Ultraslan: El birliğiyle bu durumdan çıkmalıyız   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-18-2011 (16:09)   Son Mesaj: 01-18-2011 (16:09)    Cevap: 0    Gösterim: 431  

    01-18-2011

    Ultraslan: El birliğiyle bu durumdan çıkmalıyız

    Ultraslan: El birliğiyle bu durumdan çıkmalıyız
    Galatasaray taraftar grubu Ultraslan, TT Arena Stadı'nda yaşanan protestolarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Grup, GS'yi bırakanlara ve Galatasaray'ı tutma niyetinde olanlara da gönderme yaptı.

    Türk Telekom Arena Stadı'nda yaşanan protestolar üzerine basın toplantısı düzenleyen Ultraslan isimli Galatasaray taraftar grubunun koordinatörü Oğuz Altay, fevri hareketlerin kulübe zarar verebileceğini belirterek, "Galatasaray'ı siyasetten çekip el birliğiyle bu durumdan çıkarmalıyız" dedi.
    Altay, Şişli'deki ofisinde basın toplantısı düzenledi.Yaşanan protesto nedeniyle başkan Adnan Polat'ın zor durumda kaldığını ifade eden Oğuz Altay, "Tabii ki bu yüzden de açıklamalarda bulunuyor. Ortada bir suç varsa ve kamera görüntüsüyle tespit edilmişse adli kararlarla tribünden uzaklaştırılabilir ama protesto eden 30 bin kişi toplu şekilde ceza alacaksa, bunun pek geçerli olacağını sanmıyorum" dedi.

    Altay, Ultraslanların protestoya herhangi bir şekilde dahil olmadığının altını çizerek, "Bizim grubumuz protestolar sırasında kale arkasındaydı. Bunu, Ultraslan ismini bu olaydan çekmek için söylemiyorum fakat biz protestonun bu duruma sürükleneceğini anlamıştık. Ben bir taraftar grubu başkanı olarak daha önce yapmadığım şekilde demirlere çıkarak grubuma alkışlamalarını ve protestolar karşısında sessiz kalmalarını söyledim. İlk stat açılışında başkanın fotoğrafı görününce homurdanmalar başladı. Durumun buralara geleceğini hissetmeye başladık. Emniyet kanadından bize, içimize sızmalar olacağını söylediler. Biz de buna göre hareket ettik. Ama Özhan Canaydın acziçindeydi diye bir şeyler duyduk. 'Neler söylüyorlar' dedim. Dünyanın hiçbir yerinde 50 bin kişinin içinde böyle konuşulmaz. Nasıl mantık anlamadım. Birine sabote et deseniz, ancak böyle konuşulur" diye konuştu.

    Bazı Galatasaray taraftarların, "Yeni stadı istemiyoruz" şeklinde yorumlar yaptığının hatırlatılması üzerine Altay, "Fevri hareketler kulübe zarar verebilir. Her konuşmanın aklı selim olması gerekir. Galatasaray artık Ali Sami Yen Stadı'na sığmıyordu. Geliri artmıştı. Şimdi de bu stada kavuştuk. O yüzden herkesin akli selim konuşması gerekir. Kimse gurur yaparak, gider yaparak konuşmamalı. Sağduyulu olmalıyız. Biz geminin içindeyiz. Gemide hep beraber olacağız. Sayın Başbakanımızın da halkını kucaklaması gerekir. Sayın Başbakan'a daha şirin gözükmek için bir şeyler söylenmiş olabilir ama herkesin dikkatli konuşması gerekiyor. Galatasaray Stadı kendi yapsaydı, devlet adamları davet edilseydi bu kadar tepki çekmezdi. Bu stadı Galatasaray yapmadı, devlet yaptı ve devletin yaptığı bir jest var. Bana göre yapılması gereken de alkışlarla teşekkür etmek ve sessiz kalmak. Galatasaray terbiyesi budur. Önce Galatasaray'ı siyasetten çekip el birliğiyle bu durumdan çıkarmalıyız. İsteyen bırakabilir, isteyen tekrar Galatasaray'ı tutabilir" açıklamasında bulundu.




    Ultraslan: El birliğiyle bu durumdan çıkmalıyız Yorumları