Can Yenersoy Türkiye'yi Fransa'da temsil etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (17:13)   Son Mesaj: 01-19-2011 (17:13)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    01-19-2011

    Can Yenersoy Türkiye'yi Fransa'da temsil etti

    Can Yenersoy Türkiye'yi Fransa'da temsil etti
    Disney XD Kanal'ın Fransa’da gerçekleştirilen 'NEXT X' film çekimlerinde AKUT Kar Sporları (AKS) Snowboard Sporcusu Can Yenersoy Türkiye’yi temsil etti.

    İngiltere Boomerang TV"nin, Disney XD Kanalı için organize ettiği çekimlere, Avrupa"nın çeşitli ülkelerinden kayak ve snowboard dalında, 11-14 yaş arası 9 çocuk katıldı. Fransa"nın La Plagne Bölgesi"nde yapılan çekimlere Türkiye adına AKUT Spor Kulübü - Kar Sporları Bölümünden Can Yenersoy snowboard dalında katıldı. Yine aynı kulüpten kayak dalında da Ömer Gürel bu etkinlik için davet edildi, ancak eğitimini sürdürdüğü Avusturya"daki okulundan izin alamadığı için çekimlere katılamadı.
    08-15 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen ve ekstrem kış sporlarının tanıtıldığı bir film çekimi olan bu etkinlikte, 6 gün boyunca 4 kayakçı ve 5 snowboardcu ile rail, kickers, half pipe ve boardercross gibi çeşitli freestyle etkinlikleri yapıldı ve filme alındı. Dizi halinde yayınlanacak bu çekimlerde, aynı dallarda ikisi bayan ikisi erkek dünyaca ünlü dört profesyonel sporcu da çocuklara eşlik etti.

    Geçen yıl ilki yapılan bu etkinliğin bu yıl katılımcı sayısı arttırılarak dokuz ülkeye çıkarıldı. Etkinlikte İngiltere, Norveç, İsviçre ve İtalya kayak, Hollanda, Polonya, Fransa, İspanya ve sporcumuz Can Yenersoy ile Türkiye freestyle snowboard dalında yer aldı.

    6 gün boyunca günde altışar saat olmak üzere üçü sabit ikisi hareketli beş kamera ve 50 kişilik ekip ile yapılan film çekimlerinin teknik olarak işlenmesinden sonra Avrupa, Güney ve Kuzey Amerika ile Uzak Doğudaki birçok ülkede Mart ayı sonunda dizi halinde yayınlanmaya başlanacağı belirtildi.

    Freestyle kış sporlarının tehlike içermesinden ve katılımcıların çocuk olmasından dolayı her türlü güvenlik önleminin alındığı ve sağlık ekiplerinin hazır bulunduğu çekimler süresince herhangi bir kaza ya da problem yaşanılmaması bütün katılımcıları ve çekim ekibini de ayrıca mutlu etti.




    Can Yenersoy Türkiye'yi Fransa'da temsil etti Yorumları