferdi, kendisi gitmek istedi. Az şans bulduğunu, gelecek sezona daha iyi hazırlanmak için gitmek istediğini söyledi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a gitti. Yani biz kadro dışı bırakmadık, bakacağız, izleyeceğiz. İnşallah başarılı olur ve takıma döner. Ahmet Arı, 'imza atmadığım için kadro dışı kaldım' diye bazı gazetelere açıklama yapmış. Arkadaşlar, kulübün ilkeleri ve prensipleri var. Ahmet Arı'dan mukavelesini uzatmasını istedik, parayı beğenmedi. Ben kulüpçü teknik direktörüm. Kulübün menfaatleri daha önemli benim için. Kulübün kuralları ve prensipleri var. Bu oyuncular çakıl taşı almıyorlar, para alıyorlar. Dolayısıyla da takımın iyi olması için ellerini taşın altına koymalılar, çaba göstermeliler.''

    Altyapıdan Yasin ve Fuat'ı kadroya dahil ettiklerine dikkat çeken Kafkas, iki oyuncunun da çok yetenekli gençler olduğunu ve Gaziantepspor'a katkıda bulunmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu dile getirdi.


    -''KUPADA İDDİALIYIZ''-


    Kafkas, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki kalan maçlarında iki farklı yenilmedikleri taktirde turu geçeceklerini belirterek, ''Kupaya çok önem veriyoruz. İnşallah turu geçeriz. Futbol bu, kupa yoluna baş koyduk, elimizden geleni yapacağız. Kupa bizim için çok önemli'' şeklinde konuştu.

    Sezon sonunda sıralamada ilk 5 içinde olabilecek bir Gaziantepspor oluşturmak istediklerini kaydeden Kafkas, ''Onun için çalışıyoruz. Bu hedef içerisinde olanlarla devam edeceğiz, olmayanlarla devam etmeyeceğiz. Ligin ilk yarısının sonlarına doğru oluşturmaya başladığımız sistem büyük ölçüde oturdu. Ufak tefek eksiklikler oluyor. Yeni transfer ettiğimiz Wagner, dikine oynayan bir oyuncu. Sistemin daha da oturmasına ve takıma katkı sağlayacağını düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.

    Kafkas, bu haftaki Kasımpaşa maçından galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini vurgulayarak, ''Maç kazanıldığında kulüpler ciddi paralar alıyorlar. Dolayısıyla Kasımpaşa da kazanmak isteyecek. Lige iyi bir başlangıç yapmamız için kazanmamız gereken bir maç. Lige iyi bir başlangıç yapmamız için ilk 3 haftada 7, hatta olursa 9 puan hedefliyoruz ama 5'in altına düşmek istemiyoruz. En azından bu 3 maçtan birisini galip kapatmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

    Takımdaki oyuncuların her birinin bir birinden kaliteli olduğuna değinen Kafkas, Orhan Gülle ile ilgili de ''Orhan Gülle, 18 yaşında çok kuvvetli bir oyuncu. Toplara çok iyi vuruyor. Genç yaşına rağmen ahlaklı, kişilikli bir oyuncu. Kulübün bu oyuncudan ileriki zamanlarda 10-15 milyon lira para kazanacağını düşünüyorum. Ancak Orhan'ın çok çalışması lazım. Sahada çok çalışırsa bunu başarabilir'' dedi.

    Kafkas, kulüp başkanı İbrahim Kızıl'ın yabancı forvet oyuncusu transferi için çalışmalarını sürdürdüğünü, biri yerli olmak üzere 2 futbolcu almak istediklerini sözlerine ekledi.




    Tolunay Kafkas: Kupada iddialıyız Yorumları