Federasyon akredite yetkisini devretti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-19-2011 (23:09)   Son Mesaj: 01-19-2011 (23:09)    Cevap: 0    Gösterim: 441  

    01-19-2011

    Federasyon akredite yetkisini devretti

    Federasyon akredite yetkisini devretti
    Türkiye Spor Yazarları Derneği Mersin İl Temsilcisi Hamdi Yurdakul, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yapılan protokol gereğince; gazetecilerin akreditasyonuyla ilgili yetkiyi kendilerine devrettiğini söyledi.

    Abdullah Biçer'in haberi

    TSYD Mersin temsilcisi Hamdi Yurdakul, TFF ile TSYD arasında yapılan protokol kapsamında 2010-2011 sezonunda FIFA ve UEFA'nın yanı sıra ulusal ve uluslararası karşılaşmalarda tribün ve saha içinde çalışacak olan gazeteci ve görevlilerin mutlaka akreditasyonlarını yaptırmaları gerektiğini vurguladı. Her kulübün 'medya sorumlusu' istihdam etmesinin zorunlu olduğunu hatırlatan Yurdakul, bu kişilerin kendi sahalarında oynadıkları tüm müsabakalarda medya görevlilerine yardım için hazır bulunacağı gibi TSYD ile de işbirliği içinde olacağını anlattı. Kulüp medya sorumlularının yetkilerinin, TFF talimatlarıyla sınırlı olduğunu kaydeden Yurdakul, uyulması gereken talimat ve kurallar hakkında da bilgi verdi.

    Basın mensuplarının, akreditasyon talimatlarında belirtilen hükümlere uygun olarak akredite olacağına dikkat çeken Yurdakul, "Göğsünde akredite kartı olmayan hiçbir medya mensubu tribün ve sahaya giremeyecek. Önlük giymeden hiçbir foto muhabiri ve kameraman sahada görev yapamayacak. Maç bitiminden önce hiçbir yazar ve muhabir sahaya inemeyecek. Yayın hakkı sahibi kuruluş dışındaki haber amaçlı görüntü almak isteyen diğer kameramanlar maç esnasında kameralarını basın toplantısının yapıldığı odaya veya ev sahibi kulüp yetkililerinin uygun göreceği bir kamera saklama dolabına bırakacak. Söz konusu kameralar sadece basın odasında, basın toplantısı ve karma alan esnasında kullanılabilecek" dedi.

    Kameraman veya foto muhabirlerinin soyunma odası koridorlarına girişinin yasaklandığının altını çizen Hamdi Yurdakul, müsabaka esnasında foto muhabirlerinin her iki kale arkasında korner noktasıyla kale direkleri arasında kalan alanda, reklam panolarının arkasında ve oyun çizgisinden 3 metre geride görev yapacağını hatırlattı. Bu alanın kale arkası için 5 metre olduğunu belirten Yurdakul, taç çizgisinden fotoğraf çekilmesi, reklam panolarının önüne geçilmesi, tribünden fotoğraf çekilmesinin de yine yasaklar arasında yer aldığını anlattı. Karşılaşma sonrasında her iki takımın teknik direktörünün de basın toplantılarına katılmakla yükümlü olduğunu, tercihen bir ya da iki oyuncunun da söz konusu toplantılara katılabileceğine işaret eden Yurdakul, basın toplantısı organizasyonunu kulübün medya sorumlusunun yapıp yöneteceğini belirtti.

    Hamdi Yurdakul, "TFF, yapılan protokol gereğince belirtilen kural ve talimatların uygulanmasının yanında görevli gazetecilerin akreditasyon yetkisini TSYD'ye devretmiştir. Bu protokol kapsamında gazetecilerin çalışma koşulları federasyon temsilcilerince izlenmekte ve kural ihlalleri bir yazı ile TSYD'ye bildirilmekte ve kural ihlali yapan gazeteciler ile ilgili cezai işlemler uygulanarak federasyonu bildirilmesi istenmektedir. Kural ihlalinde bulunan gazeteciler ilk seferde uyarılmakta, tekrarı halinde akreditasyon cezası almaktadır" dedi.




    Federasyon akredite yetkisini devretti Yorumları