'Türkiye Kupası'nda çok ümitli değildik'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-19-2011 (22:13)   Son Mesaj: 01-19-2011 (22:13)    Cevap: 0    Gösterim: 349  

    01-19-2011

    'Türkiye Kupası'nda çok ümitli değildik'

    'Türkiye Kupası'nda çok ümitli değildik'
    Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Yeni Malatyaspor karşısında aldıkları yenilginin kendilerine önemli bir hatırlatma yaptığını ifade etti.

    Emre Belözoğlu, ''Bizler rakip takım kadar mücadele etmezsek, her takım gelip bizi bozabilecek kapasitede. Biz bunu Yeni Malatyaspor maçında biraz geç olsa da fark ettik'' dedi.
    Lig TV'nin sorularını yanıtlayan sarı-lacivertli futbolcu, sezonun ikinci yarısı öncesi kendilerini neyin umutlandırdığı sorusuna verdiği yanıtta, alınan kötü sonuçlardan sonra en büyük rahatsızlık duyanların futbolcular olduğunu dile getirerek, ''Fenerbahçe çok büyük bir dağ. Dağ kendi büyüklüğüne göre çok rüzgar, fırtına alır, kar kış olur. Biz de ona göre bunun yansımalarını futbolcular olarak hissediyoruz. Camianın bizden beklentisi çok büyük. Ama arkamızdan sonuç desteği gelmemesi bizi sıkıntıya soktu. Yeni Malatyaspor maçından sonra farkına vardık ki, artık bizler rakip takım kadar mücadele etmezsek her takım gelip bizi bozabilecek kapasitede. Hatta gelip de hiç beklemediğiniz bir takım sizi yenebilecek kapasitede. Biz bunu Yeni Malatyaspor maçında biraz geç olsa da fark ettik, anladık. Rakibimiz kadar mücadele ettiğimizde, farkımızı ortaya koyabilecek çok fazla oyuncumuz var. Bunu anladık. Bundan sonra en az rakibimiz kadar mücadele edeceğiz. Kaybettiğimizde de camiamız bilecek ki, bu çocuklar bu sahada mücadele ettiler, olmadı'' şeklinde ifadeler kullandı.

    ''TÜRKİYE KUPASI ÇOK FAZLA ÜMİDİMİZ OLMAYAN BİR KULVARDI''

    Devre arasının, sorunların giderilmesi yerine, alınan sonuçlar ve bazı futbolcularla ilgili medyada yer alan haberler nedeniyle sıkıntıların arttığı bir dönem şeklinde yansıdığının ifade edilmesi üzerine de Emre, özetle şunları kaydetti:

    ''Samimi olmak gerekirse Sivaspor maçından sonraki atmosfer aynı şekilde korunsaydı, Bucaspor maçını kazanmış olsaydık, iki haftalık tatil boyunca gerek medyada gerek bulunduğumuz ortamlarda net bir şekilde pozitif bir durum ortaya çıkacaktı. Bucaspor maçını kaybettikten sonra çok karamsar bir tablo ortaya çıktı. Akabinde bir haftalık bir hazırlık periyodu geçirirken Yeni Malatyaspor maçı...Zaten çok fazla ümidimiz olmayan bir kulvardı Türkiye Kupası. Bunu net bir şekilde söyleyeyim. Biraz kampın getirdiği yorgunluk, saha şartları çok kötüydü. Çok fazla konuşmanın anlamı yok. Bundan dolayı gerçekçi olmak gerekirse camiamıza bir özür borcumuz var ama gerek takımımız için önemli oyuncuların yaptığı konuşmalar falan derken, bir anda olumsuz bir tablo varmış gibi bir durum ortaya çıktı. Şu bir haftalık bir periyot bizim için bence pansuman niteliğinde.''

    Kaptan Alex ile ilgili medyaya yansıyan konularla ilgili olarak da Emre, Brezilyalı futbolcunun kendisini Fenerbahçe'ye adayan en değerli yabancı oyunculardan bir tanesi olduğunu kaydederek, ''Futbolcu grubuna kanıtlayacak hiç bir şeyi yok. Biz ona çok fazla güveniyoruz ve takımımızın kaptanı. Bu 4-5 aylık periyotta bizim ona çok ciddi şekilde ihtiyacımız var. Yine Fenerbahçe'nin bayrağını taşıyacak en önemli silahıdır'' ifadelerini kullandı.

    Ligin ilk yarısında özellikle deplasman maçlarında ortaya konulan kötü performansla ilgili teşhisinin ne olduğu sorulan Emre, her atağı golle sonuçlandıracakmış gibi hücuma çıkıp dağınık bir görüntü sergilediklerini belirterek, ''Deplasman maçlarında gol yedikten sonra sanki bir basketbolcu edasıyla 3'lük atmaya gidiyormuş gibi çok fazla hücum etme isteğimiz bizi bu anlamda birazcık dağınık bir takım görüntüsü sergilemeye götürdü. En büyük handikabımızın bu olduğunu düşünüyorum. Deplasman maçlarında bizim gibi kaliteli oyunculardan oluşan takımların çok daha sabırlı oynaması gerekiyor. Önde skora katkı yapabilecek o kadar çok oyuncumuz varken, biz sanki her gittiğimiz atağı golle sonuçlandırmak isteğiyle saldırdık deplasman maçlarında. En büyük handikabımız buydu'' şeklinde konuştu.

    ''HENÜZ YOLUN ORTASINDAYIZ...''

    Lider Trabzonspor'un 9 puanlık farkının rakiplerine önemli bir avantaj sağladığını belirten Emre, yarışta yolun yarısında olduklarını, şampiyonluk kupasının hala ellerinde olduğunu kaydetti.

    Emre şunları ifade etti:

    ''Trabzonspor 9 puanla önümüzde. 9 puan avantajı önemli bir avantaj, bu bir gerçek. Biz de o pozisyonda olmak isterdik. Avantajlılar ama inanıyorum Medical Park Antalyaspor maçı ve akabinde Trabzonspor maçıyla şampiyonluk yolunda ne kadar iddialı olduğumuzu ispatlamak amacındayız. Diğer takımların neler yaptığından çok, bence yine bizim rakibimiz yine biziz. Fenerbahçe'de, takımın içinde de camianın içinde de bu kadar kırılgan yapının olmaması gerekiyor. Çok büyük bir camia. Her sene şampiyonluk hedefleyen bir camia. Ama bilinmesi gerekiyor ki, ne yazık ki, bazen başarılar çok isteseniz de elde edilemiyor. Henüz yolun ortasındayız. Elimizde şampiyonluk kupası var. Hala var. 9 puan önümüzde Trabzonspor olsa da hala var. O yüzden bir bütün olmak gerekiyor. Camiası, taraftarı, futbolcusu, herkesin birbirine destek olması lazım.''

    Bir soru üzerine de Galatasaray'a transfer olan Kazım Kazım'a başarılar dileyen Emre, Kazım'ın saha dışında çok fazla görüştüğü bir arkadaşı olmadığını belirterek, ''Kendisine başarılar dilerim. Sonuçta milli takımımız için önemli bir oyuncu. Fenerbahçe çok büyük bir camia, Galatasaray da öyle. Kendi düşüncem, genç oyuncuların böyle camiaların büyüklüğünün farkında olmaları. Başarıda ve başarısızlıkta saha içinde göstereceği performans önemli. Fenerbahçe'de belki istenilen seviyede olmadı bu. Umarım Galatasaray'da istediği, aradığı ortamı bulur'' ifadelerini kullandı.

    AA




    'Türkiye Kupası'nda çok ümitli değildik' Yorumları