Erzurum'da kar yağışı bekleniyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-18-2011 (14:13)   Son Mesaj: 01-18-2011 (14:13)    Cevap: 0    Gösterim: 633  

    01-18-2011

    Erzurum'da kar yağışı bekleniyor

    Erzurum'da kar yağışı bekleniyor
    25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum'da 25 Ocakta kar yağışı bekleniyor.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında yapılacak ''Erzurum 2011 UNIVERSIADE'' için kentte tüm hazırlıklar tamamlandı ancak oyunların başlamasına 9 gün kalmasına rağmen halen yeterli miktarda kar yağışının görülmemesi yetkilileri tedirgin ediyor.
    Kar yağışı olmadığı için Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri ve Palandöken'de yapay kar yapım çalışmaları sürdürülürken, Palandöken'de normal kar kalınlığının 25 santimetre, yapay kar çalışmalarıyla birlikte tesislerdeki kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı öğrenildi. Pistlerde halen, farklı ülkelerden gelen turistler, oyunlar öncesi kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

    Meteoroloji yetkilileri, Erzurum'da 25 Ocakta kar yağışı beklendiğini bildirdiler.

    Bu arada, son üç yıldır Erzurum'da ocak ayında kar yağışında görülen azalma nedeniyle bölgede özellikle gece hava sıcaklarında düşüş yaşanıyor.

    Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç merkezinin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.

    Kar nedeniyle bölge illerinden Muş'ta 5 ve Bingöl'de 2 olmak üzere toplam 7 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

    İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

    Bugün, bölgenin kuzey kesimlerinde Ardahan ve Kars çevresinde kar yağışının görüleceği bildirildi. Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Erzurum'da 18, Ağrı ve Ardahan'da 16, Kars'ta 15, Iğdır'da 6 ve Erzincan'da 7 derece olarak ölçüldü.

    -SARIKAMIŞ'TA BAZI EVLERİN SU ŞEBEKESİ DONDU-

    Bu arada, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, aşırı soğuklar nedeniyle binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu. İlçe merkezinde 50'ye yakın evin su şebekesinin donduğu ifade edildi. Sarıkamış Belediyesi ekipleri, donan su şebekelerinin açılması için çalışma başlattı.

    Yetkililer, geceleri evleri soğuk olan vatandaşların, banyo ve tuvaletlerdeki muslukları açık bırakmaları konusunda uyarıda bulundu.

    Sarıkamış'a 28 kilometre uzaklıktaki Karakurt köyünden geçen Aras Nehri'nin yüzeyi buz tuttu. Aladağ'ın alt kısmında bulunan küçük şelale de dondu




    Erzurum'da kar yağışı bekleniyor Yorumları