Ziya Doğan: Ligde kalacağız   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-21-2011 (14:11)   Son Mesaj: 01-21-2011 (14:11)    Cevap: 0    Gösterim: 451  

    01-21-2011

    Ziya Doğan: Ligde kalacağız

    Ziya Doğan: Ligde kalacağız
    Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, öyle veya böyle ligde kalacaklarını söyledi.

    Doğan, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, ara transfer döneminde hem teknik adamlar hem de yöneticilerin sıkıntılar yaşadığını, kısıtlı zamanda transferleri yapıp adaptasyonu sağlamak gerektiğini belirtti.
    Transferleri kısa sürede bitirip ikinci yarıya tam kadro hazırlanmak istemelerine rağmen bunu başaramadıklarını dile getiren Doğan, devre arası hazırlıklarını yeni transferlerden yoksun gerçekleştirmelerinden yakındı.

    Yeni transferlerle bir özel maç oynamadıklarını ifade eden Doğan, bazılarıyla antrenmanda çift kale maç bile yapamadıklarını, ancak eldeki kadroyla iyi çalıştıklarını söyledi.

    Tek sıkıntılarının tam kadro çalışamamak olduğunu vurgulayan Doğan, bu nedenle yeni transferlerden bazılarının Bursaspor maçında takımda yer almayacağını dile getirerek, ''Yeni oyuncularla çalışmayı çok isterdim ama olmadı, oturup ağlayacak halimiz yok. Sadece beraber çalışamamanın sıkıntısını dile getiriyorum'' dedi.

    -TRANSFERLERE KEFİL OLDU-

    Doğan, transfer ettikleri oyuncuların hepsine kefil olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

    ''İki iyi santrfor ve iki iyi stoper istemiştik. Bir stoper ve bir santrfor aldık. Bir diğer santrfor ile görüşmelerimiz devam ediyor. Asla karamsar değiliz, elimizdeki mevcudun en iyisiyle çok büyük mücadeleye gireceğiz. Bu takımın iyi olacağını söylüyorum. Bu kadroyla bir ay çalıştıktan sonra göreceksiniz. Kulübün ekonomisini zorlamadan bir ekip oluşturduk. Ben bu ekibe kefilim. Sorumlu da benim. Bundan daha yürekli ne olabilir? Tek handikabımız, yeni transferlerden Alvaro, 3 gündür takımla çalışıyor, santrfor ise iki gün çalıştı. Beklediğimiz diğer stoperle santrfor henüz gelmedi, alamadık. Biz 'eyvah biz yandık' demiyoruz, 'biz varız' diyoruz. Herkes de bunu görecek. Hem de iddialı bir şekilde varız. Ama kamuoyu bir iki tane kötü sonuçtan sonra teslim olmasın. Sadece biraz sabır. İkinci yarıya apayrı bir sayfa açalım.''

    -ZAYETTA GELMİYOR-

    Eskişehir forması giyen Bahreyn Milli Takımı oyuncusu Jayceen John Okwunwanne ile görüşmelerin devam ettiğini, futbolcunun bugün Konya'da olabileceğini ifade eden Doğan, daha önce her konuda anlaşma sağlandığı bildirilen İngiltere Championship ekiplerinden Hull City forması giyen Gine Milli Takımı kaptanı Kamil Zayetta'nın ise gelmeyeceğini söyledi.

    Doğan, Zayetta için inanılmaz bir çaba sarf ettiklerini dile getirerek, ''Dün uçak biletini aldık. Fransa'dan gelecekti. Havaalanında son dakikada bileti iptal etti, gelmedi. Bir anda kafasını karıştıran olmuş. Bakın nelerle uğraşıyoruz. Ne yapabiliriz? Kimin ne söylediğini bilmiyorum? 5 bin tane menajer olursa bunlar olur'' dedi.

    -''40 PUANIN ÜZERİ LİGDE KALIR''-

    Doğan, ara transfer döneminde takıma dahil olan oyuncuların kulübe maliyetinin 3 milyon lira olduğunu söyledi.

    Bir soru üzerine ligde kalma barajı ile ilgili tahminde bulunan Doğan, 40 puanın üzerinin ligde rahat kalacağını, ancak bu hesaplara hiç girmeyeceğini, toplayabildikleri kadar yüksek puan toplamak istediklerini kaydetti.

    İkinci devrenin ilk maçında Bursaspor ile karşılaşacaklarını ifade eden Doğan, şampiyonluğun en güçlü adaylarından birine karşı oynayacaklarını ve iyi bir başlangıç yapmak istediklerini bildirdi.

    Toplantının sonunda ayağa kalkan Doğan, ''Bu takım ligde öyle veya böyle kalacaktır. Ama şu anda sıkıntılı girdik. Ancak hiç kimse karamsarlığa kapılmasın, böyle bir hava estirilmesin'' dedi.




    Ziya Doğan: Ligde kalacağız Yorumları