Şener: Yeni stada isim alabiliriz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (18:11)   Son Mesaj: 01-19-2011 (18:11)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    01-19-2011

    Şener: Yeni stada isim alabiliriz

    Şener: Yeni stada isim alabiliriz
    Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, şampiyonluk yarışının içinde olmak isteyen takımların ligin ikinci yarısında bordo-mavili futbolcuları etkilemeye çalışabileceklerini, bunun doğal olduğunu ancak kendilerinin bunların hepsine hazırlıklı olduklarını söyledi.

    Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şener, şampiyonluk yarışında tek olmadıklarını belirterek, ''Mutlaka bir sürü rakibimiz var. İstanbul'un üç takımı ile Bursaspor var. Onlar da büyük paralar harcadılar ve bu yarışın içinde olmak isteyecekler. Ama yarışın içinde olmak istemeyle bu bitmiyor. Benim puan kaybetmem lazım yarış içinde olmaları için. Dolayısıyla basın yoluyla senin futbolcularını etkilemeye çalışabilirler. Bu da gayet doğal ama biz bunların hepsine hazırlıklıyız'' dedi.
    Ligde 3-4 yıldır bir arada oynayan bir takımın ellerinde bulunduğunu ifade eden Şener, ''Bu takıma mesela Jaja gibi ilave yaptığımız oyuncular var. Bizim takımı alt alta yazdığın zaman aşağı yukarı çok ciddi anlamda iki 11 çıkartabiliyorsun. Birinci 11'i çıkar, ikinci 11'i yaz, ligde ilk 5'e girer. Bu gücümüz olunca bizim şampiyon olmamıza mani bir hal yok diye düşünüyorum. Ama oynanmamış 17 maç var. Bunları oynama mecburiyeti var. Bunların sonuçlarını tahmin edemem. Ama bu sene bizim çok şanslı olduğumuzu söyleyebilirim'' diye konuştu.

    -''ŞAMPİYON OLURSAK...''

    Şener, 26 yıl sonra şampiyonluk yolunda önemli bir imkan yakaladıklarını anlatarak, ''Arada az puan olsa o takım da olur, sen de olursun, bu da olur dersin. Ama biriyle 5, diğeriyle 9 puan, bir başkasıyla 14 puan var. Oturmuş da bir takımımız var. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım. İnşallah şampiyon olup Şampiyonlar Ligi'ne gidersek ekonomik olarak da alır gider burası. Borsadaki şirketlerin birleşme dilekçesini verdik. O iş de yoluna girdi. O işte de Trabzonspor'u çok iyi durumlara getiririz'' dedi.

    Bir gazetecinin 'Trabzonspor'un tek rakibi kendisi' biçimindeki söylemleri nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Şener, şunları söyledi:

    ''Tek rakibi kendisi olduğu doğru. Bizim burada haber olsun da ne olursa olsun mantığı. Sizden de yardım istiyorum ben açıkçası. Böyle bir şans yakalamışız. Hakikaten sınıf atladı. Küçük parasal örnek vereyim, şampiyon olursak naklen yayın gelirlerinden ekstra 15 trilyon para alacağız. 20 milyon avro hiç galip gelemesek de Şampiyonlar Ligi'nden alacağız. Galip gelip turu geçersek ek para gelecek. Dolayısıyla bu kulüp bir defteri kapatacak, bir defter açacak. Yeni yaptığımız hamlelerle borsada temettü ödenmeyecek. Şahane bir sayfa açılmış olacak. Bundan sonra borcu olmayan, belli gelirleri otomatik akan bir kulüp haline gelmiş olacak. Ama şampiyonlukları da ekonomik yönden çok iyi değerlendirmek lazım. Sponsorlarla tekrar konuşmak, fiyatı yükseltmek, yeni sponsorlar bulmak lazım. Çünkü talep edilen, cezbedilensin. Bu da Trabzon şehri için hoş bir şey olacak. Ocak bitiyor. Şubat, mart, nisana kadar basından da yardım istiyoruz.''

    Şener, takıma başka takviyeler yapılıp yapılmayacağına ilişkin olarak ise, ''Kağıt üzerinde Şenol Hoca kimi kesecek, kimi oynatacak. Hocanın da işi zor şu anda. Onun için hocanın oyuncu talebi olmadı'' diye konuştu.

    -TEOFILO GİDİYOR-

    Şener, kentten izinsiz olarak ayrılan ve bir daha dönmeyen Kolombiyalı oyuncu Teofilo'ya ülkesinden Caldas Kulübü'nün önerisinin bulunduğunu söyledi.

    Caldas Kulübü'nün teklifinin 3 milyon dolar olduğunu vurgulayan Şener, ''Tabi bizden vade istiyorlar. Biz de teminat istedik. Sağlam bir yere bağlanırsa hallolur. Gelen yazılı teklif var. Ona bakıyoruz. Saat farkı olduğundan dolayı 4'ten sonra Kolombiya ile yazışılabiliyor. Orada açılan yeni elçiliğimiz var. Takımla ilgili gerekli bilgileri alıyoruz. Şampiyon olmuş, Güney Amerika Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takım. İnşallah bugün yarın bir sonuç gelir'' ifadelerini kullandı.

    -İKİNCİ YARI-

    Şener, ligin ikinci yarısının ilk haftasında sahalarında Ankaragücü ile karşılaşacaklarını dile getirerek, ''Ankaragücü, ciddi bir rakip. Ama her oynayacağımız maç, en önemli maçımız olacak. Biz Ankaragücü maçının ardından deplasmanda Beşiktaş ile kupada, Fenerbahçe ile ligde oynayacağız. Kupada turu geçersek, büyük ihtimalle öyle gözüküyor, kurada İstanbul takımı çıkarsa 10 gün buralarda yokuz'' dedi.

    Liverpool'un Sırp oyuncusu Jovanoviç'in gündemlerinde olmadığını belirten Şener, şöyle devam etti:

    ''Jovanoviç yok. Öyle biri almıyoruz. 1-2 ay önce buraya gelmek istemediğini söyledi. Sık sık menajerler böyle şeyler çıkartıyorlar. Hocamızla daha görüşmedim ama Zafer hariç gönderme niyetinde başka bir oyuncusu yok diye düşünüyorum. Selçuk, Egemen, Yattara, Ceyhun onların bütün görüşmeleri yapıldı, yapılıyor. Mayıs ayına kadar bıraktık. Herhangi bir sorun olacağına inanmıyorum. O veya ona benzer konuları konuşmak istemiyoruz.''

    -STAT KONUSU-

    Şener, Akyazı'da yapılacak stada bir isim verilip verilmeyeceği konusunda ise ''Sonuçta profesyonel bir kulübüz. Duygu ile işi götüremeyiz. Arsenal'in Stadı Emirates, hepsinin ismi var. Para kazanıyorlar buradan. Gençlik Spor zannedersem para da isteyebilir. Bizim isim konusunda çalışmamız olacak. İstanbul takımları gibi kolay isim bulamayız. Başarıyla orantılı bir şey. Boş stat, ismi olmaz. Ben demeç veriyordum önceden gazete yazmıyordu, şimdi yazıyor mesela. Hüseyin Avni Aker önüne isim alabiliriz. O gün gelsin, 3-4 yıl daha var'' diye konuştu.

    Hüseyin Avni Aker Stadı'nın modernizasyonu için 10 milyon lira harcadıklarını kaydeden Şener, ''Şampiyonlar Ligi'ne kalırsak Şampiyonlar Ligi kriterleri UEFA'dan daha sert. Böyle çok zor yapılması gereken bir iş çıkarsa statta çok sıkıntı olur. Bursa'nın da başına böyle bir durum geldi. Başka stat ismi onlardan istemişler ancak daha sonra 2 ayda 10 trilyon harcayarak stadı hazır hale getirdiler. Şampiyonlar Ligi zor kriter. Otopark, VIP, basınından salonuna kadar yapabileceğimiz şeyler çıkarsa nisan ayında da ligdeki durumumuz da belli olur. İnşallah Şampiyonlar Ligi'ne kalırsak maçlar burada oynanır. İnşallah çaresiz kalmam'' dedi.




    Şener: Yeni stada isim alabiliriz Yorumları