Samsun 'futbol şehitlerini' andı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-20-2011 (18:11)   Son Mesaj: 01-20-2011 (18:11)    Cevap: 0    Gösterim: 397  

    01-20-2011

    Samsun 'futbol şehitlerini' andı

    Samsun 'futbol şehitlerini' andı
    Samsun'da, 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken trafik kazasında hayatını kaybedenler kazanın 22. yılında kabirleri başında anıldı.

    Deplasmana giden Samsunspor kafilesinde yer alan ve trafik kazasında hayatını kaybederek Türk spor tarihine ''futbol şehitleri'' olarak geçen 5 kişi için ilk tören teknik direktör Nuri Asan'ın Asri Mezarlık'taki kabri başında yapıldı.
    Duaların okunması ve çiçek bırakılmasının ardından, törene katılanlar Kıranköy Mezarlığı'nda bulunan şoför Asım Özkan'ın kabrini ziyaret ederek, burada da dua okuyarak Özkan'ın kabrine çiçek bıraktı.

    Kazanın olduğu dönemde Kulüp Başkanlığı yapan Hakkı Tomaç, 22 yıl önce yaşanan feci kazayı halen yüreklerinde taşıdıklarını söyledi.

    Tomaç, kazanın üzerinden yıllar geçmesine rağmen ölenlerin anılarının tazeliğini koruduğunu belirterek, ''Acı olayın üzerinden 22 yıl geçti ama anılar hala taze. 20 Ocak Samsunspor ve Türk futbol tarihine kara bir sayfa olarak girdi'' dedi.

    Anmaya, Samsunspor Yönetim Kurulu üyeleri, eski yöneticiler, Samsunspor'da oynamış eski futbolcular ile çok sayıda taraftar katıldı.

    Öte yandan Samsunspor taraftar grupları 22. yıl anısına Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan bir elektrik trafosunu Kırmızı-beyaz renklere boyadı. Kazada ölenlerin isimlerinin yazıldığı trafonun hemen yanındaki bir apartmanın üzerine de dev Samsunspor bayrağı asıldı.

    Bu arada, kazada ölenlerden Muzaffer Badaloğlu'nun Zonguldak'ta, Mete Adanır'ın KKTC'de, Zoran Tomiç'in de Yugoslavya'daki mezarları başında anıldığı bildirildi.

    -KAZA-

    Samsunspor kafilesi 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken Havza ilçesi yakınlarında trafik kazası geçirmişti. Kazada teknik direktör Nuri Asan, futbolculardan Mete, Muzaffer ve Tomiç ile otobüs sürücüsü Asım Özkan hayatını kaybetmiş, birçok futbolcu ve yönetici de yaralanmıştı.




    Samsun 'futbol şehitlerini' andı Yorumları