Polat, üç yöneticiyi istifaya davet etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-21-2011 (16:12)   Son Mesaj: 01-21-2011 (16:12)    Cevap: 0    Gösterim: 563  

    01-21-2011

    Polat, üç yöneticiyi istifaya davet etti

    Polat, üç yöneticiyi istifaya davet etti
    TT Arena'daki protestolar sonrası baş gösteren yönetim krizi ile ilgili G. Saray Başkanı Adnan Polat, açıklamalarda bulundu. Polat, Helvacı, Yalçınkaya, Eşkinat'ı istifaya davet etti.

    Galatasaray 2. Başkanı Mehmet Helvacı'nın Başkan Adnan Polat'a rest çekmesiyle sarı-kırmızılılarda neler olacağı merakla ediliyordu.
    Basının karşısına çıkan Polat Helvacı dahil üç yöneticinin istifasını istedi.

    Polat'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

    "Çok partili demokratik sisteme ve hukukun üstünlüğüne inanıyorum. Devletine milletine bağlı biriyim. Kişilerin inancı ırkı çok önemli değil. Kul hakkı yemekten korkarım. Takdir-i ilahiye de inanırım. Galatasarylılığımı kimseyle tartışmam, taraftarlığı kimse bana öğretemez, ben oralardan geldim. Her yaptığım icraatta birinci kural Galatasaray'ın yüksek menfaatleridir. Hitap ettiğim vakit 25 milyon Galatasarylıya hitap ettiğimin bilinci içindeyim.

    Ben Galatasaray'ı her zaman siyasetin dışında tuttum, tutmaya çalıştım. Galatasaray'ın içinde değişik siyasi düşünceye sahip milyonlarca insan vardır. Galatasaray'da siyaset yapılmaz.

    1996'da Galatasaray'da hizmetleri tamamlayıp ayrıldım, geriye dönme niyetim yoktu. Taraftar beni 'geriye gel' diye çağırdı, başkan gel göreve dedi. Hiç hayat planımda olmamasına rağmen geldim. 5 yıldır zamanımın yüzde 99'unu Galatasaray'a ayırdım.

    Galatasaray'ın önünde 3-5 yıl içinde bitirmesi gereken 6 proje var. Bunları yaparsak Galatasaray sağlıklık bir şekilde geleceğe bakabilecek. Ali Sami Yen stadın kapatılması gerekiyordu. Türk Telekom Arena açıldı. Bu stadın açıklanmasına 15 Ocak diye yüklenmemizin nedeni mali durumun sağlıklı duruma gelmesi ihtiyacından kaynaklanıyor.

    BAŞBAKAN BU PROJEYİ SAHİPLENDİ

    2006 Mart'ında göreve geldiğimde rahmetli Özhan Canaydın biz 'bu stat konusunu ne yapacağız' dedi. Başbakan'dan randevuları alarak süreci başlattı. Ben de projenin gelişme kısmını üstlendim. Beraberce iş bölümü yapıp stadın yapılması için çalıştık. Özhan Abi ayrıldıktan sonra hasta olduktan sonra da hep yardımcı oldu. TT Arena Galatasaray'ın geleceği açısından en önemli projesidir. Protokolün imzalandığı günden beri Başbakan bize bu stadın yapımıyla ilgili her talebe cevap verdi. Her tıkandığında duruma müdahale oldu, çözdü. Başbakan takipçisi oldu. Bu işi realize etmesi için TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ı görevlendirdi. Bizim bütün koordinasyonumuzu hep Erdoğan Bey yaptı. Erdoğan Bey bu projeyi sahiplendi, bu günlere getirdi.

    BAYRAKTAR ARADI, ÖZÜR DİLEDİ

    15 Ocak çok önemli bir gündü. Müteahhit firmaya sorduk 10 Aralık'ta teslim ederiz dedi. 15 Ocak'ta açmayı düşündük. O şekilde yola çıktık. Ancak stat son güne kadar da teslim edilmedi. Biz bütün programımızı 15 Ocak'a göre yapmıştık. Bu açılışa ciddi bir şekilde hazırlandık. 18 bin kombine sattık. Kombine basımı yetişmediği için davetiyeyle birlikte biletleri gönderdik. 17 bin kişi de davetliydi. Geriye kalan 3-4 bin kişiyi boş bıraktık. Bu stadın yapımı için emek harcayan hangi kurum varsa davet edelim dedik. TOKİ'den başlayarak sorduk. TOKİ dedi ki 600 davetiye gönderin, Büyükşehir Metrosu istedi. Varyap 1500 davetiye istedi. Bu davetiyeler böyle dağıtıldı. Açılışta çok muhteşem bir görüntü vardı. Açılışa Başbakan'ı da davet ettik, o da kabul etti. Stat dolup şovlar başlayınca, Erdoğan'ın gelişinden iki saat önce önlemler alındı. Emniyet müdürlerinden biri gelip dedi ki, davetlilerin dışında içeriye 300'e yakın bir sızma olmuş. Bunlar provokatör mü, yasadışı mı bilmiyoruz dedi. O da bizi endişeye sürükledi. Başbakan'ın gelmesi 300-500 kişiden tepki gelmesi, bu işin doğasında var. Bu stada emek veren Bayraktar konuşmaya başladığı anda ciddi şekilde bir tepki yükseldi. Ben konuşmayı bile anlayamıyordum. Konuşma orada yapılmaması gereken, oradaki üslup ses tonu taraftarları irite etti, tepki koydular. Dün Bayraktar beni aradı, konuştuk. Bana dedi ki; benim nasıl Galatasaraylı olduğumu biliyorsun. Niçin böyle konuştun dedim. Oradaki atmosferde ben yanlış yaptım dedi. Kötü bir şey söylemek istemedim. Biraz sesimi yükselttikçe taraftarın sesi yükseldi. Olay çok farklı yöne gitti. Galatasaray camiasından sizin nezdinizde özür diliyorum dedi. Kamuoyuyla lütfen paylaşın dedi. TOKİ Başkanı'yla ilgili olay kapanmıştır. Bu protestolara Başbakan çok üzüldü, yüzünün şekli değişti. Yanındaki bakanlarıyla 30 saniye istişare ettiler, bu ortamda daha fazla olmayalım gidelim dedi. Ortada kalan hayalkırıklığı, üzgünlük. Benim hayatımda yaşadığım en üzücü anlardan biriydi. Bize bu kadar emek veren misafire ev sahipliği yapamadık.

    KİMSENİN İSMİNİ EMNİYETE VERMEDİK

    O gece uyumadık. Ertesi gün olağanüstü toplantı yaptık. İçeriye sızanlara ister provokatör veya yasadışı örgüt üyesi deyin. Biz de bu provokatörlerle ilgli bir söylemde protestocular dedim. Ertesi gün bakınca anladım ki ben yanlış kelimeyi kullanmışım, hemen düzeltmeyi yaptım. Bunlar davetliler dışında stada nasıl girdiği belli olmayan insanlar olarak tanımladım. Islıkçı, protestocu avına çıkmadık. Kimsenin ismini emniyete vermedik. Sanki biz onları fişliyormuşuz gibi bizi zan altında bırakan bir sürü söylemde bulunuldu. Bu kelimeden yola çıkarak beş gündür beni yargılıyorlar. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bugüne kadar yaptığım her şeyin arkasındayım. Galatasaray taraftarı en ufak bir şekilde zarar görmemiştir. Beni protesto edecekse Galatasaray taraftarı etsin. Bizi asacaksa Galatasaray taraftarı asabilir, başkası asamaz.

    ARENA'NIN DEVRİNDE ENDİŞE YOK

    Başbakan dışında AK Partili dostlara da bir şeyler söylemek istiyorum. Galatasaray büyük bir kitledir. Galatasaray itilip kakılacak bir camia değildir.

    Galatarasay üyelerine bir şeyler söylemek istiyorum. Biraz sükunet lazım. Bizi değerlendirmek istiyorsanız 45 gün sonra kurul var. Gelin oraya bizi eleştirin ama şu anda lütfen sükünet.

    Bazı deli Galatasaraylılar var. Sanki Galatasaray kulübünün üyelerinin oyları bunların ipoteği altında. Kimse Galatasaray kulübünün üyelerini böyle aşağılayamaz.

    Türk Telekom'un devrinde bir endişe duymuyorum. 10 gün içinde tamamlanır.

    Rahmetli Ali Sami Yen Bey'den, rahmetli Özhan Bey'den prim sağlamaya çalışıyorlar. Bu stadı devralınca yapacaklarımızı görün ondan sonra konuşun.

    DEVLETTEN HİÇBİR İHALE ALMADIM

    Ben Galatasaray'ı kendi ticari gayelerim için kullanıyormuşum. Ben ve ailem hiçbir ihale almadık. Enerji şirketimdeki lisansları başkan olmadan 2003-2004 yılında aldım.

    Artık bundan sonra konsantre olabileceğim bir dönemim var. Bu takımı iyi yerlere getireceğim. Ben futbolun nasıl yönetildiğini biliyorum. Bundan sonra futbolun üzerine daha fazla mesai vereceğiz. Futbol bir fenomen. 5 transfer sözü verdik, yapıldı. Transfer bitmedi.

    GALATASARAY BAŞKANI KUZU DEĞİLDİR

    Spekülasyonlar, suçlamaları üst üste koyunca dünyanın en kötü adamı benim. 2005-2006'ları herkes unuttu. Erken seçime gidelim ibra oluruz diyorlar. Ben ibra olmak olmamak gibi bir derdim yok. Sanki Galatasaray yönetimi hırsızlık yapmış gibi ibradan korkuyorlar. İsteyen istediği gibi denetlesin, biz doğruları getirip üyelerimizin önüne koyarız. Onların kararına da saygı duyarız. Eğer bu olmazsa ben ikinci başkan olarak (Mehmet Helvacı) imza kampanyası başlatırım seçim için diyor. Başkanlık makamına kimse tehdit edemez, şantaj yapamaz, bunun adı ihanettir. Helvacı, Doğan Yalçınkaya, Eşkinat'ı onurlu insanlar gibi istifaya davet ediyorum.

    Galatasaray başkanı aslandır, kuzu değildir. Kendileri bugün içinde istifalarını getirmelerini rica ediyorum.

    Bizim en büyük yanlışımız 20 senede yapılacak işi 3 yılda yapmamızdır."




    Polat, üç yöneticiyi istifaya davet etti Yorumları