Federer'in ecel terleri   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (17:09)   Son Mesaj: 01-19-2011 (17:09)    Cevap: 0    Gösterim: 443  

    01-19-2011

    Federer'in ecel terleri

    Federer'in ecel terleri
    Kariyerinde daha önce hiç yenemediği nadir raketlerden biri olan Gilles Simon'u yenerken, Federer yine ecel terleri döktü...

    Ömer Faruk Çetin'in haberi

    Dünyanın 2 numarası Roger Federer, kariyerinde daha önce hiç yenemediği nadir tenisçilerden birisi olan Gilles Simon'u yenerken, adeta ecel terleri döktü.

    İlk 2 sette rahat bir oyun ortaya koyan İsviçreli, 6-2 ve 6-3'lük setlerle durumu 2-0 yaptı. Ve ne olduysa bu noktadan sonra oldu. İlk 2 sette kortu kaplayan Federer, 3. ve 4. setlerde yerini buzdağının görünmeyen yüzüne bıraktı. İnanılmaz derecede basit hatalar yapan Roger Federer, backhand vuruşlarında da çok sıkıntı yaşadı. Oyuna etkisini koyan Gilles Simon, 3. seti 6-4 alarak setlerde durumu 2-1 yaptı.

    4. sette de Federer'in basit hatalarından yararlanarak oyundaki etkisini devam ettiren Fransız raket, bu seti de 6-4 kazandı ve mücadele final setine kaldı.

    Son 2 sete oranla 5. sette biraz daha toparlanan dünyanın 2 numarası, durum 3-2 iken rakibinin servisini kırdı ve avantajı eline geçirdi. Son anlarda oyunda etkisini daha çok hissettiren Federer, zorlu mücadeleden 3-2 galip ayrıldı ve 3. tura yükseldi.

    Bu maçta Federer'in basit hataları oldukça dikkat çekti. Maçta toplam 53 basit hata ile oynayan İsviçreli için bu rakam oldukça fazla. Anlaşılan Federer bugün pek gününde değildi. Federer'in 53 basit hatasına karşın Gilles Simon 40 basit hatayla oynadı.

    Simon, kırılma noktalarında yaptığı krikik çift hatalarla (toplamda 5 çift hata) biraz da kendi sonunu hazırladı.

    Federer 3. turda Belçikalı Xavier Malisse ile karşılaşacak.


    Tenishaber.com





    Federer'in ecel terleri Yorumları